Esőprogram Siófokon: a pláza

Esőprogram Siófokon: a pláza

Normális körülmények közt a plázák nem a színvonalas kikapcsolódás templomai, de nyaralás közben bizony jól tud jönni egy rendezett körülmények közt zajló kereskedés. Ha kell egy cipő, napolaj vagy ruha, nyolcas fokozatú örömöt tud okozni, hogy nem kell alkudozni a portékára, hanem bemész egy boltba és megveszed magadnak, ami kell, normális áron.

A Sió pláza erre mindenképp alkalmas. Az épület ott van a Víztoronnyal szemben, szép parkot alakítottak ki a környéken és az épület is jól néz ki: pont annyira modern és formabontó, hogy még tíz év múlva is érdekes, de vállalható legyen. Ebben a témakörben nehéz jósolni, mert gondolom a parton álló betonszörnyeket is azzal a reménnyel építették, hogy évtizedek múlva is örülnek majd nekik az emberek, most meg a hideg futkos tőlük a hátunkon, de ez a pláza mindenképp esztétikusabb azoknál.

Belül egyébként ugyanaz van, mint az ilyen helyeken: H&M nélkül már nincs rendes bevásárlóközpont, akad Deichmann és DM is, van könyvesbolt, közepes kínálattal és persze csajos plakát Dukai Reginával, akinél jobb nőt a világ összes mesterséges intelligenciája sem tudna tervezni:

Gasztrofronton erős kihívásokkal küzd a pláza, ha enni akarsz, ne ide menj, mert az egy szál kihalt kínaiban sok jóra nem számíthatsz, de Siófokon, ahol van két jó halas, ahol a Balaton egyik legjobb lángosát adják és ahol van két jó étterem is, biztos találsz jobb megoldást.

Az emeleten egyébként van egy jópofa játékbarlang kiöregedett, éppen ezért nagyon szórakoztató játékgépekkel meg találsz egy biliárd-szalont is, esőben jól jön az ilyesmi. De ami igazán jól jön, az a mozi, van 3D-s vetítés, minden, amit akartok.

A legjobb persze nem ez a plázában, hanem Méder Áron hajója, amivel a fiatal vitorlázó 2006. és 2009. között körbehajózta a Földet. Elképesztő teljesítmény, 40 ország érintésével 55 ezer kilométert tett meg, aztán amikor kikötött a szlovéniai Koperben, kiemelték a hajót és javítás nélkül elhozták Siófokra, majd berakták a plázába. A legjobb, amit tehettek, hogy nem nyúltak hozzá, mert így a hajó kopásait, sérüléseit nézegetve elképzelésünk lehet arról, hogy min mentek keresztül Méderrel három év alatt.

Szóval: ha esik az eső, vagy unod a strandot, a Sió pláza jó hely, feltéve, hogy nem valami rendes kajára vágysz, mert akkor menj máshova.

Sió Pláza
Siófok, Szabadság tér 6.
H-V: 9:00-20:00

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Esőprogram Siófokon: a pláza Tovább
Címkék:siófok helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr246659239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása