Speiz a parton

Speiz a parton

Termelői piacra járni menő, de van az a buli, ami után egyszerűen nem veszi rá magát az ember, hogy a délelőtti órákban talpon legyen, és megküzdjön az élelemért. Ha nem jutsz el egyik piacra sem, de meg akarod kóstolni a régió kézműves termékeit, ráadásul olyan mázlid van, hogy éppen Balatonfüred közelében vagy, nincs más dolgod, mint bedobni egy életmentő kávét a sétányon, majd átfáradni a Karolina Speizba.

Karsp5

A Karolinát már ismered – már csaknem olyan fontos balatoni nevezetesség, mint a Tagore sétány, a tihanyi apátság vagy a Kistücsök. Most menj át a szomszédba, és készülj fel a legdurvább gasztronómiai kísértésekre. Úgy érzed itt magad, mintha Karolina nagymama (a Kávéház névadója, a tulajdonosok nagymamája) spájzából válogatnád össze a menüt – főleg, ha megtalálod az itt-ott lapuló régi fényképeket.

Karsp4

Karolina1

Karsp7

Ha már kellően nosztalgikus hangulatba kerültél, fedezd fel a kínálatot! A bevásárlólistát el is felejtheted, sokkal több dolgot fogsz hazavinni annál, amit elterveztél. A termékek nagy része kifejezetten a Karolina részére készül. A polcokon többek között szörpök, lekvárok, mustárok, dió- és egyéb különleges krémek, ecetek sorakoznak. Olyan tételek közül válogathatsz, mint a rózsaszörp, a feketeszeder-lekvár, a zsályás rizlingecet, a csipkebogyó- wasabi- vagy a sörmustár.

Karsp3

Karsp2

A házi bazsalikomos, snidlinges, csilis és fokhagymás sajtok a Sümeg melletti Káptalanfáról érkeznek, Saját készítésű a „Karolina füstölt sajt”, akárcsak a szárított paradicsomos rozslisztkenyér és a májas. A mangalicasonka már kötelezőnek számít ebben a régióban, de ha esetleg nem a kedvenced, találsz szarvaskolbászt is. A hozzávalókból kérhetsz szendvicset, elvitelre is.

Karsp9

Ha innál is valamit a spontán piknikhez, kipróbálhatod Karolina Borait (kékfrankos rozé, rizling, prémium rizling, merlot, gyöngyözőbor és chardonnay), ha pedig a nyaralás jegyében nem tagadsz meg magadtól semmi jót, válassz valamit a pálinkák közül (eperfa hordóban érlelt szőlő, birskörte, stb.) És ha már a hedonizmusnál tartunk, bekerültek a kínálatba egy helyi csokoládékészítő, Kovács Emőke bonbonjai is.

Karsp8

A Karolina Speiz akkor is nagy segítség, ha hazaindulás előtt jut eszedbe, hogy elfelejtettél ajándékot vinni. Mi biztos valamilyen ehető, illetve iható ajándékot választanánk, de van egy csomó levendulás dísztárgy, szappan, stb. is, aminek a nagymamád biztosan nagyon fog örülni.

Karsp10

Az egy dolog, hogy nyaralsz, és nem számolod a kalóriákat, de ha van rá lehetőség, egyél minőségi, termelői kaját. Elérhető, korán kelni sem kell érte, és a régió termelőit is segíted ezzel.

Karolina Speiz

Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 4.
Nyitva tartás: 08:00-01:00
Telefon: 003687583098
Email: info@karolina.hu
http://www.karolina.hu

Speiz a parton Tovább
Címkék:balatonfüred gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr856659579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása