Lela: szupermenő üdülőpark épül a Balaton partján

Lela: szupermenő üdülőpark épül a Balaton partján

A balatoni ingatlanpiac olyasmi, mint a helyi gasztronómia: nagyon-nagyon régen tele volt értékekkel, aztán jöttek a sötét évtizedek, amik letarolták a piacot, de a közelmúltban felcsillant a reménysugár és azóta újra elkezdtünk közelíteni a világszínvonalhoz. Foltokban.

A gasztronómiáról sokat írunk, egy rakás fantasztikus étterem nyílt az évtized eleje óta a Balaton környékén és házakból is találtunk már hihetetleneket: például a legutóbb, amikor egy tihanyi villát mutattunk be. Azt a cikket több mint százezren olvastátok el, közel ötezren like-oltátok, ami nem is csoda, olyan ház szerepelt a képeken, hogy gyakorlatilag mindenki azonnal szívesen beköltözne oda, és aki nem, az vagy hazudik, vagy menthetetlenül utálja a modernt.

A cikk után kaptunk hírt egy balatoni építkezésről, amire azonnal le is csaptunk: sorozat lesz nálunk a menő balatoni lakásokról és most élőben nézhetjük végig, ahogy megépül egy új. Ez nem is lakás, hanem egész üdülőpark, 83 lakással, amik mindegyike a Balatonra néz, sőt, az egész park a vízparton van, saját partszakasszal, ilyenből nagyon kevés akad és még kevesebb épül.

blelle_cam_0_7.jpg

A helyszín Balatonlelle, ami ideális, mert Budapestről másfél óra alatt elérhető az autópályán, alig nagyobb a távolság tehát, mintha Siófokra mennénk, csak az egész terület kevésbé turista sújtotta, szóval elviselhetőbb, nyáron sem dübörög egy fesztivál a szomszédban és ott van egy köpésre Balatonszemes, meg a Kistücsök, szóval az sem lesz kérdés, hogy hova érdemes beugrani egy jót vacsorázni.

Amitől tök menőnek tűnik a Lela üdülőpark, az a hozzáállás: beszélgettünk a tervezőkkel és elmondták, hogy alapvetően minden részletben a minőségre törekednek. Miközben a mostanában épült lakóparkok többsége alapvetően elég hitvány, már az átadás után elkezd szétrohadni, itt az a cél, hogy az épület hosszan álljon, jó minőségben: egy év múlva, amikor elkészült, csekkoljuk, hogy milyen lett a végeredmény.

blelle_cam_0_2.jpg

Az mindenesetre reményt keltő, hogy a cél most nem a minél több lakás minél gyorsabb eladása volt: a szokásos, 30 négyzetméteres lukak helyett a Lelában csak normális méretű és kimondottan nagy lakások lesznek 52 négyzetmétertől 150 négyzetméterig, utóbbihoz 80 négyzetméteres terasz is jár majd jacuzzival,

like-a-boss-gifs.gif

Az átlagos lakásméret, 60-70 négyzetméter lesz, a négyzetméterár meg 500 és 900 ezer forint között mozog majd, és az árból mindenkinek jut saját kocsibejáró.

blelle_cam_0_3.jpg

Felkerestük az építőcéget és megtudtuk, hogy a munkák során egy külön stábot hoztak létre annak érdekében, hogy a látványban, a műszaki háttérben és a kivitelezésben is érvényesüljön ugyanaz a szemlélet: a cél most az, hogy egy valóban maradandó ingatlan jöjjön létre, amiben húsz év múlva is menő lesz lakást venni. A szokásokkal ellentétben nem egy ember döntött minden kérdésben, hanem az a szakmai stáb, amelyiknek része volt a vállalkozótól a műszaki szakemberen át a kertészig mindenki.

a_iii_8_02.jpg

b_v_3_01-1.jpg

És a csapat egy rakás olyan alapanyagot és szolgáltatást is ad a csomag mellé, ami ma Magyarországon még egyáltalán nem jellemző: értelmezhető, sőt, idézem, “prémium” burkolatok lesznek, meg padlófűtés, minden lakásban klíma, elektromos redőny, intelligens gépészet, lift, kocsibeálló, belső udvar sok zölddel, lesz homokos part, igényes napozó személyzettel, akik szezonban minden reggel kirakják és minden este beszedik a napozó ágyakat és napernyőket, mert hogy ilyet is kap minden lakó, lesz stég, koktélbár meg egy rakás csúcstechnikás izé.

a_iv_5_01.jpg

b_iii_6_02.jpg

Szóval a tervek nagyon ígéretesek, időről-időre ránézünk majd a Lelára, hogy hol tart, meg persze írunk minden menő lakásról, ami előbukkan a Balaton körül.

Lela: szupermenő üdülőpark épül a Balaton partján Tovább
Címkék:ingatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr98427606
süti beállítások módosítása