A legjobb balatoni étterem nyomában: Mala Garden

A legjobb balatoni étterem nyomában: Mala Garden

Tovább keressük a legjobb balatoni éttermeket, és most elég fontos helyszínre érkeztünk: a Mala Garden ugyanis Siófok legjobb étterme. Pont. Lehetne vitatkozni a szempontokon, a megközelítéseken, de akkor is ezen a helyen kapod Siófokon a legjobb eséllyel azt a minőséget, amit elvársz a pénzedért.

A Mala Gardenről tudni kell, hogy remek hotelként is üzemel, olvassátok el a tesztünket, érdemes felkeresni, mert a szobák is jók, meg a szolgáltatások is. Bónusz, hogy a félpanziót a már említett, zseniális étteremben eheted le, ebből a szempontból nem is nagyon tudja vele tartani a lépést a balatoni szállodák többsége.

Mert nézzük meg, mit kapunk az étteremben: vállalható, ázsiai-hatású berendezést, ami a valóságban itt-ott ugyan olcsónak tűnik, de összességében tökéletes hátteret ad a vacsorához.

De koncentráljunk a menüre, ami elég változatos. Ez nem feltétlenül jelent jót: ha a konyha nem tudja belőni, hogy ázsiai, dél-amerikai, francia, olasz, esetleg magyaros akar lenni, akkor egyikben sem lehet igazán jó. És a gyakorlat annyiban igazolja az elméletet, hogy a Mala Garden nem olyan jó, mint a legjobb ázsiai, dél-amerikai, francia, olasz, esetleg magyaros helyek. De majdnem, és ez nagy szó.

Előételnek mexikói sajtlevest kértünk tortillával és salsával (1190 forint), ami hibátlan volt, fűszeres, erőteljes, sűrű, laktató, a mellé adott hagymás-paradicsomos mix (salsa) meg friss, zamatos, pipa.

A tatárral (2690 forint) ugyanez volt a helyzet: a hús fűszerezése ugyan lehetett volna valamivel erőteljesebb, de az alapanyagok minőségére ennél a fogásnál sem lehetett panasz, bár innen indulna mindenhol Magyarországon a tatár.

A főétel, a camembert sajttal sütött, zöldborsópürével megkent, tócsnin tálalt roséra sült kacsa (3190 forint) egyetlen hibáját gyorsan leírom: langyos volt, amikor kihozták, de körülbelül 120 százalékon üzemelt a konyha a teszt idején, nem volt szabad asztal, mindenki folyton rendelt, ennek ellenére nem kellett sokat várnunk, és megúsztuk ezzel a kis bakival.

Na de az étel íze: látjátok, hogy néz ki? Ez a menőbb budapesti éttermekben is elfogadható lenne. A bőrén sült kacsahús finom, szaftos mégis omlós volt, a sajt a zöldborsókörettel össze-vissza rángatta az ízlelőbimbókat, a jus úgy csorgott le a kompozícióról, ahogy a "Lecsorgás nagy könyvében" megálmodták és remekül járta át a pecsenyelé a hús alá pakolt tócsnit.

Prímán jóllaktunk, így a desszertet már a szobánkba kértük, de ez a csokoládés fagyi annyira jó volt, hogy most is sírni tudnék, amikor rágondolok.

A Mala Garden annyi elvárásnak próbál megfelelni, hogy itt-ott szükségszerűen elbukik. Harmóniákban, tökéletességben nem hozza mondjuk a budapesti Laci!Konyha! szintjét, de ezzel együtt is kockázatok nélkül lehet Siófok legjobb éttermének nevezni, amit mindenképp érdemes felkeresni, ha arra jársz.

Mala Garden
Siófok, Petőfi sétány 15/A
H-V: 11:00-24:00
0684506688

Levesárak 1000 forint körül, a főételek ára zömében 2500-3000 forint között mozog.

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

A legjobb balatoni étterem nyomában: Mala Garden Tovább
Címkék:gasztró siófok

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr206659211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása