A legjobb balatoni hotel nyomában: Residence Hotel

A legjobb balatoni hotel nyomában: Residence Hotel

A siófoki Residence Hotelben már voltunk néhány éve. Akkor eszünkbe se jutott volna, hogy a szállodát nemsokára felújítják, hiszen sem leharcoltnak, sem korszerűtlennek nem tűnt. De a Residence üzemeltetői tudják azt, amit nagyon kevesen Magyarországon: hogy egy hotel nagyon sokat veszít a presztízséből, ha hagyják lerohadni, és valószínű pénzügyileg is jobban megéri korábban beavatkozni, mint túl későn: így folyamatosan fenntarthatják a menő szálloda imidzsét, nem kell tíz év múlva mindent a nulláról kezdeniük, egy határidő után érkezett felújítás miatt.

Az új belső egyfajta stílusváltás is: rátaláltak a lila színre és ezt az egész szállodán végigvezették, legyen szó akár az előtérről, akár a hotelről, akár a szobákról. Egyébként ez jó irány: karaktert kapott a Residence, nehéz bármivel összetéveszteni és a mezőnyhöz képest tágas szobák jó terepet is adnak a hangulat megteremtésének. Jók a kiegészítők, a fürdőszoba hibátlanul felszerelt, problémát csak az olyan apróságok utaznak, mint a nyugati négy-, és ötcsillagosokban is rendre felbukkanó, túl erős éjszakai jelzőfénnyel világító tévé (párnákkal orvosolható), vagy a wc fölé helyezett hajszárító, amiről ha leesik a szűkítő, az könnyen a vécébe zuhan.

Dsc06158

Dsc06160

Dsc06161

Dsc06162

Dsc06163

De ezek apróságok, a szoba tök jó és a wellness is, ami nem sokat változott, de kár is lett volna hozzányúlni, mert friss, világos, tele van medencékkel, akadály nélkül el tudsz benne tölteni fél napot. És ahogy jön a hideg, úgy lesz egyre fontosabb, hogy egy lépést se kelljen távol tölteni a meleg vizes medencétől, úgy értékelődik fel, hogy a részlegben van bár is, italokkal és szendvicsekkel.

Dsc06171

Dsc06172

Dsc06173

Dsc06175

Az ételkínálat most is az átlag fölé emelkedik: vannak üdvözlőfalatok halból, ötletes fogások, halas-olívabogyós tészták, vadak és van a séf kínálata, ami többnyire gy tetszőleges állat nemesebb részéből, nagyobb odafigyeléssel készült jóság. És működik, sokkal elégedettebb leszel itt, mint a legtöbb hasonló árú hotelben. Ez nyilván továbbra sem fine dining, és a szálloda nem tud versenyezni olyan nehézsúlyú bajnokokkal, mint a Kistücsök, de ahhoz a fantáziátlan szeméthez képest, amit a legtöbb balatoni négycsillagosban kapsz, az itteni kínálat határozott elmozdulást mutat. 

Dsc06207

Dsc06209

Dsc06210

Dsc06212

Dsc06213

Dsc06219

Dsc06220

Dsc06221

Dsc06222

Dsc06224

Dsc06225

Dsc06227

Szóval a Residence felfrissült, de maradt, ami volt: tágas szobákat, jó szolgáltatást nyújtó szálloda az átlagosnál jobb ételkínálattal és most már egyedi belsővel. Az árakat a magyar wellnesshotelek hagyományainak megfelelően képtelenség pontosan belőni, de az aktuális akciókat elnézve éjszakánként és fejenként 13900-tól indul a félpanziós buli.

Hotel Residence Siófok
Siófok, Erkel Ferenc utca 49, 8600 Hungary
Telefon:+36 84 506 840

A legjobb balatoni hotel nyomában: Residence Hotel Tovább
Címkék:szállás helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr836659161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baaah 2014.11.28. 12:29:58

Már elnézést de miért vár bárki egy szállodában fine dining-ot?
Aki azt szeretne menjen olyan étterembe és ott egyen.

"Határozott elmozdulást mutat..."

Magyarországon két hotelben ettem tényleg mindig nagyon jókat, és ez volt az egyik.

zuhanorepulesss 2014.11.28. 13:48:11

Kinek mi a fontos..
Én egy szállodába nem enni, hanem pihenni járok, kikapcsolódni.
Ha utazom, szívesebben vacsorázom az adott város egyik meghatározó éttermében a városban való csavargás közben, de persze nem vagyunk egyformák, ez az én fixa ideám.
A fényképek döntő többsége így számomra nem meghatározó, nekem inkább a szegényes wellness ütötte meg a szemem. Hiába fotózzák négy szögből, akkor sem lesz nagyobb a 10m2 vízfelület.
Tipikus balatoni szállodának tűnik, ami a nyári időszakra alapoz , amikor jó az idő s úgyis mindenki a Balatonban van.
Szóval a téli melegvizes csobbanásokhoz lehet a Balaton környékén olyan hotelt is találni, ahol lehet, hogy nem lila az ágytakaró, de nem ér össze a medencében ülve senkivel a könyököm. Persze, ehet, ezzel az igényemmel egyedül vagyok, aláírom.

jet set 2014.11.28. 16:02:24

@zuhanorepulesss: De akár egy termálfürdőbe is el lehet menni, megszállni pedig ennek a töredékéért egy hangulatos panzióban. Persze akkor nem lehet eldicsekedni, hogy wellnessezni voltunk hétvégén. Amúgy meg milyen rinyapicsa írta ezt a posztot, hogy túl erős a tévé jelzőfénye. Ó, b+, hogy mennyi gondod van. Dugj egy egészségeset, aztán fogsz tudni aludni.

csedársajt 2015.03.14. 21:24:10

@zuhanorepulesss: Ird már meg mint titkos tippet.....:)

"melegvizes csobbanásokhoz lehet a Balaton környékén olyan hotelt is találni, ahol lehet, hogy nem lila az ágytakaró, de nem ér össze a medencében ülve senkivel a könyököm"

Mondjuk siófok nehéz ügy, sokan vannak, de ettől jó, van élet, van pörgés....

@jet set: A tévé rinyát megadom, mondjuk én ugy kihúzom az áramból mint a huzat, de megoldotta ő is. A ketyegős faliórákbol pl kiszedem az elemet, ezt a szokásomat a törzshelyünkön már ismerik is.
Sokmidnen nem zavar, fura módon a pl vonat sem, azt valahogy megszoktam már, de az óra kettyenése, az a halálom.
Meg hogy viszem a saját párnámat, tudom hülye vagyok, de az autó elbírja.

Mondjuk kefélés szempontjábol ez a lehető leggázabb, ilyen panellbarakk felgyúrva, 20 szoba egy folyosón, miden szoba két lépés, még a kettővel odébbi szomszéd fingását is hallod, ha csíkos a fal és lila a takaró, ha nem.
süti beállítások módosítása