A legjobb hely a balatoni borok kóstolására: Kredenc

A legjobb hely a balatoni borok kóstolására: Kredenc

A Kredenc a menő budapesti borbárok és a személyes vidéki borospincék közös halmazában található. Ebben az a szenzációs, hogy a Kredencen kívül szerintem nincs itt senki: a füredi borbisztró saját kategóriájának egyetlen képviselője, és mint ilyen, kötelező program mindenkinek, aki Balatonfüred közelében jár.

A berendezés otthonos, tele van olyan apróságokkal, bornyitókkal, könyvekkel, mikroszkópokkal, amikről el tudom képzelni, hogy a tulajdonos, Dobai András hozta őket otthonról. A bútorokat ide készítették, az öreg székek és a hímzett terítők sokat adnak a hangulathoz, a falra krétával írták fel a napi kínálatot, és András kedélyesen elbeszélget mindenkivel.

Márpedig ez kihívás: amikor péntek este benéztünk a borbárba, még nem volt ott senki, de fél óra alatt úgy feltelt a hely, hogy nem maradt már egyetlen szabad szék se. És a vendégkör változatos: voltak budapesti és vidéki párok, egy külföldi csapat, a helyi erők is képviselték magukat egy magában iszogató szomorkás fickóval, és András barátai is kaptak egy asztalt a Kredenc közepén. A kiszolgálás viszont telt ház mellett is folyamatos volt, és megállás nélkül pörögtek a balatoni borok az asztalunkon, kiegészítve a borkorcsolyának nevezett, friss és finom sajtos, szalonnás, salátás, ajváros tállal, aminél jobbat tényleg nem hozhattak volna az alkoholok mellé.

András egyébként hisz a balatoni borokban, amik nem különösebben megbecsültek országos szinten. De Füreden mégis mit innál, valami villányit? A Kredencben kockázatok nélkül végigkóstolhatod a térség legjobb italait, egyrészt mert segítenek megtalálni a hangulatodhoz legjobban passzoló pincét és fajtát, másrészt mert elfogadhatók az árak: a bor decije 5-600 forintba kerül, de itt minőségi palackokról beszélünk, szóval kábé kétszer annyit fizetünk értük, mintha magunknak vennénk őket a Tescóban. Más kérdés, hogy többségüket nem is tudod ott megvásárolni.

A Kredencben viszont van elviteles ár is, ha megtetszik valamelyik bor, körülbelül 40 százalékos árkedvezménnyel viheted haza, hogy otthon folytasd, amit a Kredencben elkezdtél.

De amíg Füreden vagy, ne a szállodában igyál, vagy a parton, mert a Kredencnek tényleg remek a hangulata, egyszerre szerethetően vidéki és nagyvárosiasan profi, egyszerre személyes és alapos, és akkor se bánt senki, ha egy pohár borral ücsörögsz egész este.

Kredenc
8230 Balatonfüred, Blaha Lujza u. 7.
V-Cs: 9:00-19:00
P-Sz: 9:00-22:00
Tel: 0036205189960

A legjobb hely a balatoni borok kóstolására: Kredenc Tovább
Címkék:balatonfüred gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr806659659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.09.02. 17:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása