A legjobb balatoni étterem nyomában: Malackrumpli - update

A legjobb balatoni étterem nyomában: Malackrumpli - update

Kertmozi az étteremben, angus marha a burgerben, különelges bánásmódban részesült biopontyok a tányéron. A Malackrumpliban voltunk.

malac6.jpg

Sok minden megváltozott, mióta itt jártunk. A rendelést a bejáratnál levő bódéban kell leadnod, ha szerencséd van, maga a tulajdonos, Járosi Tamás fogad, és minden kérdésedre válaszol. Amíg sorban álltunk, épp a kistermelői sör technológiájáról beszélgetett el a vendégekkel. Ez nem egy futószalag. Kapsz egy számot, amit érdemes megjegyezni, mert a pincérnők ez alapján találják meg a fogások gazdáját.

malac7.jpg
Továbbra is sörpadokon és kerti bútorokon lehet ücsörögni, abrosz helyett pedig gyékénytálcára kerülnek a tányérok. Minden arról szól, hogy az evésre és a hangulatra koncentrálj, és hagyj kint mindent, ami mindezt megzavarja.

Még el sem értél az asztalhoz, lehet, hogy máris elcsábulsz egy burgerre - angus marhából készül, és a balatoni burgerek pionírjaként törte meg a jeget annak idején. Csipszet és salátát és kapsz hozzá, és itt a csipsz alatt nem a mélyhűtött krumplit kell érteni, hanem a tulajdonos saját, balatonhenyei farmjáról származó termést.

malac2.jpg
Egy hideg baracklevessel kezdünk. Az íze a dobozos krémtúrókra emlékeztet, és ezt pozitívumnak szánjuk. A pincérnő elárulja, hogy a házi joghurt a titok.

A következő fogás: bioponty sült burgonyával. Azért kérjük, mert érezni akarjuk a különbséget. De mitől lesz bio egy ponty? És egyáltalán honnan kerül ide egy ilyen, amikor nem lehet halászni? A tányérunkon levő bioponty a Tisza egyik holtágából származik. Azért bio, mert az állomány kisebb, mint a nem bio tenyészetekben, és odafigyelnek a halak étrendjére is. Még a tulajdonos sem állítja, hogy jobb, mint az igazi balatoni vadponty, de most jelenleg ez a legjobb, amit be lehet szerezni, és legalább nincs mocsáríze.

malac4.jpg

A bioponty finom és omlós, és akármennyire úgy néz ki, mint egy filé, alattomos helyeken bújnak meg benne a szálkák. Szóval ne kérj ilyet, ha nincs türelmed vadászni a szálkákra. Egy kis só még elkelt volna, de tényleg sokkal finomabb volt, mint a halastavakból érkező pontyok.

malac5.jpg
A cukkinitorta tésztája pedig nem sós, hanem édes volt a mazsolának köszönhetően:

malac11.jpg
A joghurtos eper pedig tökéletes a maga egyszerűségében.

malac10_1.jpg
A hely az idén egy kertmozival is bővült. A Dekk névre keresztelt moziban hétvégén kultuszfilmek mennek, hétköznap esténként pedig profi hangcuccról szól a zene. Az egész annyira nyugis, hogy vacsora után sem akarsz majd hazamenni, és nem is kell. Még egy fröccs belefér, főleg, hogy helyi borászatok kevésbé felkapott tételeit ismerheted meg.

malac9_1.jpg

malac3.jpg

Járosi Tamás pedig tovább küzd a termelői alapanyagok és az igényes balatoni helyek létjogosultságáért. A filmbe illő és viszontagságoktól sem mentes kezdetekről egy korábbi interjúban mesélt, és az, amit bevállalt, most sem habos torta. Ez a fajta vendéglátás például egyáltalán nem üzlet, ez valamiféle küldetés, amiről folyamatosan próbálják lebeszélni. Hiába.

A Malackrumpli továbbra is hozza az elején belőtt színvonalat. Tökéletes hely, ha sok a parti nyüzsgésből, vagy ha egy kicsit mást akarsz, és fontos, hogy honnan származik, ami a tányérodra kerül.

Malackrumpli
Balatonfüred, Széchenyi u. 28. (a kempingtől jobbra Tihany felé)
06206198074

És ha nyárra is terveznél egy igazán jó programot, jelentkezz az I love Balaton Öbölátúszásra, július 19-re, most még kedvezményes áron!

A legjobb balatoni étterem nyomában: Malackrumpli - update Tovább
Címkék:leves étterem bio nyaralás ponty hal balatonfüred gasztronómia gasztró dekk kertmozi termelői piac Balaton Járosi Tamás Malackrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr897608928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Savior 2015.07.08. 15:10:51

Tavaly (előtt?) voltunk itt; a helyre kicsit nehéz jelzőt találni (funkcionális? aranyos?), de az étel finom volt. Sajnálom, hogy a tulajdonos kicsit belefáradni látszik a szélmalomharcba; remélem, ez a Malackrumpli létét nem veszélyezteti.

MittuDomain 2015.07.09. 08:45:27

@Savior: Mibe fárad bele a tulaj?

ipari ivógéptanács 2015.07.09. 09:08:45

@MittuDomain: gondolom a 2400 forintos hambi készítésébe

altimus 2015.07.09. 09:34:17

> A Dekk névre keresztelt moziban hétvégén kultuszfilmek mennek

:)

fekete-barany.blog.hu 2015.07.09. 09:45:49

@ipari ivógéptanács: Csak csöndben megjegyezném, hogy a 2400 Ft-os hambi csaknem kétszer akkora húst tartalmaz mint a megszokott menő burgerek+ jár hozzá krumpli és sali is. Remélem így egy kicsit más a leányzó fekvése..

altimus 2015.07.09. 09:53:05

@fekete-barany.blog.hu: az arral nem erdemes foglalkozni. ez piacpolitika kerdese. a vallalkozo belo egy arszintet, ahhoz egy szinvonalat, az emberek meg eldontik, hogy piackepes-e a szolgaltatas. en siman fizetnek akar ennel is tobbet egy normalis etelert. (a minosegi marhahus nem olcso, egy usda steak kiloja (fajtatol fuggoen 8-15.000Ft hentesnel, de egy angus daralthus is 6-8.000Ft,. ugyhogy egy 20 dekas pogacsa kapasbol lehet 1.500Ft).

fekete-barany.blog.hu 2015.07.09. 09:55:07

@altimus: Yes!!! Jelen esetben a kritizált hambi 20 dkg színtiszta angus...

altimus 2015.07.09. 09:55:51

@fekete-barany.blog.hu: igen nagy minosegi kulonbseg van pl. egy ipari tojas es egy kistermeloi, kapirgalos kozott. a husokrol ne is beszeljunk. egy grillezni tokeletes mangalica tarja es egy kozonseges sertes tarja koszonoviszonyban sincs egymassal. a marhahusrol nem is szolva, amibol mo-on nincs eheto, legalabbis en meg nem talalkoztam vele. a csirkehus detto.

fekete-barany.blog.hu 2015.07.09. 10:06:30

@altimus: Csirke: Master-Good tanyasi vonal jó szerintem, nem olcsó de jó. Nagyobb Sparokban kapható. A többi évről-évre rosszabb kézzelfogható a minőség esése.
Marhában most jön felfele a Hubertus Balatonfenyvesről, még nem olyan mint a prime, de egészen jó..
A mangalicáról nem mesélek, az egy hosszú sztori...

fekete-barany.blog.hu 2015.07.09. 10:17:39

@altimus: A bárány meg természetesen Keleméri

rejtjel 2015.07.09. 10:50:34

Vagyis ha bemegyünk a két gyerekkel hamburgert enni, csekély 10 ezer forintunkba kóstál. Hát ez sem egy átlag magyar családnak van kitalálva. Nem értem, hogy a parti bódékban kapható szemét és a 2000 ft feletti kaják között miért nincs valami köztes kategória a Balatonnál.

Zsozé_ 2015.07.09. 10:59:23

@rejtjel: pont ez jutott eszembe nekem is. Vagy megeszed a parti büfében található szemetet, aminek már az árából lehet tudni, hogy pocsék az íze, lehet hogy növényi sajtot raknak bele stb... Másik lehetőség: otthagysz egy tetemes összeget, de legalább az evés idejére jól érzed magad. Aztán lehet gondolkodni, min spórolj.

Gukker 2015.07.09. 11:03:39

@rejtjel: Ja, mi is voltunk tavaly. Hangyafasznyi adagok méregdrágán. A szörpbe meg épphogy csak belelöttyintenek egy kis szirupot, nehogy íze legyen.
De ahogy látom idén már legalább valami árnyékolót felszeretlek.
Ha türhető hambit akarsz Füreden jó áron, a Vasút utca - Jókai utca sarkán van egy hamburgeres (hu-hu.facebook.com/Ham.Hamburgerbar). Igaz nem Angus a marha.

Gukker 2015.07.09. 11:08:07

@rejtjel:
+Arácsi vasútállomás Árnyas restije. Amúgy elég lepukkant, de serpenyős kajákban nagyon jók.
+ Az Árnyassal szemben a Delta pizzéria. Nem csak pizza van, hanem rendes étel is. Kevés féle, de az egész jó.
+ Az Agro hotel étterme.

Peetee 2015.07.09. 11:50:08

@rejtjel: Mcdonalsd a neked való, ott ötezerér' rommá eszi magát a család, jó minőségű ételekből, és 1,5óra múlvaú jra éhes mindenki....hajrá!

Bambano 2015.07.09. 12:53:14

@Peetee: honnan jön ez a fud, hogy másfél óra múlva éhes mindenki a mekk után?

rejtjel 2015.07.10. 08:34:47

Köszi a tippeket, megnézzük. Én nem érzem úgy, hogy ez nagy sóherkedés lenne, hogy egy család nem bír kiköhögni 2500-at egy hambira.

Savior 2015.07.11. 13:35:20

@rejtjel: Sajnos az alapanyagárakat nem igazán lehet megkerülni, az igazi hamburger sehol sem olcsó. Amikor ott voltunk, egyáltalán nem éreztem drágának a Malackrumplit; a minőséghez képest a parti grillezők / lángosozók árait annál inkább.

@fekete-barany.blog.hu: egyébként hajrá, engem fogyasztóként pl. rohadtul idegesít, hogy a piacon nem lehet tudni, ki igazi kistermelő és nem. Vagy hogy a csirke ételfestéktől sárga, vagy a kukoricától. Jó tudni, hogy vannak fecskék a másik oldalon.
süti beállítások módosítása