Szuper idő lesz vasárnap az I love Balaton Öbölátúszáson

Szuper idő lesz vasárnap az I love Balaton Öbölátúszáson

Minden jel szerint tökéletes időnk lesz vasárnap, az I love Balaton Öbölátúszáson: az időjárás-jelentés szerint 34 Celsius fokos lesz a hőmérséklet, ilyenkor egyszerűen nincs is jobb program, mint csobbanni a Balatonban és úszni egy nagyot. Vagyis te választod ki, hogy mekkorát, mert a versenyen indulhatsz 800, 1500 és 3600 méteren is, attól függően, hogy melyik a legszimpatikusabb táv.

Az öbölátúszáson indulni fog Koko is, aki elmesélte, hogy bringával érkezik Budapestről a Balatonra, ahol az úszás előtti este részt vesz az I love Balaton éjszakai futásán, majd ezek után áll neki a vasárnapi versenynek.

koko-ilb-20150709_101.jpg

“Három éve kezdtem el foglalkozni a hosszútávú állóképességet igénylő sportágakkal, az volt a cél, hogy 42 évesen le tudjam futni a 42 kilométeres maratont, azóta minden hasonló versenyen indulok. A Balatont egyszer már átúsztam, de öbölátúszáson most indulok először. Több okból is örülök ennek a versenynek, egyrészt egy újabb pipa kerül a bakancslistámra, másrészt meg talán sokan nem tudják, de úszni magányos dolog, mondjuk a futáshoz képest, viszont amikor ilyen sokan vagyunk, ekkora a buli, egészen más az élmény. Egyedül nem szívesen vágnék neki a 3600 méternek, egy ekkora versenyen viszont biztos óriási kaland lesz” - mesélte el Koko. 

A volt világbajnok elmondta, hogy két évvel ezelőttig 2-300 méternél sosem úszott többet, neki is ugyanúgy kihívást jelentett eleinte egy hosszabb átúszás, mint bárki másnak, és szerinte nyugodtan belevághat bárki a versenybe, aki tud alapszinten úszni. 

“A Balaton mikroklímája, elhelyezkedése, a gyönyörű táj eleve az egyik legideálisabb sportterületté teszi a térséget, ehhez jönnek még hozzá a nagy dózisban adagolt közösségi élmények, szerintem kár lenne egy ilyen eseményt kihagyni” - mondta le az olimpiai aranyérmes volt világbajnok ökölvívó. 

És ha csak a száraz tények érdekelnek: Július 19-én vasárnap 11:30-tól indulnak a rajtidőpontok attól függően, hogy mennyit úszol: választhatsz 800 méteres szupermini távot, és lesz 3600 méter is (meg a kettő közt egy 1500 méteres). A rajt a Tihany Hajóállomási strandon, a Napsugár Beachen lesz (ide buszokkal szállítjuk a versenyzőket a célállomáson létesített versenyközpontból), a cél Balatonfüreden, a Marina Hotelnél.

A verseny honlapjáról minden infót megtudhatsz, ha még nem tetted, jelentkezz most, a három táv közül biztos találsz olyan, amelyik megfelel, hogy elmondhasd magadról, megcsináltad, átúsztad az öblöt.

Szuper idő lesz vasárnap az I love Balaton Öbölátúszáson Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr37629578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalka11 2015.07.15. 20:22:28

A "szuper idő" itt Európában a 28-30, esetleg 31 fok, a vasárnap ígérkező 38 fok kifejezetten veszélyes, afrikai országokban elfogadott, senki a poszt íróján kívül nem örül ennek!!!

Magyarósi Csaba 2015.07.16. 10:54:19

@Angyalka11: vízben úszásra szuper. baj akkor lenne, ha fújna a szél, esne az eső, viharos idő érkezne.
süti beállítások módosítása