Para helyett bulizás az I Love Balaton Éjszakai Futáson

Para helyett bulizás az I Love Balaton Éjszakai Futáson

Már tavaly is meglepett minket a hatalmas lelkesedés, de az idei futásra egyszerűen nem találunk szavakat. Az, hogy imádjátok a balatonfüredi I love Balaton Éjszakai Futást, már a nevezésnél kiderült: annyira sokan jelentkeztetek, hogy a tervezett 1500 helyett közel 2000-re kellett emelni a helyek számát, a helyszínen viszont már nem volt mód a nevezésre. Ráadásul a félmaratoni táv volt a legnépszerűbb.

_van5367.jpg

_van5469.jpg

A gyerekek este 7-kor indultak (600 m-es táv), 21:05-kor pedig elrajtolt az év legbulisabb futóversenye, amit nem csak a közönség élvezett, hanem a résztvevők is. Kivéve talán a hosszú, alattomos emelkedőket, amelyekből inkább a 10 km-es távot és a félmaratont teljesítőknek jutottak az igazi csemegék – nekik többször is meg kellett küzdeni a pályával. Ehhez jött még a hőmérséklet – ez az év egyik legmelegebb napja volt, szóval nagy tisztelet mindenkinek, aki bevállalta a versenyzést.

mark2.jpg

_van6066.jpg

mark1.jpg

A táv legfélelmetesebb része az volt, amikor az erdőn kellett átfutni a Park utcából a Séta utcába. Parázni egyáltalán nem kellett, az útvonalat szalaggal jelöltük meg és kivilágítottuk, hogy még véletlenül se tévesszétek el az útvonalat.

A 10 km-es távot teljesítőket már igazi partihangulat fogadta a célban, akik pedig végignyomták a 21 km-t, egy komolyabb buliba érkeztek. Cittel Julcsi, régi motorosnak számító futó (és újabban triatlonos) szerint az idén a közönség is sokkal aktívabb volt.

mark3.jpg

Az idén iramfutók is segítették a versenyzőket, aki rájuk tapadt, garantáltan hozta a 90, 105, 120, illetve a 140 perces időket. A rutinos atléták között Kokó is feltűnt, és két lábon járó doppingszerként lendítette át a versenyzőket a holtponton. Neki ez a jövő heti Ironmanre való felkészülés utolsó fejezete volt, reggel már letekert 90 km-t, itt megvolt a félmaraton, vasárnap pedig az Öbölátúszás a terv. „Ennek a versenynek elsősorban a hangulata az, ami magával ragadja az embert” - mondta a célba érés után. „Az, hogy 2 ezer ember, együtt egy jót sportolt, nagyon jó dolog, csodálatos. Végig nagyon élveztem”.

_van5729.jpg

_van5999.jpg

Aki kihagyta az idén az I Love Balaton Éjszakai Futást, de úgy dönt, jövőre itt lesz, az oldalunkon rengeteg, profiktól származó tippet talál a felkészüléshez, az edzéstervtől a legtáplálóbb reggelik receptjén át a nyújtásokig. Persze az is tök izgalmas lesz, ha nézőnek jöttök!

És persze nem elfelejteni, hogy nemsokára indul az Öbölátúszás, ha Balatonfüred környékén vagy, gyere, még nem késő nevezni.

Az I Love Balaton Éjszakai Futás 2015-ös győztesei:

5 km: Berényi Marcell
10 km: Koszár Zsolt
21 km: Medovárszky Zoltán

Gratulálunk!

fotók: Korecz Márk és Vanik Zoltán

Para helyett bulizás az I Love Balaton Éjszakai Futáson Tovább
Címkék:sport verseny nyaralás futás balatonfüred éjszakai futás Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr977638570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V.T.E. 2015.07.19. 10:56:12

Nem terveztük, véletlen kerültünk a helyszínre. Nagyon kedves, szívmelengető volt a 9 év alattiak "versenye". Nagy ötlet és nem mellékesen az egészséges életmódra történő szoktatás egyik lépcsőfoka.

Larry Silverstein 2015.07.20. 03:22:51

Nagy buli lehetett. Egy egyszerü color runon 15000en futottunk idén Prágában.

Firpó 2015.07.20. 11:43:01

Szerintem pedig egy ilyen futást nem nyár közepén, az üdülőszezon vsúcsán kellene Füredre vinni, ahol egy ilyen kánikulai hét ill. hétvége miatt amúgy is őrület van, hát még erre rászervezni lezárásokkal, tereléssel, hogy még a Tagorén gyalogosan is korlátozzanak az röhej volt. A futóknak meg ilyen esti kánikulában futkorászni, hát egészségükre... Szerintem főszezon előtt/után ez sokkal alkalmasabb lenne.
süti beállítások módosítása