A legjobb balatoni hamburger nyomában: Neked főztem

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Neked főztem

Vágjunk is bele a lecsóba: persze, a hamburger nem autentikus fogás a környéken, de ugye a hekket sem a Balatonból fogják. Lépjünk ezen tehát túl. Ráadásul: a minőségi hambinak már van  tök jó előképe, Budapesten az elmúlt években tucatnyi remek hely nyílt, néhány közülük az európai nagyvárosokban is megállná a helyét, és egy jól elkészített hamburger abszolút komoly étel Aki még csak gyorsétteremben meg egyszerűbb strandbüfékben evett ilyesmit, el sem tudja képzelni, milyen az, amikor egy hús szaftos, tökéletesre sütött, amikor a zsemle odafigyeléssel és nem géppel készül, amikor minden alapanyag versenyben van a tökéletes falatért.

Szerencsére a budapesti vendégek az elmúlt években megtanulták, meddig juthat el ez a műfaj és ők már nyaralás közben is elvárják ugyanezt a minőséget, ami jót tesz a balatoni gasztronómiának. Minőségi étteremből ugyanis egyre több van, de legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb, hogy a strandon ácsorogva ezerötszázból is értelmezhető kaját és ne valami fagyasztott-mikrózott szemetet kapj. Sorozatunkban tehát ezeket a helyeket próbáljuk összegyűjteni.

Az első részben rögtön a zánkai Neked főztemet próbáljuk, aminek a kínálatáról már írtunk korábban, de a hamburgerre csak most ugrunk rá.

dsc06054.jpg

Kezdjük a legfontosabbal:

Eléri a budapesti mezőny tetejét? Nem
Kiemelkedik a balatoni mezőnyből? Okvetlenül

A Neked főztem kábé ott jár, ahol a budapesti high-end hamburger öt éve, ami most már csak a középmezőnyhöz elég, de attól még jó minőségről beszélünk, és ez a szint bőven elég a balatoni top-10-hez. 2015-ben legalábbis mindenképp.

Látszik, hogy a helynél odafigyeltek a koncepcióra, jópofa a brandingelt papírtálca, jó a házi krumpli, az alapanyagokkal láthatóan a minőségi irányba indultak el, és hogy mégis kapjon valami regionális ízt a hambi, a hús mangalicából készült (mondjuk Angus marha is él a tó körül, de ezen most ne akadjunk fel), és tényleg jó: nem áll össze mócsingos darabkákba, szaftos, megfelelően van sütve és karakteres is. Egyedül talán az összbenyomás nem szélsőségesen erős: ez a hamburger olyan, mintha fognák az alapreceptet és minden ipari szemetet valami jobbal helyettesítettek volnaek. A végeredmény így finom, csak nincs benne semmi csavar, amit a jó budapesti hamburgerek után már elvárna az ember.

dsc06066.jpg

dsc06062.jpg

Na de gond ez? Nem az. A menü 1290 forintba kerül, ami valószerűtlenül jó ár, a strandokon ugyanis pont ennyibe kerülnek a fagyasztott alapanyagokból készülő rettenetek, és ez a hamburger kábé úgy viszonyul azokhoz, mint egy Rolls-Royce a Tavriához: persze, mindegyikben belsőégésű motor van és egyiknek sem felfelé nyílik az ajtaja, fluxuskondenzátor sincs bennük, de mégis, össze nem hasonlítható dolgokról beszélünk.

tavr.jpg

Szóval: ha a zánkai strandon jársz, keresd a Neked főztem nevű büfét a déli bejáratnál, a strandon kívül, nem bánod meg.

Neked főztem

Zánka, strand

Nyitva: 12-20h, június 15-től minden nap 11-22h

06706764109

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Neked főztem Tovább
Címkék:gasztró hamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr837643714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.07.21. 16:23:02

Savanyú és nyers uborka, egyszerre minek. Tehetnének bele kis uborkalekvárt, meg rántott uborkát is akkor már :D

Coyote82 2015.07.21. 22:45:54

Voltam ott 2 hete, egyáltalán nem nagy szám, de legalább jó drága.
Nem tudom kinek a haverja az indexnél, de már másodszor látom, hogy hájpoljátok a helyet.
Leszólni nem akarom én se, de ennyire azért nem nagy szám!
süti beállítások módosítása