A legjobb balatoni hamburger nyomában: a Söptei szarvasa

A legjobb balatoni hamburger nyomában: a Söptei szarvasa

Amikor már azt hitted, hogy ezt a hamburgerdolgot nincs hova fokozni a Balaton környékén, akkor váratlanul belépsz a Söptei pincészetbe és találkozol az XXL szarvasBORJÚ burgerrel

  • - XXL
  • - szarvas
  • - BORJÚ!!!

Ezek után a 2490 forintos ár nem is annyira meglepő, bár persze nem is alacsony. De a lényeg, hogy a környezet adott, ott hever a lábaid előtt a Balaton a csodálatos panorámával, és az étterem sem egy strand melletti kifőzde, hanem a térség egyik megbecsült high end csárdája. Szóval mindezeket figyelembe véve az ár érthető, 2490 forintért akkora menüt kapsz, hogy azzal garantáltan jól laksz és még ezzel a burgerrel úszod meg a legolcsóbban az ebédet a Söpteiben, mert a többi főétel 3-4 ezer forintba kerül. 

Lássuk, mit kapunk a pénzünkért. Méretben mondjuk egészen biztosan nem valami XXL-t, ez inkább csak L-t:

dsc07449.jpg

A hús talán 15 dekás lehet, legjobb esetben 20 dekás, ami átlagos, vagy az átlagosnál kicsit nagyobb ebben a mezőnyben, persze egy deka szarvas ér vagy másfél deka marhát az SI mértékegységrendszer szerint és további ötvenszázalékos bónusz jár a BORJÚSÁGÉRT, szóval azért, hogy aranyos kis gyerekszarvast öltek le a kedvünkért.

dsc07440.jpg

Na de a lényeg persze az íz. Bontsuk ezt ketté: a krumpli tévedés, túl van sütve, száraz, kemény izé.

Viszont a többi: na az tényleg ötcsillagos. A Söptei burgere egyértelműen a legjobbak közt van a Balatonon, nem túlzás valahova a dobogóra pakolni, óriási a különbség ugyanis e között, és nemcsak az átlag, de még a felső kategória között is.

dsc07452.jpg

Mert ahelyett, hogy a csalamádés burgert alkották volna újra jobb alapanyagokkal, fogtak egy tényleg remek húst, amit ugyan a kelleténél egy kicsivel tovább sütöttek, de legalább remekül fűszerezték, az egészet belerakták egy friss, jó házi buciba, raktak rá egy értelmezhető sajtot, néhány friss zöldséget, és az egész produkciót nyakon öntötték egy jó, sőt, az élményhez nagyon sokat adó szósszal, házi aiolival. És szeltek mellé még egy adag jópofa zöldséget is, ami szintén saját trutymót kapott és így az összhatás már nemcsak minőségi, de izgalmas, figyelemreméltó.

Söptei Pince
Csopak, Istenfia u. 5, 
Telefon:+36 87 340 201
Nyitva: Húsvéttól szeptember végéig H-V: 11-23

A legjobb balatoni hamburger nyomában: a Söptei szarvasa Tovább
Címkék:hamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr947703100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása