A legjobb balatoni hamburger nyomában: Bistro Classico

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Bistro Classico

Az a jó a gasztronómiai dögkútból feltámadó Balatonban, hogy ott is találsz tök jó ételeket, ahol a legkevésbé számítanál rá. A Keszthelyi Phoenix Kikötőbe például csak azért ugrottunk be, hogy megnézzük az egyik kedvenc hotelunk, a Zenit új szolgáltatását, a kibérelhető elektromos motorcsónakot, amivel egyébként egy hihetetlenül szórakoztató kört mentünk a Balatonban (de erről majd egy későbbi cikkben):

dsc06487.jpg

Aztán ha már ott voltunk és amúgy is megéheztünk, úgy döntöttünk, hogy megkóstoljuk a kikötő hamburgerét, és baromira meg voltunk lepődve, amikor kiderült, hogy a kaja nemcsak ehető, de kimondottan jó. Meglepő azért, mert még sosem hallottunk a helyről ebben a kontextusban, pedig ha valaki kitalál valami jót a Balatonon, annak gyorsan híre megy, mert egyelőre még nem akkora a minőségi mezőny, hogy bárki is elvesszen a zajban.

dsc06498.jpg

dsc06499.jpg

dsc06500.jpg

A kikötőben annyit csavartak az alaprecepten, hogy marha vagy sertés helyett egyenesen vaddisznót tömködtek a zsemlék közé, ami önmagában garantálja, hogy ez más legyen, mint a többi. Kicsit talán túl tömör a hús és a vad hátránya, hogy illik rendesen megsütni, ami általában is igaz a disznóra, szóval a nagykönyvben megírt nyers közepű húspogácsát itt el kell felejteni, viszont ezt ellensúlyozza a jól eltalált, jól befűszerezett karakteres íz.

dsc06492.jpg

A sajt a húson sajnos hitvány, függetlenül attól, hogy ha reszelve érkezik, az nálam mindig beindítja a nosztalgiacunamit és eszembe juttatja a győri buszpályaudvaron árult dupla sajtos-dupla csirkés burgert, amit szintén reszelt sajttal árultak, és amit annak ellenére zabáltam hatalmas endorfinlöketek közepette jó 15 éve, hogy valószínűleg ehetetlen volt külön-külön mindegyik része.

Sebaj, ha a sajt nem is a legjobb, a helyben készült zsemle szuper, a rukkola ebben a környezetben telitalálat, a saját szósz is sokat dob a végeredményen: ez a hamburger mindenképpen ott van a figyelmet érdemlő darabok közt a Balaton partján.

dsc06497.jpg

És mondhatod persze, hogy oké, de ki a fene jár ebben a kikötőben, amire viszont én azt mondom, hogy egyrészt egy köpésre van Keszthely belvárosától, másrészt kellemes a környezet, szóval megéri, harmadrészt meg ott van pont a Libás strand mellett, szóval ha napozás közben valami jót akarsz enni, simán átsétálsz és tolsz egy jó hamburgert, mindezt 1600 forintért. 

Bistro Classico
Keszthely, Phoenix kikötő
06301923377
H-V: 10-23:00

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Bistro Classico Tovább
Címkék:gasztró hamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr837695182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása