2000 Ft alatt a Balatonon: Manga Laci

2000 Ft alatt a Balatonon: Manga Laci

Új sorozatunkban olyan ételeket keresünk és tesztelünk le, amelyek "balatoni street foodként" színvonalas alternatívát jelenthetnek a strandkaják és a lehúzós, fagyasztott gulyást újramelegítő vendéglátóhelyek helyett. Újra leteszteljük a tavalyi kedvenceinket, és bemutatjuk az új beach food "kreációkat" is.

manga3.jpg

Kezdjük is 2016 új belépőjével, a Maga Lacival. A most nyíló keszthelyi Paletta Bisztróban és a KisHableányban kapható fogás nem mangalicából készült, hanem "sima" sertésből, de nem akárhogyan.

És hogy mit jelent a Laci? Az egyik ötletgazda keresztneve, mesélte Bezerics Dani borász és a Paletta tulajdonosa, a KisHableány egyik tulajdonosa. Az ő nevéhez fűződik a balatoni street food ikonikus szimbóluma, a Vízikutya, ami tulajdonképpen egy harcsahurkás hotdog, amit lilakáposztás szósz kísér. Szóval kíváncsiak voltunk, mit tud a legújabb beach food, ezért elugrottunk a KisHableány nyitóbulijára és kipróbáltuk.

manga1.jpg

A Manga Laci hasaaljából és dagadóból készül, 12-13 órán át konfitálják, és fűszeres sófürdőbe is kerül. A cél, hogy olyan puha legyen, hogy szinte szétessen. Maga a sertés a hévízi hentes, Kovács Gusztáv közvetítésével helyi gazdaságokból kerül a tányérra. Kockára vágott kovászos uborka és nagykanizsai magos mustár jár még hozzá, és az egész egy finom rozsbagettbe kerül.

manga4.jpg

manga6.jpg

Elsőre látszik, hogy egy kiadós adag, hiába csak egy "szendvics", simán beillik főétkezésnek, az biztos, hogy után a nem fogsz súlyos kompromisszumokat kötve kaját keresni. Bár rostjaira azért nem esik, a hús omlós és puha, kellemesen sós, a kovászos uborka pedig sokat hozzátesz az élményhez. 1800 forintba kerül, ami talán soknak tűnhet egy "szendvicsért", de lehet, hogy majdnem ennyit elköltesz a strandon olyan kajára, ami nem tudod, miből van, és még csak jól sem laksz vele igazán. És talán az is szempont lehet, hogy a helyi termékek megvásárlásával a környékbelieket is támogatod.

manga5.jpg

manga2.jpg

A sorozatot további részekkel folytatjuk és ha tudtok olyan remek ételt, ami 2000 ezer alatt van a Balaton partján és kiemelkedik a mezőnyből, mindenképpen osszátok meg kommentben!

A bisztrót itt találod meg.

2000 Ft alatt a Balatonon: Manga Laci Tovább
Címkék:balaton keszthely badacsony gasztronómia gasztró sertés szendvics kishableány paletta Balaton streetfood manga laci

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr748678816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BaLee 2016.06.15. 15:34:54

Azért egy Paletta Bisztró címet elbírna a cikk, mert én nem találom, hogy hol lehet.
Az sem derül ki, hogy a Kis hableány Badacsonyban van...

Róóbert 2016.06.16. 16:54:32

Ha már Keszthelyen jártok, nézzetek be a városi strandon a Vitorlás Bisztróba
süti beállítások módosítása