Elkezdett kinőni a földből a Balaton-parti üdülőpark

Elkezdett kinőni a földből a Balaton-parti üdülőpark

Az elmúlt hetekben végigforgattuk a Balatont, készítettünk egy rakás videót, ha nem lettünk volna eleve beleszeretve a környékbe, legkésőbb most halálosan belezúgtunk volna:

 

A környezet eleve gyönyörű, az északi part csodás kis településeitől és természeti képződményeitől a déli part nyugodt strandjaiig tényleg megunhatatlan a Balaton, valószínűleg pont erre gondoltak a Lela befektetői is, amikor a tóparton kezdtek el üdülőparkot építeni, egészen pontosan Balatonlellén.

Korábban már írtunk a helyről és mindig szanaszét kattintottátok a cikkeket: tudjátok, ez az az ingatlan, amiben próbálnak mindent kétezertizenhatosban építeni, szóval az igénytelen gagyi helyett a minőségre és a csúcstechnikára törekednek. A legkisebb lakások 52, a legnagyobbak 150 négyzetméteresek lesznek, utóbbihoz 80 négyzetméteres terasz és a teraszon jacuzzi is jár majd. A négyzetméterár 500 és 900 ezer forint között mozog majd, ezért cserébe mindenkinek jut saját kocsibeálló, padlófűtés, klíma, elektromos redőny, intelligens gépészet, a háznak lesz kertésze, saját homokos partja, lesz stég és koktélbár is.

Nemrég jártunk a környéken, hogy megnézzük, hogyan áll az építkezés, de nem engedtek be minket a területre, szóval csak a közeli Hullám utcából tudtuk csekkolni a helyzetet (azóta ez változott, elvileg nyílt egy értékesítési iroda az építési területen, szóval miközben valaki a vásárlásról egyeztet, azt is meg tudja nézni, hogy hogyan áll az üdülőpark).

Az mindenesetre kiderült, hogy egy olyan területről beszélünk, ahol a vízparton eleve mindenhol ingatlanok vannak (szóval nem békés kiskacsák életterét dózerolják le a Lela kedvéért, ahogy azt korábban néhányan tippelték), csak a legtöbb hely a közelben elég vígasztalan, ez meg szép világos lesz.

Az építkezés egyébként gőzerővel halad, jelenleg így néz ki az épület, a szerkezet építése már az első emeletnél jár, a földszinten meg elkezdték rakni a téglafalat, egyébként meg most már alapító okirat is van, és jövő nyártól ott áll készen a hullámzó Balaton partján a Lela:

img_0163.JPG

img_0161.JPG

Ha változás van, beszámolunk róla!

Elkezdett kinőni a földből a Balaton-parti üdülőpark Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr858882030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vamivan 2016.07.16. 09:29:20

szuper cikk, csak az nem derült ki belőle, hogy hol a jó bánatban épül (Lelle ugyebár)

KissGecihuszár 2016.07.16. 10:32:01

nem tudom, ízlések & pofonok, de szerintem rettenetes, hogy ilyen és ehhez hasonló (kíváncsi leszek, mikor épül fel az 1. felhőkarcoló a déli parton, merhá köll az, na...) "túlpozicionált" objektumokkal szórják tele lassan az egész déli partot. Gondolom, van legalább -2 szint mélygarázs ott, ahol a föld felszín alatt már 1 méterrel gazdagon van talajvíz?! S mindez miért, kinek? Hát természetesen a "nyerteseknek", azaz zömében vízfejbeli "egzotikuschan vállalkozóknak" és azok arany ifjainak, lánykáinak, azért hogy "senkitől és semmitől nem zavartatva" éljék a high society (értsd: a koksi porban, egyéb "ütős" drogok okozta mámorban) életüket a 80m2-es teraszon, a saját uszimediben (mégse kelljen lemenni a partra a sok "surmó" közé) hemperegve. Tudom, a legszélesebb igényeket ki KELL elégíteni a Balcsinál, bár ha ez így megy tovább, akkor az átlagmagyarja már úgyse fog tudni Balcsizni, mert a hazai átlagbérekből képtelenség akárcsak 1 hétig ott nyaralni, saját nyaralót (amit anno '60-as, '70-es, '80-as években a szülők építettek fel, amikor még simán belefért ez a "hóbort" széles néprétegek számára) fenntartani, na az már a sci-fi...

kuki123 2016.07.16. 11:22:37

1. nem a panel és felhőkarcoló stílussal van a baj
2. a probléma hogy 40 nm-eres szarokat építenek...bocs lesz 60nm..."nyugati" luxus környéken röhögő görcsöt kapnának tőle. Ázsiában ha lehet 70nm alatt nem építenek lakást.
3.nyomoronc 3 emelet....kibaszott fenséges lehet
4. hiába hoyg egy tócsa mellett van(balaton), és hogy ezrével állnak üresen a balatoni eladhatatlan ingatlanok.(ennél 1000xer különbek) azért csak 30-40 misibe fog kerülni. Biztos rohannak az idióták megvenni...hogy aztán minden pénteken 20km-eres dugóban érjenek le. majd vasárnap este uygan ez visszafelé
5. jelenleg olyan munkaerő hiány van a balatonál, hogy jövőre ki se nyitnak kb, max a tulaj beállhat pincérkedni.

gratulálok

Pelso.. 2016.07.16. 12:15:00

Miért kell mosdatni a projektet.....?

Mellesleg, a befektetőkön kívül szerintem senki nem örül neki, ha Balaton szerte ilyen (még több) üdülőparkkal építik be a partot.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.07.16. 12:37:49

A Balaton parton egy 80 m2-es terasznak több előnye van:
- Nyáron napsütésben (árnyék:35 C, napon 50 C) az aszalni való gyümölcsöket csak ki kell tenni az asztalra
- Bármikor, szélben (különösen: 5-6 B erősségűben), remekül lehet játszani a TITANIC-os jelenetet
- Esőben, nem kell bekapcsolni a manapság divatos vízporlasztókat
- Este kiülve, svédtorna gyakorlatokat lehet végezni, szúnyog csapkodásnak álcázva.
- Ónos eső esetén a gyerekek hokizhatnak a saját "pályán".
- Télen, (különsen hangulatos hóesésben), saját HÜTTÉ-t lehet nyitni, hogy a szomszédot megüsse a guta

A 40 milliós 40 lábas hajócska mellé jár a 135 milliós apartmanocska.

Most tavasszal a mellette lévő hasonló kategóriájú lakó parkban akciósan 350.000.-/m2 áron passzolták a kégliket.

vackor1 2016.07.16. 22:05:49

Az ingatlan nem érdekel, de az biztos, hogy ha én tehetném, akkor két dózert egymás mellé állíttatnék és végigmenne a vízparton legalább 10 méter szélességben.
Tudtommal - de cáfoljatok nyugodtan - a Balaton nem magántulajdon , miért nem mehetek körbe a partján ha úgy szeretném, miért vannak a vízig érő magántelkek ? Nem kellene egy sávot állami tulajdonként szabadon hagyni körös-körül ? Nem, nem csak a magánházak zavarnak, hanem az üdülők is , mielőtt bárki azt hozná ki belőle, hogy irigy vagyok..( jelzem, hogy 400 méterre - de mégis kertvárosi részen - laktam a parttól, pár évvel ezelőtt költöztem messzebb , mert már zavart a zsivaj , elkezdték azt a környéket is beépíteni.. :(( )

Érdekes 2016.07.19. 00:08:25

@KissGecihuszár: sokat lendítene az egészségeden és nézeteiden, ha a töménytelen mennyiségű frusztrációból lefogynál egy keveset :D
süti beállítások módosítása