Sajtkrém, bébispenót, marinált ponty és fokhagyakompót egy bagelnek tűnő kifliben. Bemutatjuk a pulled pontyot.
Nemrég cseréltük le a télikabátot, de már azon pörgünk, mivel fogjuk pótolni a strandon a kalóriákat. És nemcsak mi, hanem a palettások is. A balatoni street food-őrület tényleg nemcsak egy fellángolás volt, itt is van az idei szezon első új strandkajája. A szendvics a keszthelyi Télikert-Paletta tengely kreációja. Az alap: egy bagelnek tűnő vajas kifli, amit gyűrű formára húztak össze, erre kerül a zöldfűszeres sajtkrém, amit a Korosajt sajtjából készül. Ez az a nemesbüki farm, ahol a Jersey fajtájú tehenek boldogan élnek és legelnek, és saját nevük is van. (Innen érkezik a Paletta legendás rántott sajtjának alapanyaga is).
A következő réteget a friss bébispenót alkotja, aztán következik maga a ponty, pontosabban a ponty "hasaalja" nevű húsrész, aminek az a nagy előnye, hogy egyáltalán nem szálkás. Elég merész húzás a nem kicsit megosztó pontyra alapozni egy strandételt, mivel sokan alapból idegenkednek az édesvízi halaktól, vagy van egy rossz ízélményük. Ugyanakkor jó PR ez a pontynak, mert így sokkal izgalmasabb és szexibb, mint olajtól csöpögő panírban, infralámpák alatt izzadva, és megtörheti a jeget azoknál, akik csak a pocsolyaízre emlékeznek. Aminek nyoma sincs, a húsát ugyanis 12 órán át marinálják, majd 3 órán át füstölik, leszedik a bőrét és cafatokra tépik.
A hal egyébként egy balatonboglári tógazdaságból érkezik. Bezerics Dani megemlíti, hogy továbbra sem örülek a vendéglátósok, hogy jelenleg nincs arra legális út, hogy a hal a tóból kerüljön a tányérra, de addig is a legideálisabb megoldást választják.
A pontyhúsdarabokra "fokhagymakompót" (konfitált fokhagyma vajjal) és marinált lilahagyma kerül. Ideális első randi a pontyfogyasztással, és az egész laktató szendvics csak 950 Ft. (Gondolj bele, mint kapsz kicsivel olcsóbban pl. "hamburger" néven egy büfében.) És nem kell megvárni vele a strandolást, már most is kipróbálhatod.
Az előkészített alapanyagokból gyorsan össze lehet rakni, és ez azért is fontos tényező, mert a Paletta egy strandbüfé-hálózatot is létrehoz, ahol várhatóan nagy tételben fogy majd a pulled ponty a többi beach food társaságában. Az első büfé Fonyódon nyílik majd.
Paletta Keszthely
Keszthely, Phoenix u. 1.
06704317413
Paletta Bistrobar és Vinoteca
Balatonboglár, Kötő u.6.
06709474971