Felavatták a füredi Bujtor-szobrot

Felavatták a füredi Bujtor-szobrot

Februárban már ömlengtem egy sort, amikor kiderült, hogy Bujtor István szobrot kap Balatonfüreden, a Vitorlás-térnél jobb helyre nem is kerülhetett volna az alkotás. Vasárnap avatták fel Farkas Ádám Munkácsy-díjas művész szobrát: egy vitorláson a Bujtor Istvánt ábrázoló alak a kormányos. Direkt nem akartak olyat, hogy Bujtor valami talapzaton álljon, az volt a cél, hogy ott legyen az emberek között.

34876.jpg
Az ünnepségen Bóka István polgármester minden teketóriázás nélkül elmondta, hogy miért került a szobor a Vitorlás-térre. Mindannyian ismerjük Bujtort, szóval az indoklás nem meglepő: Bujtor híres vitorlázó volt, és Balatonfürednek ennek a pontjáról tökéletesen látszik Tihany, amelyet sokszor megjelenített a filmjeiben.

Díszlövés üdvözölte a szobor avatását, amelyre mostantól tessék nagyon vigyázni.

(fotó: vehir.hu)

Felavatták a füredi Bujtor-szobrot Tovább
Címkék:balaton szobor Balaton Balatonfüred Bujtor István

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr495283368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása