A legjobb balatoni hamburger nyomában: Ham & Ham Burger Bár

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Ham & Ham Burger Bár

Folytatódik a legjobb balatoni burgereket felkutató sorozatunk, a második részben egy füredi étterembe látogatunk el. Érdekes város ez, mert építészetileg mindig is az egyik legmenőbb hely volt a Balaton környékén, de Füred gasztronómiája erős kihívásokkal küzdött a legutóbbi évekig. Alig akadt itt értelmezhető hely, ha valami jót akartál enni, sokáig csak a Hatlépcsős velős pirítósa volt alternatívának, ami finom, de kevéssé szofisztikált kaja. Aztán megnyílt a Karolina, meg a Kredenc, jöttek a színvonalas éttermek is, ma már egészen jó a helyzet, csak a kínálat egy kicsit átugrotta a keresletet, mert olcsó, de minőségi helyből ma is kevés akad (akad, de kevés). Pedig azokban lehetne nagy forgalom.

Lássuk akkor parttól távoli Ham & Ham Burger Bárt.

Eléri a hamburgerük a budapesti mezőny tetejét? Nem.
Kiemelkedik a balatoni mezőnyből: Onnan ki.

A fentiekből talán kiderül, hogy nem ez a legjobb hamburger a Balaton partján, de mindenképpen említésre érdemes, még akkor is, ha Füreden sem itt adják a legjobb burgert (a konkurenciáról majd később).

Mondom, mivel van gond: a zsemle semmi különös, előrecsomagolt, a zöldségek frissek, de nem egy bioangyal keltette ki őket szárnyaival egy haute cuisine-tojásból és használnak ipari alapanyagokat is, a sajtszósz például valószínűleg az a mártogatós, amit a nachoshoz adnak.

dsc06150.jpg

Viszont láthatóan sokkal több energiát öltek ebbe a burgerbe, mint a strandokon szoktak, jobban összeáll valamivé az egész, és a legfontosabb, a hús is messze maga mögött hagyja a balatoni mezőnyt: ez legalább nem ipari, hanem saját készítésű, és azt is tudják, hogy kell megsütni ahhoz, hogy a végeredmény jó legyen.

dsc06153.jpg

A fűszerezése is tökéletesen rendben van, főként talán a darálást lehetne felróni neki, kisebb szigetekbe csomósodik össze a hús, szóval komoly gasztronómiai elemzésre nem alkalmas ez a burger, de arra igen, hogy valami értelmezhető kajával lakj jól. És az meg külön szimpatikus, hogy van “Mérgező Hamburger”, amiben öt húspogácsa van, összesen tehát egy kiló hússal érkezik a szörny az asztalodra (ami hatezer forintba kerül, de a sima hamburger ára 1300 körül jár).

Ham & Ham Burger Bár
Balatonfüred, Vasút utca 1.
H-V: 11-22:00

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Ham & Ham Burger Bár Tovább
Címkék:gasztronómia gasztró hamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr497643782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blend11 2015.07.27. 12:38:55

Sajnos egyszer ettem itt egy sajtszószosat, és attól a nachoshoz kitalált , igazi sajtot nem látó, ipari szeméttől felfordult a gyomrom. Gusztustalan volt, elvitte az egész ízét, semmi mást nem lehetett érezni a burgerből.
süti beállítások módosítása