Morzsa Bisztró: csúcs ebédmenü Füreden

Morzsa Bisztró: csúcs ebédmenü Füreden

Ahogy a korábbi posztban már megírtuk, Balatonfüreden akkora pörgés van, hogy ősszel és télen is nyitnak új helyek. A Nem Kacsa után a Morzsa Bisztrót is kipróbáltuk, ami januárban nyílt meg. 

Hiánypótló a hely, mert ez egy napközben nyitva tartó, reggeliző és menüs étterem, ami este 6-kor bezár. A tulajdonosok zseniálisan éreztek rá a piaci résre, és valahol a kifőzdék és a magasabb árfekvésű éttermek között helyezték el a Morzsa Bisztrót, afféle prémium menzaként, a szó pozitív értelmében.

16299216_1811657695740653_1863629744160753841_n.jpg

(Morzsa Bisztró facebook)

Nem most kezdték a műfajt: az egykori legendás, Szegedről startoló Morzsa Guruló Bisztró food truck sorra vette be a fesztiválokat és a nagyobb gasztronómiai rendezvényeket. A kínálat mindig változott. A bisztrónyitás régi álom volt, és végül nem Szeged, hanem Balatonfüred lett a helyszín. (Attól, hogy van egy nem guruló étterem is, a büfékocsi továbbra aktív lesz bizonyos fesztiválokon.)

12376861_1683230398583384_8188257468614988104_n.jpg

A guruló verzió (Morzsa Bisztró facebook)

A Morzsa Bisztróban nem a belsőépítészeti megoldásokkal fognak levenni a lábadról, a hely annyira minimál, hogy itt tényleg semmi nem fogja elterelni a figyelmed a gasztronómiáról, ami körítés nélkül is üt. És ez jobb, mint ha fordítva lenne. Mivel ez a bisztró nem gurul, a kínálat is eltávolodott a street food univerzumtól. Egyszerű, de nagyon igényes bisztrófogásokat készítenek. 2-3 leves, főétel és desszert közül lehet kiválasztani és összerakni az ebédmenüt. Levesből és főételből is van vega verzió, a kétfogásos menü pedig kijön 1650 forintból.

morzsa2.jpg

Az ételek nincsenek túlbonyolítva, de mindegyikben ott van az a bizonyos morzsabisztrós csavar. A karajhoz paprikás krumpli, vagy répa és koriander társul, a gnocchihoz cékla és csirkecomb. A menü természetesen minden nap más, így valószínűleg a leírtaktól teljesen eltérő párosításokkal fogsz találkozni, ha kipróbálod a helyet - már csak a szezonalitás miatt is. 

Így néz ki egy minestrone leves. Annyira laktató volt a sok zöldséggel, hogy a főételt csak részben sikerült elpusztítani. Egy csipetnyi csilipaprikát még kértem hozzá, de ez az én hisztim, enélkül is tökéletes volt.

morzsa1.jpg

A főfogás egy hortobágyi húsos palacsinta volt, morzsabisztrós változatban. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen nevet viselő étel le fog nyűgözni, de itt sikerült. Először is, a tálalás szép, a szokásos, narancssárga szószban tocsogó cucc helyett egy kompozíciót adtak. Az egész valahogy könnyű, nem érzed azt, hogy a tészta odaragadt a torkodra, és hogy mozdulni sem bírsz. Igaz, ez nekem nem sikerült megenni az egészet, de anélkül, hogy kértem volna, felajánlották, hogy elcsomagolják a maradékot.

morzsa3.jpg

Ami nem tetszett: a szagok elszívásán még lehetne javítani. Klassz dolog a látványkonyha, de egyelőre nemcsak a látvány jön át. Egyébként erősen ajánljuk a helyet.

Morzsa Bisztró
Balatonfüred, Blaha Lujza u. 9
06704226988
Nyitva: 9-18h

Morzsa Bisztró: csúcs ebédmenü Füreden Tovább
Címkék:leves menü étterem balatonfüred gasztronómia gasztró bisztró ebédmenü Balaton morzsa bisztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr2812296755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása