A legjobb hotel nyomában: Kali Art Inn

A legjobb hotel nyomában: Kali Art Inn

Az elmúlt években egyre jobban érik bennünk a felismerés, hogy a Balatonban nem feltétlenül a Balaton a legjobb, hanem a Balaton-felvidék. Imádjuk a tavat, de az a dombos táj ott tőle északra, az nemcsak a Balaton közelsége miatt, hanem saját jogon is az ország talán legszebb régiója. És ennek a környéknek az eszenciája a Kali Art Inn vendégház, ami olyan gyönyörű, hogy az már Provence, pedig nem.

És amit kedden az ország legjobb szálláshelyének választottak a szallas.hu-n, ami külön apropót jelent a poszt közlésére.

Lássuk a háttérsztorit: a szálló eredetileg művésztelepnek indult, az fejlesztették-alakítgatták, hogy a végén egy ilyen, józan ésszel nehezen felfogható szépséget kapjál (a fotók nyáron készültek):

Dsc04975

Dsc05040

Dsc04967

Dsc04971

Ja, és a medence az utolsó képen egy tó, természetes forrásból táplálkozó, kikövezett aljú tó. Csak mondom. Megőrülsz.

És a szobák: van többféle, változó áron, de ha igazán jót akarsz magadnak, valamelyik nagyobbat választod, például a Fehér Szobát, ami annyira népszerű, hogy hétvégére például már esélyed sincs a következő hónapokra foglalni, pedig nem olcsó, nagyon nem. De hasonlót tényleg alig találsz Magyarországon.

Dsc04945

Dsc04946

Dsc04949

És közben ott az étterem, ami a helyi alapanyagokra építve készít csodálatos fogásokat, nem csoda, hogy egyebek közt a Kali Art Innben forgattuk a balatoni receptsorozatunkat, a videókat itt nézheted meg. De itt van az egyik kedvencünk:

 

De az ételek amúgy is kiválók. Csak ízelítőül, így néz ki a vacsora nyáron:

Dsc05006

Dsc05008

Dsc05017

Dsc05021

Dsc05024

És így a reggeli:

Dsc05041

Dsc05051

Dsc05045

Dsc05053

Dsc05056

Minden fogásban érzed a jó technikát, de még inkább a friss alapanyagokat, roppannak, robbannak a szájban, és még az olyan hétköznapi dolgoktól is komoly izgalmi állapotba jössz, mint a lekvár. Mit szóljunk akkor a libához, vagy a házi sajtokhoz, esetleg a spenótleveshez?

A téli időszakban persze más vonalon erősek, van például mangalicasült, malackocsonya, sok lencse és mák, az amúgy csöndesnek, békésnek ígért szilveszter esti menü meg ilyesmi lesz: libamáj házi kalácson, pikáns harcsaleves, őzragú burgonyafánkkal, csupacsoki trio, valamint pezsgő, éjfél után meg malacsült és lencse. És persze télen kevéssé lehet úszkálni a medencében, ilyenkor inkább túrákat szerveznek a környéken a szállásadók, és ha esik a hó, felcsatolják a sífutóléceket és mehet a sífutás. Ha meg nincs hó, akkor van disznóölés.

A Kali Art Inn távolról sem olcsó hely, pontosabban azzal érdemes számolni, hogy elég drága. A sima kétágyas szoba 29 ezertől indul, reggelivel 35 ezer két főre, ezeknél szerintem jobban megéri valamelyik lakosztályt, spéci szobát választani, mert a 20-30 százalékos felárért cseré sokkal nagyobb és igényesebb teret kapsz. Másként mondom: szerintem csak a lakosztályokat éri meg igazán választani, mert bár azok majdnem tízezerrel drágábbak, mint az alapszobák, máshol sem kapnád meg ezt a minőséget sokkal olcsóbban, míg a kisebb szobák a méretükhöz képest kicsit drágának tűnnek.

Kali Art Inn

A legjobb hotel nyomában: Kali Art Inn Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr416890199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2014.12.19. 08:26:51

Buggyantott tojás a zöld színű izé közepén :)

jet set 2014.12.19. 10:13:56

És ki engedheti meg ezt magának? 3-400ezerért eltölthetek egy hetet itt. El is kezdek spórolni, hogy 60 éves koromban megtehessem.

Béla Somogyi 2014.12.19. 10:54:48

Aki azt mondja hogy a táj olyan mint a provance, az vagy itt,vagy ott nem volt!

marcijuli 2014.12.19. 12:49:13

@Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu]: Egyébként sem vettem az adást, hogy azok a lekvárok mitől szépek a képen, de a többit sem értem (azon kívül, hogy közelről vannak fényképezve...)

Saco 2014.12.19. 13:24:16

A hely szép, igényes. nag kár, hogy a személyzet ennek Bem mindenben felel meg; bármikor arra jártam, zavaró volt a nyitva "felejtett" konyhaajtón keresztűl kihallatszó csörömpölés, személyzeti "hangos beszélgetés"
És egy picit "darabos" a kiszolgálás. Ami persze még így is messze a környékbeli "romantikus átlag felett van
süti beállítások módosítása