A legjobb balatoni halsütő nyomában: Casanova büfé

A legjobb balatoni halsütő nyomában: Casanova büfé

A vonyarcvashegyi strandon található Casanova büfé egy egész komplexum, ami egy több száz férőhelyes étteremmé és szórakozóhellyé nőtte ki magát az elmúlt években. Szinte mindent lehet kapni a gyrostól a pizzáig, és a halválaszték is korrekt.

cb4.jpg
A hekk, rántott ponty és a rántott fogas mellett "natúr" is kérheted a fogast, ezenkívül tenger gyümölcsei és tintahalkarikák is szerepelnek a menüben. Ez utóbbi kettő egy kicsit fura lehet a Balaton partján, de ne felejtsük el, hogy ez egy nagy kapacitású hely, ahol mindenféle más is kapható. Ennek az a nagy előnye, hogy különféle salátákkal is lehet párosítani a halakat, ami tök jól jöhet, ha valamilyen diétát követsz.

cb2.jpg
És van még két tényező, ami miatt ez az egyik legnépszerűbb hely a strandon. Az egyik a panoráma. Ha szerencséd van, a víz mellett, vagy a fenti teraszon, vagy a "vízi színpadon" (a vízbe épített kis szigeten) foglalhatsz helyet. Innen rálátsz a vízisí-pályára is.

cb3.jpg

A Casanova másik nagy vonzereje pedig a hangulat. Többszöri látogatás után is azt gondoljuk, hogy itt valami nagyon jól működik. A személyzet ugyanis jól érzi magát és kedves, ami elég ritka ilyen pörgés mellett. Olyan, mintha napszaktól függetlenül egy buliba kerülnénk - és így az sem zavar, ha néha várni kell a kajára.

cb1.jpg
De térjünk rá a tesztelésre. Egy pisztránggal kezdünk, amihez görög salátát kérünk. Nagyon értékeljük, hogy nem csak a klasszikus kovászos uborka - fehér kenyér- sült krumpli trióból lehet "köretet" választani. Kicsit furcsa, hogy a pisztrángot a farkától a feje búbjáig panír borítja, és ezért elég hekkes külsőt kap, de legalább nem látszik a feje.

Ez azért jó, mert velünk tart egy barát, akinek ez élete második édesvízi halas gasztroélménye, az első pedig nem sikerült valami jól egy pocsolyaízű pontynak köszönhetően. A pisztráng egyébként finom, semmi döbbenetes, de teljesen rendben van.

cb5.jpg
A keszeg olyan ropogósra sült, hogy a farka és az uszonya egy része is fogyasztható, ami jelentősen javítja az ár-érték-arányt. Itt is nagyon korrekt a panírozás, és ugyanazt mondhatjuk el, mint a pisztráng esetében: finom, ízletes, és tökéletesen alkalmas arra, hogy egyél egy jót. Ennyi. És plusz pont a fatálakért, sokat dobnak az összképen.

cb6.jpg

A Casanova büfét nagyon ajánljuk, ha a panorámáért hajlandó vagy egy kicsit sorban állni, ha fontos, hogy a pultosok vigyorogjanak, és ha szereted, hogy nagy a választék. De ha zavar a tömeg, akkor kerüld el a helyet, és főszezonban az egész vonyarcvashegyi strandra érvényes.

Casanova Büfé
Vonyarcvashegy, Lidó strand

A legjobb balatoni halsütő nyomában: Casanova büfé Tovább
Címkék:balaton hekk buli casanova nyaralás harcsa süllő parti pisztráng hal balatonfüred gasztronómia gasztró strand büfé keszeg vonyarcvashegy halsütő Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr537580738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.30. 03:05:39

Bakker, nem értem ezt a pocsolyaízű ponty dumát.Szerintem semmi baj nincs a ponty ízével.Lehet, az a baj, hogy még nem kóstoltam pocsolyalevet...?Persze ettől még a pisztrángot is szívesen megkóstolnám...
De idén nyáron már nem jutok le a Balatonra, fákk.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2015.06.30. 07:40:47

@geegee: Szerintem pontyot akartak etetni a delikvenssel, és az konkrét példány pocsolyaízű volt, ami telepi halaknál előfordul. A Balatonon legális halászat nincs, a horgászok nem adhatják el a fogást, minden halsütő tenyésztett halból kénytelen dolgozni. Pl. egy régebbi posztban említett Kánya Zolinak is füstöl emiatt az agya.

@poszt: a Casanova tényleg okés hely. Semmi extra, de megbízható

gigabursch 2015.06.30. 07:50:32

Vonyarcon van a strand másik végében szerintem a legjobb gyros és egyébként itt a Csanaova és a másik végében szerntem jó a pizza is.
A menü árak sem elborultak.

A strand meg jó.

Peter Kovács 2015.06.30. 09:29:25

@geegee: Valóban, már abba kellene hagyni ezt a pocsolyaízű pontyozós dumát ! Én az utóbbi 10 évben nem ettem rossz ízű pontyot. Nem értem más miért fut fele a pocsolyaízbe mindig. Valszeg a rossz neveltetésük okán nincsenek tisztába azzal, hogy milyen is a jó hal íze.

szcsongor 2015.06.30. 11:24:58

@Peter Kovács: Nevelés kérdése, hogy hogyan ízlik neked egy étel??? Amúgy "tisztábaN"...

ixub 2015.06.30. 12:20:13

Ha pocsolya ízű, ha nem a folyami hal sokkal finomabb a tavinál. Én olyan helyen lakom ahol főként halas tavak vannak, apósom a Tiszához közel az ő hala mindig finomabb.

Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi 2015.07.01. 10:35:53

@drover(fanyul társa): "Jó iszapos."
Ahogy programozóék mondták vala: ez nem hiba, hanem sajátosság.

gigabursch 2015.07.10. 12:50:06

(@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:)

@drover(fanyul társa):
Mégis melyik része?
Az 190-nél mélyebb rész tök mindegy, a lidós rész attól a pár méter kavicsostól eltekintve végig homokos, de a többi része is.
Rendszeresen előfordulok ott. Behatárolod, hogy hol iszapos?
süti beállítások módosítása