A Jóbarátok azok közé a büfék közé tartozik, ahol úgy érzed, megállt az idő. Ez persze nem feltétlenül baj, sőt, kifejezetten előny is lehet, ha szereted a kiszámítható, jól megszokott ízeket és környezetet.
Tavaly már jártunk itt, de kíváncsiak voltunk, megmaradt-e a színvonal, érdemes-e az idén is betervezni a balatoni hal rajongóinak. (Balatoni hal alatt most a környékbeli halastavakból érkező halakat kell értenünk.)
A budatavai strand bejáratánál található Jóbarátok a Balaton egyik legrégebbi sütödéjének hagyományaira épít, és a jelenlegi tulajdonos mindent pontosan úgy csinál, mint a korábbi. Egyszerű volt a recept: mindent úgy kell csinálni tovább, amiért a helyiek imádták (és máig imádják) a helyet.
A teraszon ülünk le, mert bent elég erős a hal- és az olajszag - ez persze nem kritika, egy halsütőben halszag van és kész. Tavaly már bizonyított az itteni fogas (850 ft/10 dkg), ezért most keszeget kérünk (450 Ft/10 dkg). Bármilyen egyszerűnek tűnik, a keszeget jól elkészíteni művészet (és persze megenni is). A kiszolgálás a pultnál egy kicsit fáradt, nem éreztük azt a lelkesedést, ami úgy jólesik az embernek, pedig még el sem kezdődött a főszezon. A halat kihozzák, a felszolgálónak pedig úgy tűnik, sokkal jobb napja van, mint a többieknek.
Minimál-ebédet tolunk: keszeg és koviubi. Semmi más, ami elterelné a figyelmet. A keszeg tökéletes, kárpótol mindenért. A hús omlós és ízletes. A panír kellően ropogós és sós. Az uszony és a farok is eléggé átsült ahhoz, hogy bevállalósabb keszegevők elropogtassák.
A Jóbarátok egész évben nyitva van, így a helyieknek télen sem kell lemondani a tutiról. Balatonalmádi egyébként is egy kissé alulértékelt úti cél, pedig itt van isteni fagyi, csodás pizza és még a vegánoknak sem kell éhen halni.
Jóbarátok halsütöde
Balatonalmádi, Budatava strand (Lóczy tér 1.)
Nyitva egész évben, minden nap 10-20-ig
Tel.: 06306860522
És ha nyárra is terveznél egy igazán jó programot, jelentkezz az I love Balaton Öbölátúszásra, július 19-re, most még kedvezményes áron!