A legjobb balatoni étterem nyomában: Karolina fűszerkertje

A legjobb balatoni étterem nyomában: Karolina fűszerkertje

A hely első körben nem saját jogon lett híres, hanem azért, mert ott van Balatonfüreden a Karolina kávéház, amiről szinte már mindenki hallott, az volt az új idők egyik első képviselője a Balaton parton. Azoké az időké, amikor a tó gasztronómiája elvált a fagyasztott-mikrózott kajáktól és elkezdtek felbukkanni a házi készítésű, vagy legalábbis nagyobb odafigyeléssel összerakott ételek, kávék.

A Karolina fűszerkertje néhány évvel később nyílt meg az Echo Residence Hotelben, ami egyébként az egyik legmenőbb szálloda a Balaton környékén. Tök logikus volt, hogy szükség lesz egy menő étteremre is mellé, és bár eleinte voltak kisebb problémák, mostanra beálltak egy stabil minőségre, szóval érdemes volt tesztelni a helyet.

És ha a féktelen zabálást tesztelésnek lehet nevezni, akkor mi teszteltük.

A környezet egyébként fantasztikus, ott hever a lábaidnál a Balaton, a teraszétterem közepén ott van a fűszerkert azokkal a fűszernövényekkel, amikből a vacsora készül, a hangulat barátságos, a kiszolgálás udvarias.

dsc06081_1280.jpg

dsc06080_1280.jpg

A konyha meg: ötpontos.

A Karolina fűszerkertje szerencsére teljesen maga mögött hagyta a korábbi hullámzást, és szinte tök mindegy, mit rendelsz, valamilyen szempontból izgalmas lesz a fogás. Legyen szó akár a helyi sajtválogatásról, nemzetközi olívabogyó-kínálatról (és még ez volt a leggyengébb), vagy végtelenül kifinomult borjú tatárról, elégedett leszel, a levesek meg olyan frissek, mintha előtted öntötték volna le valami hosszú időn keresztül készült alaplével az épp letépett zöldségeket.

dsc06089_1280.jpg

dsc06097_1280.jpg

dsc06096_1280.jpg

dsc06098_1280.jpg

A legjobb fogás viszont egyértelműen a libamáj volt mangóval:

dsc06100_1280.jpg

A főételekkel ugyanez a helyzet, egyedül talán a sertés volt egy kicsit túlsózva, pedig én aztán nem szoktam ilyesmire panaszkodni, viszont a háromféleképpen elkészített kacsa (konfitálva, rozéra sütve, mája grillezve) egy olyan fogás ezzel a körettel, amibe képtelenség belekötni. Eszed, és érzed, hogy ezt szeretettel és nagy odafigyeléssel készítették.

screen_shot_2015-07-31_at_10_06_33.jpg

dsc06111_1280.jpg

dsc06113_1280.jpg

screen_shot_2015-07-31_at_10_05_53.jpg

És bár én nem különösebben lelkesedem a desszertekért, ezeket az utolsó morzsáig elpusztítottuk:

screen_shot_2015-07-31_at_10_06_48.jpg

screen_shot_2015-07-31_at_10_06_41.jpg

A Karolina fűszerkertje felnőtt a feladathoz, nem olcsón, de izgalmas, jó fogásokat ad, csodás környezetben.

Karolina fúszerkertje
Tihany, Felsőkopaszhegyi út 35.
06306056311
H-V: 12-21

A legjobb balatoni étterem nyomában: Karolina fűszerkertje Tovább
Címkék:gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr697667808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2015.07.31. 23:08:41

Ahogy nézem az adagokatl, ez sem a jóllakásról szól...

funfun 2015.08.01. 07:56:45

@Alick: Húszezres számla után éhesen mész haza, hacsak nem tolsz be útközben egy jó fokhagymás lángost.

Sadmad 2015.08.01. 19:08:10

@funfun: amitől szétfosod a beled, ha Balaton parton veszed...

hiirvi piirvi 2015.08.01. 19:09:33

Voltam ott háromszor, tényleg nem a zabálásról szól- ez csak a magyarok mániája, hogy mindent felzabálnának amit lehet- ez kérem ízorgia , profi tálalással szép környezetben.

Fletch egy német bankigazgató 2015.08.03. 08:58:30

Nem az a jó szex, ahol szétfűrészeled az agyad, 6 órán keresztül..

Meg kéne érteni végre, vagy legalább megpróbálni. Az evés tud ugyanolyan jó lenni.
Ha pedig érrendszeri problémát akarsz, gyomorvérzést, akkor hajrá, pacal, sör, pálesz, minden nap négyszer.
És ez tényleg nem a te helyed ne egyél itt, és ne is kommentelj olyanról, amit nem értesz.

A zsebedről pedig nem beszéltünk, lehet, hogy meg sem engedheted magadnak, csak trollkodsz itt és magyarázol valami sérelmet.

Jaj..

Vanek_úr 2015.08.10. 18:50:07

@Fletch egy német bankigazgató:
Te kérsz megértést, amikor Te sem akarod megérteni a másikat? Érdekes hozzáállás.

Mert az emberek nagy része nem degeszre kívánja enni magát; és nem zsíros/szénhidrátos (hiszen mostanában az a nagy ellenség) kajákat akar összezabálni; hanem csak és egyszerűen finomat akar enni úgy, hogy a végén jóllakjon - és ne ürüljön ki a pénztárcája. Persze lehet ilyen 'menő' helyekre menni, és aki nem sajnálja rá a pénzt, annak még enni is itt (Porshét és Ferrarit is vesznek emberek, holott tizedannyiért is lehet normális autót venni)...
...De aki lenézi az 'egyszeri' embert, mert ő étterembe azért megy, hogy jóllakjon (és nem csak azért, hogy étvágyat csináljon) ráadásul mindezt nem egekbe szállt árakkal várja el, az nem tudom milyen jogon kér megértést és nézi le a másikat, hogy "nem érted".

Vanek_úr 2015.08.10. 18:55:56

@Sadmad:
Én többször is vettem a Balaton partján (északin is és délin is) lángost, de nem tapasztaltam hasmenést. Persze, lehet, hogy nekem volt szerencsém. Meg az ismerőseimnek, akik még szintén nem hallottak ilyenről.

Fletch egy német bankigazgató 2015.08.11. 09:43:11

@Vanek_úr: aham, nagyon érdekes.

Én azoknak címeztem, akik NEM ÉRTIK, hogy nem erről szól a gasztronómia. Párizsból üzenve ezt legalább megérthetné Vanek úr.. Aki nem érti az éttermet, 2015 gasztro-trendjeit, és engem, az nem zavarja.. csak az zavarja, hogy engem zavar.

Rejtő kicsit elpirult maga miatt. Talán van is ilyen könyv:

VANEK ÚR SEM ÉRTI

Vanek_úr 2015.08.14. 11:17:26

@Fletch egy német bankigazgató:
Egyrészt egyáltalán nem érdekel, hogy kinek címezte a dolgot, mert nem is írta oda, hogy kinek címezte ( :D ), másrészt általánosságban írta mindenkinek, aki nem hajlandó annyi pénzt kiadni 'egy kanál' kajáért (akármilyen ízek orgiája is van benne; akármennyire is lenne rá pénze - mert nekik nem éri meg).

Másrészt mindenkit ledegradált (mint most engem is szépen körmondatokban hüly.zett le), aki megpróbálta leírni, hogy amit Ön írt, az úgy butaság, ahogy ott olvasható (mind abban az értelemben, hogy aki nem azt eszi, amit ön, az csak és kizárólag egészségtelenül étkezhet; mind abban az értelemben, hogy ha valaki leírja a véleményét, és nem egyezik az önével, akkor az troll, és nem ért hozzá).

De én nem értem. Aha. Lehet, hogy Párizsban nem ugyanazt a magyart beszélik, mint mi itthon???

Fletch egy német bankigazgató 2015.08.14. 11:24:55

az első vélemények nem azt írták, hogy

"nekem személy szerint nem tetszik ez a stílus",

hanem, hogy

"Ahogy nézem az adagokat, ez sem a jóllakásról szól..."
"Húszezres számla után éhesen mész haza, hacsak nem tolsz be útközben egy jó fokhagymás lángost."

Szerintem PONT megfelelő stílust választottam. Ön pedig szelektíven finnyákol. Megértem, én is szeretem a pörköltet, de attól, hogy nem értek egy michelin csillagos szakácsot, még nem ő lesz a barom.
Ha ebből indulunk ki ugyanis, akkor tehénszart kéne enni, ennyi légy nem téved..

A lényeg a célcsoport. Aki lángosra vágyik, tegye. De ne kritizáljon valamit, amit nem látott, nem próbált, nem ért.

Én tudom, hogy Párizsban melyiket beszélik, ne aggódjék, Vanek úr! És azt is, hogy Párizsban hogy főznek és mit esznek, valamint hogy beszélnek egymással az emberek.
süti beállítások módosítása