VII. Balatonföldvári Térzene Fesztivál

VII. Balatonföldvári Térzene Fesztivál

Már évtizedekkel ezelőtt hagyománya volt Balatonföldváron a szabadtéri koncerteknek. Az itt élők és az ide látogatók körében is nagyon közkedveltek voltak, ez ihlette a várost egy fesztivál rendszeres szervezésére.

terzene4.jpg

Így történt, hogy idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Balatonföldvári Térzene Fesztivál, amely július 4.-étől, július 7.-éig várja az érdeklődőket. Napközben ilyenkor ingyenes a strand, sok a gyerekprogram és itt is működnek, a Balatonra jellemző lángosozók és palacsintázók. Délutánonként pedig gasztronómiai bemutatókon vehet részt az ide látogató.

terzene1.jpg

Amikor pedig lemegy a Nap, Balatonföldvár izgalmasabb hellyé válik, mint a környező balatoni buli-városok. Itt a rádióban is hallható tucat zene helyett az akár 50-60 fős fúvós zenekarok foglalják el a színpadot. Noha a fesztivál fő profilját ők képviselik, más felállású, stílusú zenekarokat is gyakran vendégül látnak. Idén többek közt fellép a Holazegy Ütőegyüttes, a Csengelei Fúvószenekar és Mazsorettcsoport valamint a Kunszentmártoni Fúvószenekar.

terzene5.jpg

Az esték legmeghatározóbb pontja a nyolcórai koncert. Ez az előadás a leghosszabb. Ezen a fesztiválon az emberek nyugodt, kellemes körülmények között szórakozhatnak. Talán elmondható, hogy az eseményt főként családos, vagy idősebb emberek látogatják, akik minőségi kikapcsolódásra vágynak.

terzene8.jpg

A zenekarokat hallgatva igazán kellemes lehet borozgatni, beszélgetni. Az esti nagy koncert befejeztével kezdetét veszi a tér –buli, amelyen a mulatozók addig ropják, ameddig csak játszik a zenekar.

VII. Balatonföldvári Térzene Fesztivál Tovább
Címkék:koncert gasztronómia kikapcsolódás zenekarok Fesztivál Balatonföldvár Balatonföldvári Térzene Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr14625572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása