A legjobb balatoni étterem nyomában: Bárka Grill Bistro

A legjobb balatoni étterem nyomában: Bárka Grill Bistro

Már sokszor leírtuk, és továbbra is nagyon sajnáljuk, hogy a Balatonnál és környékén nagyon rossz éttermekbe is bele lehet futni. Éppen ezért tényleg kellemes meglepetés, ha mégis felfedezünk egy olyan vendéglátóhelyet, ahol minőségi ételeket adnak, és nem kell otthagyni az egész heti kajapénzt.

A Bárka Grill nem az épület stílusával ejt rabul, de ne ítélj túl gyorsan az első benyomás alapján. Ha beljebb mész, egy elegáns, de nem feszengős bisztróban találod magad, ahol a narancssárga, világoszöld és a barna dominál, a menüt pedig tükrökre írták fel.

A melegben persze a terasz a nyerő. A háttérben smooth jazz szól, a bárpult igazán közel van, és szinte melletted készül el a kemencében a pizza. Ezt az idillt úgy lehet fokozni, hogy kikéred a borlapot, és megkóstolod a Szászi Pince, a Trombitás Pince és Légli Ottó borait. Egy deci 390-630 Ft, és nem tudsz rosszul választani.

Alapvetően a magyaros konyha van a középpontban, de találsz néhány mediterrán jelegű ételt is. Halászlével kezdtünk, harcsát és pontyot kértünk bele. A harmadik opció a halbelsőség, de ezt most inkább kihagytuk. Nem mintha nem vállalnánk be ilyet is, de most nem vágytunk rá.

A halászlé ízéről sajnos nem tudunk ódákat zengeni, de tény, hogy a tányér alja felé közeledve az étel sűrűségével együtt az elismerésünk is nőtt. Az adagok nagyok, kisebb étkű vendégek csak a halszeletekkel felturbózott halászlével jól tudnak lakni. A leveseket egyébként tányérral és csészével is kérheted.

Ha kifejezetten szereted, hogy halmokban áll a kaja a tányéron, és a bőség zavarával küzdesz, rendelj haltálat. Harcsafilé, süllő, rántott ponty, Orly-módra készített fogas, nem mélyhűtött ízű sültkrumpli, rizs és saláta sorakozik egy gigantikus tálon, persze nem egyszemélyes a történet.

A harcsafilé hibátlan és omlós volt, és vitte a prímet a csapatban, a második helyre a pontyot tettük.

Ha egy kicsit könnyebb ebédre vagy vacsorára gyúrsz, a rákos-fokhagymás spagetti jó megoldás lehet. Bár a kelleténél egy kicsit több olaj gyűlt össze a tányér alján, ezt a fogást bármikor megismételnénk. Érezni lehet, hogy a rákok borral is találkoztak, mielőtt a frissen készült tésztára kerültek.

Ha jóllaksz a levessel és a főétellel, nagy hibát követsz el. A desszert kivégez. Nem fogsz tudni nemet mondani, önként rohansz a végzeted felé, és nincs az a bikini bodyt megcélzó és fenntartó diéta, ami überelni tudná ezt a kísértést. A túrógombóc kívülről ropogós, a belsejében mazsolára bukkansz, az egészet pedig vaníliapuding veszi körül, tejszínhabbal.

De nem úszod meg ennyivel. Itt a "Csokiálom" fotója is. Tömény élvezet málnaöntettel és vaníliafagyival. És végül kóstold meg a kávét. Olasz, és nem hagyja, hogy elpilledj a kényelmes székeken, miután megbirkóztál a fogásokkal.

Meg kell még említeni, hogy a felszolgálás profi, és ami nagyon fontos, figyelnek rád. Ha kiürült a pohár, hozták is a következő bort. Ha egy hisztisebb vendégnek nem tetszett a zene, lehalkították. Ennek persze nem örültünk, mert nekünk tetszett, de mindegy. Ha gyerekek érkeztek, azonnal színezőfüzetek és ceruzák kerültek az asztalra.

A lényeg, hogy még több ilyen hely kellene a Balatonra és a környékére.

Bárka Grill Bistro
Siófok, Vitorlás u. 1-3.
06304901456

Nyitva:

K: 11:30 - 22:00
Cs: 11:30 - 22:00
P-Szo: 11:30 - 0:00
V: 11:30 - 22:00

Csatlakozz az I love Balaton 415 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

A legjobb balatoni étterem nyomában: Bárka Grill Bistro Tovább
Címkék:gasztró siófok

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr186659207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása