Két óra pokol a Zamárdi kalandparkban

Két óra pokol a Zamárdi kalandparkban

Szóval hogy ha azt hiszed, hogy Indiana Jonesnak lenni olyan nagyon szórakoztató, akkor még nem jártál a Zamárdi kalandparkban. Miután néhány órát végigszenvedtél a függőhidakon, liánokon, megoldottál egy rakás megoldhatatlannak tűnő fizikai kihívást, rájössz, hogy Harrison Ford tökösebb gyerek, mint gondoltad. És ha túléled (bitang hevederek gondoskodnak róla, hogy túléld), elégedettebben nézel a tükörbe, mint korábban bármikor. Feltéve, hogy tükör elé tudsz állni az izomláztól.

Én például menni alig bírtam. Pedig hetente háromszor edzek, rendszeresen úszom, futok és nyáron biciklivel járok, ennek ellenére amit a kalandparkban találtam, az engem is meglepett.

Lépjünk egyet vissza, lássuk, hogy néz ki a hely. Belépéskor dönthetsz, hogy a 3 gyerekpályán, a 4 juniorpályán vagy a 7 felnőttpályán akarod teljesíteni az akadályokat. Választás után rád rakják a hevedereket, elmondják, hogyan használd úgy a parkot, hogy biztosan ne essék semmi bajod, aztán utadra engednek.

Első körben megnéztem a gyerekpályákat: azok sem nevetségesen könnyűek.

Van kisvasút, ami körbevisz, erre mindenképp érdemes felszállni hogy egyben lásd, mire számíthatsz. Itt az én videóm a pályáról, úgyse fogja végignézni senki:

Aztán ott a vízidodgem két főnek egy ezresért, ami a döglesztő nyár közepén jópofa lehet, de a hűsítő vízsugarat leszámítva azért nem annyira izgalmas, amilyennek elsőre tűnik:

A végtelenül szórakoztató rettenet ugyanis a felnőtt pályákon vár, amiket ügyesen építettek fel a park készítői: az elsők még egész könnyűek, ott kedvet kapsz hozzájuk. A 4-es, 5-ös már időnként ijesztő, de úgy vagy vele, hogy ha idáig eljutottál, végigcsinálod. Az utolsó kettő teljesítése közben viszont már csak abban bízol, hogy a haverok, vagy a családod nem látják, mennyire beszartál, ekkor már csak a túlélésre játszol. Az utolsó akadály leküzdése után meg persze jöhet a belülről fakadó diadalittas mosoly.

Mert a kalandpark tényleg emberpróbáló szórakozás, de végtelenül vicces módon: bizonytalanul mozgó függőhidakon kell átküzdened magad, miközben hiába van rajtad a heveder, meg vagy győződve arról, hogy le fogsz zuhanni (nem tudsz). Ezeket a hidakat aztán annyiféleképpen tudják variálni, hogy elszégyelled magad a szegényes fantáziád miatt, mint amikor az eretnek elégedetten csettint a fő inkvizítor szellemes és változatos kínzómódszerein.

Persze ne higgyetek nekem: ez nem kínzás, hanem vegytiszta szórakozás. Ami persze komoly fizikai megerőltetéssel jár, időnként meg egy jó adag adrenalinnal, de egyrészt ilyesmivel lehet igazán jól kikapcsolódni az unalmas hétköznapokból, másrészt mindenért kárpótol, amikor suhansz át a mesterséges tó fölött a hevedereden lógva, és a csajodhoz érve úgy érzed magad, mintha te is Indiana Jones lennél. De minimum Harrison Ford.

Zamárdi Kalandpark
Belépő: 2200-3800 forint
8621 Zamárdi, Siófoki út.
GPS koordináták: 46° 53' 09.01" 17° 58' 18.19"
Tel: 06204496831

Ha a Balatonnál vagy, egy lépést se tegyél az I love Balaton app nélkül, amely csak a legjobb helyeket ajánlja neked! Még nincs meg?
Letöltés Androidra itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.apache.cordova.ilovebalaton&hl=hu
Letöltés iOS-re itt: https://itunes.apple.com/hu/app/i-love-balaton/id684789710?mt=8

Két óra pokol a Zamárdi kalandparkban Tovább
Címkék:zamárdi helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr836659257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása