A legjobb balatoni hotel nyomában: Anna Grand Hotel

A legjobb balatoni hotel nyomában: Anna Grand Hotel

Az Anna Grand Hotellel kapcsolatban akkorák az elvárásaid, hogy azoknak alig lehet megfelelni.

Lássuk, miért:

- A Balaton egyik legmenőbb településének a legmenőbb részén van
- Hatalmas, klasszicista épületről beszélünk, ilyenbe alig futsz bele a tó körül
- Itt rendezik az Anna bált, aminél nincs arisztokratikusabb parti a Balaton partján, mégis szereti a munkásosztálytól a császárig mindenki
- 2011-ben és 2012-ben is ezt választották az ország legjobb wellness hotelének

Ilyen körülmények közt nyilván sanszos a csalódás, de a hotel szerencsére tényleg hozza a legtöbb versenyszámban, amit elvársz tőle.

Az épület és az előtte található park tényleg pont olyan gyönyörű, mint a képeken, ilyen urbánus, 19. századi nagyvárosi környezetet alig néhány helyen látsz a Balaton partján (A keszthelyi Festetics kastély még befér a mezőnybe, annak ellenére, hogy az se nem 19. századi, se nem klasszicista).

A szobák mérete változó, de tudsz olyan nagyot is kérni, hogy egy bálteremben érzed magad. A miénkben például hatalmas volt a fürdő, volt külön vécé, egy óriási nappali-háló-kombó és egy külön gardróbszoba, ami már tényleg a vicces, de szórakoztató luxus kategóriája.

Talán csak azt lehet felróni a szobának, hogy ingerszegény, de a vendégek többsége ezeket a nyugodt pasztellszíneket inkább értékelni fogja, illetve ilyen hotel mellé járna a wifi, de csak vezetékes net volt, ami főként a szép szoba közepén csúfoskodó lan-kábel miatt jelentett problémát (de legalább rendben volt a sávszélesség).

És jó hír, hogy a kisebb szobák sem igazán kicsik:

Meg hogy vannak élménydúsabb, modernebb szobák is:

A wellness tényleg világbajnok, hatalmas fedett területen van a medence pezsgőfürdő-funkcióval, sakkal, és van még egy ekkora medence, amiben úszkálhatsz, ha épp ahhoz van kedved. Remek, hogy ezeket elválasztják egymástól, így a sportolók nem zavarják a pihenőket és fordítva. De van itt minden más is: több infraszauna, gőzfürdő, egy hagyományos szauna, ahol időnként felbukkannak idősebb pucér németek.

De a legmenőbb akkor is a borterápia, amiről most vagy elhiszem, hogy jó a testnek és kiváló antioxidáns, vagy nem, de hogy ennél szórakoztatóbb fürdő a világon nincs, és már csak a véletlenül lenyelt kortyok miatt is kár lenne kihagyni (a fényképen látható lány NEM része a szolgáltatásnak):

Ha meg kell említeni olyan pontot, ahol a hotel nem hozza a vártat, akkor az a vacsora. Az étterem szép, jó, hogy vannak sajttálak, gyümölcsök, de az ételek nem különösebben izgalmasak vagy felsőkategóriásak: ebben a kategóriában az átlagos négycsillagosok szintjét hozza a szálloda, semmivel sem többet, ami igaz többé-kevésbé a reggelire is, pedig utóbbi a vacsoránál mindenképp erősebb.

Ezzel együtt az Anna Grand Hotel szuper nyaralóhely igényes, tágas szobákkal, ritka jó wellnessel és azzal az egyedülálló adottsággal, hogy a Balaton egyik legszebb tere mellett van, egy köpésre a Tagore sétánytól, vagy az olyan színvonalas helyektől, mint a Kredenc vagy a Karolina. Szóval: ajánlott.

A legjobb balatoni hotel nyomában: Anna Grand Hotel Tovább
Címkék:szállás balatonfüred helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr586659619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meggyes alfonz 2015.01.16. 14:21:35

A minap voltam éppen ebben a szállodában.
Pont ellenkezőek a tapasztalataim:
- A szobák még csak-csak rendben vannak, de azért már látszódnak a lelakás nyomai. Itt-ott kopott a padlószőnyeg, a tapéta néhány helyen elhagyja már magát.
- A wellness részleg a magyar 4* átlag alatti. Kevés az az egy élménymedence, a szauna rész nincsen megfelelően elválasztva, az úszómedence pedig nem olyan meleg, mint ami ki van írva. A személyzet sincsen a wellnessben a helyzet magaslatán: Miközben vannak szauna lepedőik nem szólnának a vendégeknek, hogy a szaunában ezt használják és ne üljenek csuromvizes fürdőruhában a szaunapadra. Az ottlétem 4 napja alatt NEM VOLT TAKARÍTÁS a wellnessben!!!
- Az étel minőségét viszont a balatoni átlag felettinek éreztem. Nyilván egy svédasztalos megoldásnál nem lehet elvárni a gourmet minőséget, de így is finom, friss ételek voltak és folyamatos volt a töltés is.
Az "ez is megvolt" érzéssel távoztam a szállodából.

jet set 2015.01.16. 14:21:48

Sznoboknak kötelező.

randomuser1 2015.01.16. 14:33:53

megfelelő előtétszűrőkkel fényképezve bármilyen oldalról nyomorodott szoba faszányosan néz ki, csak az a táska.. az transzformálódik természetellenes módon a képeken :)

2015.01.16. 22:12:21

Borzalmasan néznek ki ezek a lepukkant szobák, a kényelmetlen, kemény, olcsó thonet bútorokkal. Minden szögletéből árad a magyarság, a pitiség, a lehúzás. A wellnesst leszámítva ezzel a szolgáltatási színvonallal három csillag körül lennének, vagy azalatt. Úgy is kellene beárazni. Egyáltalán van, aki még fizet ezért?

kakadu77 2015.01.16. 22:55:08

Én kb 3 éve és tavaly augusztusban voltam az Anna Grand Hotelben céges, többnapos rendezvényen.
Katasztrófa ez a hotel. Azóta is emlegetjük, és az is biztos, hogy se magánemberként se céges rendezvénnyel nem megyünk oda többet.
Már 3 éve is feltűnt, hogy a pincérek kiemelkedően bunkók, flegmák, beszólnak a vendégeknek, alig várják, hogy elhagyjuk az éttermet, szinte meg vannak sértődve ha kérünk pluszban valamit stb. Persze volt egy-két pincér aki normális volt, de a többség feltűnően vendégellenesen viselkedett.
Az egész hotelen meglátszik a használat. A folyosókon, közlekedőkön különösen. Minimum egy alapos festés kellene a helynek, de nem hiszem, hogy erre költenének jó magyar szokás szerint.
A legdurvább "élményem" a wellness részleggel kapcsolatos. Amikor bementem körbenézni ill. felmérni a terepet, kb. minden falon egy egyszerű A4-es ragasztott papír volt pl. azzal a felirattal, hogy Ne használd! Elromlott!Javítás alatt! Ne menj bele! Veszélyes! stb. stb. Nem működött többek közt a gőzfürdő, az egyik szauna sem. Ez fogadta a kb 100 fős céges rendezvény résztvevőit. Azt, hogy érkezünk, nem egy héttel korábban tudta meg a szálloda. Nyilván ebből a sok emberből 1 db magánvendéget sem tudtak szerezni így...
Az úgynevezett fitnessterem ebből állt: pár db polifoam, egy bokszzsák (ha jól emlékszem) és pár kézi súlyzó. Slussz passz. Mondjuk mindez egy elég nagy, lepukkant teremben. Tehát nem a hely hiánya miatt nem voltak kondigépek.
Az ételek kb 3 csillagnak felelnek meg, alig volt olyan kollégám akinek a svédasztalról egynél több ételfajta is ízlett...Talán még a levesek voltak a legjobbak.
A hotel egyetlen pozitívuma az elhelyezkedés illetve a környezet.
Ja és persze nagyon drága, pláne a szolgáltatás színvonalát is figyelembe véve.
Szóval szerintem a legnagyobb probléma a személyzettel van (többször konfliktusunk! volt velük)és utána a karbantartás feltűnő hiányáva vanl.
Ismerősök is voltak ott céges rendezvényen és kb. mindenki hasonló tapasztalatokról számolt be. Szóval nem az a visszajárós hely.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.01.17. 00:22:35

Én azért nem voltam a hotelben sose, mert nincs franciaágyas szobájuk, ami valljuk be, alapkövetelmény. Két egyszemélyes ágyat tolnak össze.

Sandor Akarki 2015.01.17. 03:03:07

Balaton? Utóljára az angolnapusztulás idején voltam. Az örökre megpecsételte.

samot 2015.01.17. 07:54:25

A hotel erösen tul van értékelve,legalàbbis ami a csillagokat illeti!

peter3374 2015.01.17. 09:43:12

A mi tapasztalataink: a valami romantikus csomagra fizettünk be, volt bor bekészítés a szobába VIZESPOHÁRRAL.... anyátok...
Az étterem az egy átlag menza szintjét ütötte meg a négy csillagtól nagyon nagyon messze volt.
Volt egy gyertyafényes pezsgős vacsora is, na az egy vicc volt, az étterem egy részén lekapcsoltak egy lámpát és miközben körülöttünk ment a vacsoráztatás svédasztalról, nekünk kihozott a pincér ugyanabból egy keveset, nagyon hangulatos volt....
Ilyet azért boxban vagy valami kisteremben szokták csinálni, nem a nagy hodály étterem közepén...
Aki svédasztalról evett az jobban járt, mert ott annyit és azt ehette ami akart.... egy vicc volt az egész.

Nekem a wellnesszel nem volt semmi bajom, az rendben volt, hangulatos, szép.

szbi 2015.03.01. 12:20:05

A hely, a hotel helye amúgy fergetegesen remek, aranypont. Miért nem tudnak élni vele? Nyilvánvaló, hogy nem ez a barom wellnessezés - gagyi majd mindegyik. Most voltunk egy ilyen helyen (máshol) és lehangoló az egész. Füreden képtelenek valamit kezdeni a Szívkórházzal - mármint üzletileg. A szálló és az egész fürdőhely hóbelebanc mind a gyógyításra/frissülésre alapul. A "vállalti hétvégézés" nem ide való, gagyi dolog az egész, az is. Rövid távú, értéktelen dolog. Viszont pl. a német betegbiztosítókba való beépülés jól hozna a konyhára. Persze nem a tömegnyugdíjas színvonalon - lásd pl. az Annabella szálló közönségét -, hanem a tehetős középosztályra alapozva. De az egész műintézményen látszik. hogy egyetlen egy jó szakértő sem volt jelen az ügyben, talán csak szakszervezeti üdüllő /!/ színvonalon. Az a már idézett olcsó irodabútoron is meglátszik, vagy például az egyik képen látható, az ablak keresztmetszete alá belógó bútoron is. És ami tragikus: a wellness részleg hasított, proli típusi "felkövezésén", a "borfürdő" zűrzavarában. A tahó pénzcsinálók eszetlen lerablása okán Balatonfüred hitele csappan meg - még jobban, mint ma. Márpedig kellő ésszel, akarattal és pénzzel minden sokkal jobb lehet tenni - de a hitelesség más (a brandról van szó) 5 perc alatt elveszthető, és évek-évtizedek alatt lehet csak visszaszerezni.
süti beállítások módosítása