Új a Balatonnál: Kishableány

Új a Balatonnál: Kishableány

Badacsony is felkerült, vagyis visszakerült az északi part bulihelyszínei közé. Megnyílt a Kishableány, ami egy 7. kerületi szórakozóhely és egy balatoni bár keveréke.

A Kishableány iszonyú menő hely, egy legenda volt - kb. 30 évvel ezelőtt, és az itteni bulikról inkább a szüleink tudnak mesélni (ha akarnak). Badacsonyban még 20 éve is zajlott az élet, a település azonban az utóbbi évtizedben szinte eltűnt az északi part bulitérképéről.

kh5.jpg


A Bonvino Borhotel megnyitásával aztán elkezdődött valami, majd követezett a Borműhely, ahol bárki elkészítheti a saját cuvée-jét. A borvidék imidzsét már nem a kannás félédes szürkebarátok, hanem a minőségi száraz fehérek és egy ideje a vörösborok alakítják. De ha szórakozni akartál, be kellett érned a büfésorral és a zenegépből támadó slágerekkel.

kh7.jpg
Ez az, ami megváltozott most, Badacsony kezd felébredni a téli álmából. Ahogy Kardos Gábor, a Balatoni Kör alapítója fogalmazott: egy új időszámítás nulladik napja kezdődött el. Hisz abban, hogy a Kishableányt újabb helyek követik majd, és ide is visszatér az élet. Ilyen volt régen egyébként a hely:

11060162_687707284672990_3000103739973535901_n_1.jpg
Az új Kishableányt Laposa Bence és a keszthelyi Télikert tulajdonosa, Bezerics Dani nyitották meg az egykori szocreál étterem teraszán. A dizájn a szokásos fekete-fehér-fa, sok hasonlót láttunk már a budapesti éjszakában, a használaton kívüli retró vízibicikli kivételével, ahol meg lehet pihenni, ha megártott a badacsonyi bor. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy végre van egy hely, ami alternatívát jelent a Balatonfüred és Keszthely közötti partszakaszon azoknak, akik igényesen akarnak bulizni, de kinőtték már a diszkókat.

kh9.jpg

Az alapítók borai mellett az Istvándy pincészet és más Balatoni Körös borászatok palackjai is szerepelnek az itallapon, de sajnos nem kapható minden kimérve. A látványkonyhában "beach food" készül - többek között Angus marhahúsos burger, bagelek, kimchi, olaszrizlinges mille feuille és az újra feltámasztott "balatoni halpuding" nevű kreáció, ami sokkal jobban néz ki és sokkal finomabb, mint amit a neve alapján feltételezünk róla. Egy ropogós tésztára halmozott halas szószról van szó:

kh3.jpg

kh2.jpg

Ami hiányzik a tökéletességhez, az az, hogy mindez nem a Balaton partján van (ha a vizet akarod nézni, sétálnod kell kb. 5 percet). Viszont nem kell órákig vadásznod a parkolóhelyekre. Valószínűleg a harmadik este mindenkit ismerni fogsz, és a pultosok is tudni fogják, mit szeretsz. Megismerheted a környék borainak egy részét, és nem megy rá a gatyád (ha jobban bele akarod ásni magad a témába, a Bonvino-ban komoly válogatást találsz a borbárban).

kh8.jpg

Nappal sem fogsz unatkozni, rengeteg látnivaló, pincészet és program akad errefelé is. Drukkolunk, hogy a zene ne legyen túl hangos a szomszédos szálloda vendégeinek.

Fotó: PenzerPix és ilovebalaton

Kishableány
Badacsonytomaj, Park u. 1.
06703889400

Új a Balatonnál: Kishableány Tovább
Címkék:badacsony bor gasztronómia borászat badacsonytomaj kishableány borbár Balaton Laposa Bence borterasz balatoni kör Bezerics Dániel halpuding Laposa Zsófi

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr557401688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2015.04.29. 17:37:17

a középszerű lett az új prémium

rugesz 2015.04.29. 18:04:28

szoval nyilt egy trendi oriasbufe es akkor badacsony ujra bulihelyszin. fasza!

bzk 2015.04.29. 18:57:27

jegyezzük már meg végre: ez nem „szocreál” stílus, hanem „(szocialista) későmodern” v. „szocmodern”.

ok?

McKinney 2015.04.29. 19:40:08

lényeg ha ingyen akarsz híreket olvasni le kell nyelned a fizetősgyanús pr cikkeket is, de az is lehet hogy az összes "hír" az.

Peter Kovács 2015.04.29. 20:25:53

Csak remélni tudom, hogy nem lesz zajos hely. Mi évek óta azért megyünk Badacsonyba, mert az még nyugis hely, esténként csend van, nem kell egy szomszédos diszkó zaját hallgatni hajnalig. Ha ennek vége, akkor nincs hova menekülni. Könyörgöm, ne tegyétek tönkre Badacsonyt is !

samot 2015.04.29. 20:31:33

Mc Donalds generàcionak.(a képek alapjàn).A hàtizsàkot nefelejtsétek otthon!....D

rozika29 2015.04.29. 22:59:37

Szocreál ide szocmodern oda egy balatoni körbetekerés közben megnézzük! - mert királyi csemege is lehet egy jó hamburger.

seahawks 2015.04.30. 07:40:38

ez nem bulihely és nem is volt az soha.
most csináltak belőle sznobgyűjtőt....

♔bаtyu♔ 2015.04.30. 10:18:42

@seahawks: Gondolom, a blogger koncepciója az volt, hogy a "bulihely" vonzza arrafelé a népet, pedig arrafelé éppen nagyon nem az vonzza. Ha valakinek az kell, bemegy Füredre.

Arrafelé a pénzesebbje van, így szerintem meg fognak élni. Ismerem azt a környéket, mert én is idejárok nyaralni, nem nagyon lehet gagyival itt megélni, mert a vendég itt igényes, de számuk kevés. (Kivéve kánikula). Jellemzően inkább nyaralóval rendelkezők, akiknek egy kulináris élmény simán jelent esti programot.

Szerintem ez jó döntés volt.

inebhedj - szerintem 2015.04.30. 10:39:36

OFF:

Mondjuk a régi fotóról egy barátságosabb "életérzés" "jön le" (emlékezvén arra a fajtára), mint a mostaniról (ismerve az ilyet is).
süti beállítások módosítása