A legjobb balatoni hamburger nyomában: KisHableány

A legjobb balatoni hamburger nyomában: KisHableány

A Kishableány hamburgere rögtön három helyé egyszerre: Badacsony mellett ugyanezt eheted Keszthelyen a Fröccsteraszban és a túlparton, Balatonbogláron, a Palettában is.

dsc06335.jpg

Sőt, nemcsak ezt, hanem a beach food projekt mindegyik elemét: ezeket Bezerics Dani és a Balatoni kör azért alkotta meg, hogy legyen néhány jól azonosítható, sehol a világon máshol nem kapható gyorsétele a Balatonnak, olyan, ami nemcsak gyors, jellegzetes, de finom is. A pakkban van a helyi alapanyagokból készülő BalcsiBagel kecskekörözöttes mangalicastifolderrel (a stifoldre nem valami emós gasztrosznob elnevezés, egy hagyományos, német eredetű magyar kolbászfajtáról beszélünk), és benne van a füstölt halkolbászos Vízikutya is, ezekről Kriszta mind írt már a korábbi cikkében.

És a projekt része a legkevésbé autentikus, de a  sorozatunkba legjobban passzoló, bazaltsóval ízesített burger is.

És ahogy már említettem, két másik helyen is megkaphatod ugyanezt, a bazalt burgerre tehát már egész lánc épült, ha nem is a hagyományos, gyorséttermes kivitelben. És ez a legjobb az egészben: hogy Bezerics Dani és csapata tényleg remek minőséget hozott létre, olyat, hogy ha minden településen ez lenne a sztenderd, innen indulna az étkeztetés, nem kéne többé az általában elég problémás balatoni gasztronómiáról beszélni, mert mindenkinek igazodnia kéne a minőséghez.

Mindenesetre Bogláron, Keszthelyen vagy Badacsonyban már ott van ez a kis dög:

Nézzük a pozicionálást, ahogy mindegyik korábbi cikkben!

  • Eléri a hamburgerük a budapesti mezőny tetejét? Majdnem.
  • Kiemelkedik a balatoni mezőnyből: Toronymagasan.

Az előtted sülő hússzelet a szintén vaslapra helyezett zsemlével együtt remek darab. Végre nem valami ipari, vagy házi, de édeskés bucit kapunk, aminek a renoméját eléggé megtépázta, hogy az íze összeforrt a csalamádés KGST-burgerekkel.

dsc06324.jpg

Itt erről szó sincs, a zsemle állagra, ízre jó, a hús alapanyaga kiváló, a sütési ideje pont, ahogy a nagykönyvben meg van írva és az alapanyagok minőségébe sem tudsz belekötni. Az összehatás, főleg a húsé, azonban eggyel szárazabb az ideálisnál, például a Pesti Burger és Bár csodálatos marhájánál, és az olyan izgalmaktól is mentes a fogás, mint a Zing karamellizált, csilis-majonézes hagymája. 

dsc06343.jpg

De a bazalt burger ott van ezek után nem sokkal lemaradva, ami óriási eredmény, hiszen Budapestnek is hosszú évekre és kemény melóra volt szüksége ahhoz, hogy elérje ezt a szintet, a Balatonon meg két éve még nem nagyon létezett rendes hamburger.

A bazalt burgernek persze meg is kérik az árát, a 20 dekás hússal 2 ezer forintba kerül, ami elég sok, de összehasonlítva a tíz dekás fagyasztott hússal kínált 1000-1200 forintos burgerekkel látni kell, hogy ez sokkal inkább megéri, mint azok.

Kishableány
Badacsonytomaj, Park u. 1. 
06703889400

A legjobb balatoni hamburger nyomában: KisHableány Tovább
Címkék:gasztró burger badacsonytomaj

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr477660382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2015.07.29. 11:34:09

Igen, nincs is jobb és fontosabb a magyar gasztrokultúrának. :)

MEDDOg 2015.07.29. 12:12:07

Sziasztok!
A Blogernek ajánlanám a Vén Kalóz Pizzéria&Ételbárt Fövenyesen.
Egy értékelést szerintem megérne :))

Természetesen mindenki másnak is aki jót szeretne enni !!

www.facebook.com/kalozbufe/timeline

daneed 2015.07.29. 14:33:49

Értem én hogy 600-700 Ft és 2000 Ft között durvább a kontraszt, mint 1000-1200 és 2000 között. A gagyi burger 6-700 ba kerül, nem 1000-1200-be, ami nyilván sokkal messzebb van árban a kézműves ártól. Ami a cikk üzenete szempontjából hátrányos, de füllenteni akkor semi kéne.
süti beállítások módosítása