Ebéd Csodaországban: Nagyi kertje

Ebéd Csodaországban: Nagyi kertje

Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy újra nyit a legendás teázó, ami a egyik kedvenc téli balatoni búvóhelyünk volt. A korábban Teázó az Erdő mélyén nevű helynek 10 év után kellett kiköltöznie a sajkodi mesébe illő házikóból.

nk3.jpg
De a tulajdonosok nem adták fel, hanem egy tágasabb, új teázót nyitottak Aszófőn. Ha Balatonfüredről jössz bringával, elhagyod a Halsütőt, és a falu határában az első lehetőségnél balra fordulsz, és már meg is érkeztél. A nagyi Kertje néven futó teázó Aszófő legszélső házában kapott helyet. A talicska és a félkész padok arra utalnak, hogy épül, szépül, bővül a hely.

nk2.jpg

nk7.jpg

Lehet azon siránkozni, hogy elveszett a mesés,erdő mélye feeling, de felesleges. Számos előnye van a változásnak: például az, hogy sokkal többen beférnek, kint és bent csaknem 100 hely van, és nagyobb eséllyel találunk szabad asztalt a teraszon, ahonnan ilyen a panoráma:

nk1_1.jpg

nk8.jpg
A több mint százféle, a világ különböző részeiről származó teából álló kínálat maradt, és továbbra is kérheted a ház saját, levendulás teakeverékeit. Sütitéren sincs változás, az utcai táblán láthatod az aktuális kínálatot. A ribizlilekváros mákosguba-tortát, a mascarponés-gesztenyés, vagy a túrós-mandulás tortát a tulajdonos fia, Hortobágyi Gergő készíti.

turos-mandulas_szelet_hazi_baracklekvarral.jpg

(forrás: Nagyi Kertje Facebook-oldala)

nk4.jpg
Az újranyitás további előnye, hogy meleg ételeket is főznek, és mivel erősen bringabarát a hely, a szakács kalóriadús fogásokban gondolkozik. A naponta változó kínálatban van babgulyás, mustáros csirkemell, gombás csirkeragu, szilvás gombóc és szalonnás kenyérlángos is. Ez utóbbi kisebb pizza méretű, és bár a tésztája egy árnyalatnyit lehetne puhább, nagyon ott van. Tökéletes kalória-utánpótlás, mindössze 1350 forintért.

nk5_1.jpg

nk6.jpg
Arra is van lehetőség, hogy megszállj a négy vendégszoba egyikében, ha nem tudsz elszakadni a hely varázsától. Nagyon ajánljuk stresszes, túlterhelt menedzsereknek, hogy itt töltsenek legalább egy hetet
Ja, és szúnyogok sincsenek, ami a sajkodi teázóról nem volt elmondható.

Nagyi kertje
Aszófő, Remete u. 2.
06302472260
Nyitva tartás: Sz-P .11-18h, Szo-V: 11-19h

Ebéd Csodaországban: Nagyi kertje Tovább
Címkék:cukrászda teázó Balaton aszófő bringás pihenő Nagyi kertje

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr27802844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merlot 2015.09.25. 19:41:22

A blogban olvasottnál is sokszor színesebb a valóság.
Nem szól a beszámoló a tulajdonos fantasztikus halászléjéről, a szintén általa főzött dzsemek, lekvárok elkészítésének módjáról, és még sok színes élményről.
Többet nem mondhatok, mert az bennfentes információ lenne.
Még csak annyit, hogy ennek a közönség által méltán kedvelt helynek a sikeréhez hozzájárul egy közeli ismerősöm is. :)

jet set 2015.09.26. 12:22:45

A panorámától nem estem hasra.

tazika 2016.07.23. 22:50:52

Szúnyogok lehet, hogy kevesebben, de vannak. A "külön fürdőszobával" itt azt jelenti, hogy egy közös fürdőszoba van. A szobában 30 fok és egy 5 e forintos ventillátor sincs, képtelenség pihenni... Még sorolhatnám...Csalódás...
süti beállítások módosítása