1200 úszó és hatalmas buli az I Love Balaton 2X-en!

1200 úszó és hatalmas buli az I Love Balaton 2X-en!

Negyedszer startolt el a rendhagyó Balaton-átúszás, az I love Balaton 2x Zamárdiból július 31-én reggel. Partihangulat, együtt sportoló családok, biztonság – kétségtelen, hogy ez volt az év legbulisabb úszóversenye.

5_2.jpg
Az idén is hoztátok az 1200-as létszámot, háromszor annyian voltunk, mint az első, 2013-as versenyen. Gyors és gördülékeny regisztrációt, orvosi vizsgálatot, chip átvételt és profi személyi edző által vezetett bemelegítést követően reggel háromnegyed nyolc után néhány perccel kezdődött a rajt, óriási törzsi kiáltással. A hangulatról szpíkerek gondoskodtak, akik jobbnál jobb zenékkel tartották szinten a bulit.

1_4.jpg

2_3.jpg
Az idő és a víz hőmérséklete is tökéletes volt: még pont elviselhető volt a hőség, a Balaton 27 fokos vízzel kényeztetett minket. A szabályok ugyanazok maradtak: Zamárdiban volt a start, félúton pedig - Magyarországon egyedülálló módon – a pihenésre vágyó 4400 méteren úszók lazulhattak egyet Tihanyban, ahol szuper hangulattal és finomságokkal lehetett felfrissülni, majd visszaúszni Zamárdiba. A rövidebb táv fordítója 1000 méter után a Balatonban volt. És igen, az első, illetve utolsó kb. 200 métert sétálva is meg lehetett tenni.

6_2.jpg

A pályát teljesen biztonságosan, az előírtnál több hajóval zártuk, 40 vitorlás hajó, 6 rendezői motoros csónak és 4 mentőhajó volt a vízen. A hajókon betáraztunk szőlőcukorral, vízzel, hogy segítsünk annak, aki úgy érezte, hogy frissítésre vágyik.

3_2.jpg

4.jpg

Az idén is úszott Nyári Dia, a barátok közt színésznője, aki a tervezett 4400 méteres távon akart bizonyítani, de az egészségi állapota közbe szólt: a héten megjárta a kórházat, és nem érezte magát elég jól ehhez a kihíváshoz. Így most maradt a 2000 méteres távnál, amit az édesapjával teljesített. Azt viszont könnyedén, sőt: a harmadik lett a korcsoportjában a női versenyben. Nagyon élvezte az úszást, és azt is elárulta nekünk, hogy jövőre természetesen alap lesz a 4400 méter. Jövőre a futás területén is próbára teszi magát: félmaratonon is elindul majd a balatonfüredi I Love Balaton Éjszakai futáson, már most elkezd készülni a 21 km-es távra.

img_4582.JPG

Ha az idén kihagytad a leghangulatosabb úszóversenyt, jövőre mindenképp tapasztald meg, milyen érzés kétszer is partot érni. Mi itt leszünk!

Egy hét múlva pedig kipróbálhatod magad az I Love Balaton Öbölátúszáson is!

A 2016-os i Love Balaton 2X eredményei:

2x táv (4400 m), Abszolút férfi

1. helyezett: Székelyi Dániel
2. helyezett: Fedorcsák Ádám
3. helyezett: Imre Milán Juliánusz

2x táv (4400 m), Abszolút női

1. helyezett: Farkas Adél
2. helyezett: Székelyi Fruzsina
3. helyezett: Ádám Henrietta

 Családi táv (2000 m), Abszolút férfi

1. helyezett: Telek Máté
2. helyezett: Várkonyi Gergő
3. helyezett: Pajor Gerjén

Családi táv (2000 m), Abszolút női

1. helyezett: Horváth Mária
2. helyezett: Hajdúdva Viktória
3. helyezett: Kovács Beatrix Klára

Az eredményeket itt tudjátok megnézni!


Fotók: Korecz Márk

1200 úszó és hatalmas buli az I Love Balaton 2X-en! Tovább
Címkék:programok tihany úszás zamárdi Balaton I love balaton 2x

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr508926472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása