Ezért lesz kihagyhatatlan az idei Balaton-átúszás

Ezért lesz kihagyhatatlan az idei Balaton-átúszás

FRISSÍTÉS JÚLIUS 7., 12.30: Vasárnap megrendezik a 35. Lidl Balaton-átúszást. "Az OMSZ siófoki obszervatóriumának előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével most vasárnap közel ideális feltételekkel lehet megrendezni az eseményt" - áll a szervezők közleményében. Ebben arra is kitérnek, hogy a víz várható hőmérséklete 25-26 fokos lesz, de a délutáni bizonytalan időjárás miatt 7.30-tól az eredetileg megjelölt 13 helyett csak déli 12 óráig lehet majd elkezdeni az úszást az 5,2 kilométeres távon. 

FRISSÍTÉS JÚLIUS 6., 12.30: Az OMSZ siófoki obszervatórium előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 35. Lidl Balaton-átúszást szombaton nem rendezik meg. Az átúszás tervezett új időpontja vasárnap. A végleges döntést pénteken teszi közzé a szervezőbizottság.

A profik és lelkes amatőrök 1979 óta ússzák át a Balatont Révfülöp és Balatonboglár között, az idei Lidl Balaton-átúszás már a 35. lesz a sorban. A szervezők a hagyományoknak megfelelően július első szombatjára tervezték az eseményt, de az időjárás közbeszólt, így erre a hétre került át a buli. Az új dátum tehát július 8., szombat, egyelőre az időjárás is tökéletesnek ígérkezik.

Az idei átúszás célja ugyanaz, mint korábban mindig: a szervezők az egészséges életmódot és a rendszeres mozgást népszerűsítik. A 35. Lidl Balaton-átúszás a révfülöpi focipályáról startol 8-14 óra között, majd az úszók a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg 5,2 kilométer megtétele után.

805-balaton-atuszas-boglarlelle-es-revfulop-kozott_1200x717.jpg

A részvétel feltétele online vagy helyszíni regisztráció, illetve egy hónapnál nem régebbi orvosi vizsgálat, amelyet a rendezvény előtt a helyszínen is meg lehet csináltatni. A Lidl Balaton-átúszásra más kontinensekről, Amerikából és Ázsiából is érkeznek - a legidősebb női úszó 78 éves lesz, míg a férfiak mezőnyében 84 éves indulóról is tudnak.

A legjobb az egészben, hogy ha nem vagy profi úszó, csak hobbiból csobbansz néha, a Balaton-átúszás élményéből akkor sem kell kimaradnod. A rajt és a cél közötti úszófolyosón ugyanis az úszók biztonsága érdekében 25-30 méterenként vitorlások horgonyoznak, így ha esetleg elfáradsz, szünetet tarthatsz valamelyik hajónál. 1500-an dolgoznak azért, hogy minden rendben menjen, a biztonságos úszófolyosó mellett a vízi rendőrök is folyamatosan cirkálnak, és több mentőhajó is készenlétben áll majd. Előírás továbbá, hogy 14 éven aluliak csak felnőtt kísérővel úszhatnak.

balatonboglar_balaton-atuszas_2.jpg

A távot a versenyzők átlagosan három óra alatt, a leggyorsabbak egy óra körül teszik meg. Egy órán belülre eddig csak Papp Márk került: a rekorder tavaly érte el az 58:33 perces időt.

Ha sikerült átúsznod a Balatont, a Lidl sátrában az érkezési oldalon ingyen felfrissülhetsz és megpihenhetsz, sőt részt vehetsz egy egészségfelmérésen is. Az esemény során találkozhatsz Risztov Éva olimpiai bajnokkal, a Balaton-átúszás női rekorderével, aki a Lidl nagyköveteként tanácsokkal lát el, már ha szükséged van ilyesmire. Izgalmas helyszíni programok is várnak mászófallal, egészségkonyhával, szűrőállomásokkal, zöldségfaragással, óriásbuborékokkal és sok mással.

A rendezvény jótékony céllal is zajlik, a Bátor Tábort 14 adománygyűjtő úszó támogatja majd. A cél 4 millió 250 ezer forint összegyűjtése lenne, amelyből az első milliót már sikerült összeszedni. Ha vonattal utaznál a helyszínre, a MÁV kedvezményt biztosít ehhez.

screen-shot-2017-07-03-at-10_48_24.jpg

Ezért lesz kihagyhatatlan az idei Balaton-átúszás Tovább
Címkék:balaton sport mozgás Balaton Balaton-átúszás

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr8012627593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyongyi70 2017.07.06. 14:52:46

Hurrá, de szeretném megkérdezni, miért nem rendeztek idén se Öbölátúszást, se Balaton2x-t?
süti beállítások módosítása