Gasztrojegyet vennél? Nem mindenhol olcsó!

Gasztrojegyet vennél? Nem mindenhol olcsó!

Két strandon teszteltük a rendszert - Fövenyesen lazaság van, Badacsonytomajon szigorúak. 

kaloz2_1.jpg

Tavaly kicsit szomorúan számoltunk be arról, hogy 2015 legjobbnak választott strandételét is szállító badacsonytomaji Kalóz büfébe csak a teljes árú strandbelépő megvásárlásával lehetett bemenni. Időjárástól és tartózkodási időtől függetlenül ki kellett csengetni a 700 Ft-ot, ami alaposan visszavette a vendégek fogyasztási kedvét, sokan távoztak csalódottan a jegypénztártól.

Szerencsére az önkormányzatok is megértették, hogy van, aki tényleg csak enni megy a strandra, mivel már vannak olyan helyek, amelyek miatt ezt érdemes megtenni. Június elsején néhány strand bevezette a gasztrojegyet, de ez mindenhol mást jelent.

tabla.jpg

A fövenyesi strand árai

Badacsonytomajon például a 2 órás tartózkodásra feljogosító gasztrojegyet ugyanis csak akkor lehet igénybe venni, ha minimum 2000 Ft-os fogyasztásról szóló blokkot mutatunk be, amikor kifelé jövünk. Fejenként. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy ki kell fizetni a teljes belépő összegét (200 Ft+500 Ft kaució), és ha a kifelé rendben van a blokk, visszajár ebből 500 Ft. A „szabályzatot” oda is adták egy külön papíron.

A blokkot egyébként nem a jegypénztáros, hanem két külön jegyszedő néni ellenőrzi. Kedvesek, de elszántak, esélyed sincs, hogy visszakapd az 500 Ft-od, ha nem felesz meg a feltételeknek. Olyan érzésünk van, hogy könnyebb bejutni a Sound-on a backstage-be, mint ide, Ugyanakkor az is igaz, hogy ha a Kalózban akarsz enni, jó eséllyel simán elköltesz ennyit, főleg, ha iszol is valamit.

kaloz.jpg

A harcsa&krumpli

A fövenyesi strandon nincs ilyen vasszigor. Csak a 3 órán át érvényes gasztrojegy árát, a 250 Ft-ot kell kifizetni, kifelé pedig nem nézik, hogy mennyit költöttél el. Ugyanez vonatkozik a balatonudvari strandra is.

fovenyes.jpg

A fövenyesi vasúti megállóhely

Arról, hogy melyik strandokon számíthatsz a lángos-palacsinta-hekk tengelytől eltérő gasztroélményekre, és hogy milyen ételeket kóstolhatsz az idén, itt írtunk, de természetesen folyamatosan teszteljük a helyeket, és beszámolunk a tapasztalatainkról. 

Gasztrojegyet vennél? Nem mindenhol olcsó! Tovább
Címkék:gasztronómia gasztró strand büfé kalóz balatonudvari badacsonytomaj fövenyes Balaton gasztrojegy

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr4712642829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jam. 2017.07.11. 12:54:52

Viszont azt tegyük hozzá, hogy ha gasztrojeggyel megyünk be és 2.000 Ft felett fogyasztunk a badacsonytomaji strandbüfékben, akkor a büfétől visszajár a végösszeg 10%-a, ezáltal tulajdonképpen ingyen van a belépés.
süti beállítások módosítása