Ez most a Szent György-hegy legmenőbb helye

Ez most a Szent György-hegy legmenőbb helye

Papa Aron és Karina mindenüket hátrahagyták, hogy új életet kezdjenek a Balatonnál. Régi álmuk vált valóra "lakáséttermük" megnyitásával. 

Előttünk a kert és a Szent György-hegy lábának egyik kisebb magaslata, a háttérben a hegymagasi Lengyel-kápolna, a szigligeti vár és a Balaton. A nyugalom szigetére érkeztünk, távol a part nyüzsgésétől. Soha nem tudnánk megunni ezt a panorámát. 

20294192_1902460470025028_4419450302021739207_n.jpg

forrás: PAP Wines Facebook

Papa Aron, vagyis Molnár Áron és párja, Karina olyan szerencsések, hogy minden egyes nap gyönyörködhetnek benne. Áron édesapja magyar, szülei a híres londoni magyar Gay Hussar étterem vezetői voltak. (A szó akkoriban egészen mást jelentett, mint ma.) Ez csak egy állomása volt Áron kalandos életének: Indiában is élt 5 évig, ahol reggel fél 5-kor kezdődött a napja – ekkor kezdődött ugyanis a főzés a ház udvarán. Koppenhágába költözött, ahol lemezboltot nyitott, éjszakánként pedig dj-ként dolgozott.

papa1.jpg

Karina Vissonova Lettországból érkezett a dán fővárosba, ahol doktoranduszként üzleti innovációval foglalkozott. 8 éve határozták el közösen, hogy hátra hagyják koppenhágai házukat, a munkájukat, és új életet kezdenek a Szent György-hegyen, egy mesés panorámával rendelkező házban.

13709842_1724233787847698_4114064164084648868_n.jpg

forrás: PAP Wines Facebook

Áron gyerekkora nyarait Magyarországon és a Balatonnál töltötte, nem volt kérdés, hogy itt keresnek új otthont maguknak. A "dolgozz magadnak" filozófiáját akarták megvalósítani egy olyan helyen, ahol jó a levegő, és megtermelhetik maguknak az élelmet.

p6_1.jpg

Biodinamikus kertet alakítottak ki, innen kerülnek a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek az asztalukra.
Zöldségkrémeket, csatnikat is készítenek, hiszen fel kell használni, amit a természet ad. A padlizsánkrém, az erdélyi recept alapján készülő zakuszka, a különféle mártogatósok, lilahagyma-csatnik a Liliomkert piacon kaphatók. Van olyan termék, amire Angliából is érkezik megrendelés.

papa2.jpg

Még véletlenül sem akarják étteremnek nevezni a helyet, de mi egyelőre nem találtunk a lakásétteremnél jobb kifejezést – régi álom volt, hiszen imádnak főzni, és vendégül látni. Áron 15, Karina 4 éve vegetáriánus, az sem volt kérdés, hogy húsmentes lesz a menü, ami azért nem kevés bátorságot jelent egy ilyen húsimádó országban. A fogásokban ott van kettejük kulináris tudása és gondoskodása és azok az ízek is, amit csak a frissen leszedett zöldségek tudnak visszaadni.

papa4.jpg

papa3.jpg

A lakásétterem egyelőre csütörtök, péntek és szombat este várja a vendégeket, és be kell jelentkezni, mert gyorsan fogynak a helyek. A menüt tapasok alkotják, amikor ott jártunk, indiai. mediterrán és közel-keleti ételek szerepeltek a kínálatban. Lencsés, babos, tofus egytálételek, marinált paprika, humusz, közel-keleti módra elkészített burgonya, fűszeres indiai rizs, különféle szószokkal, csatnikkal.

Érdemes a borokat is megkóstolni, már csak azért is, mert egyelőre csak a tóti piacon és a badacsonyi Pláne Badacsony Borteraszon kaphatók. Könnyed és ütősebb fehérek és egy nyári naplementenézős, könnyű vörös is van a kóstolósorban. Kihagyhatatlan, ha nyugalomra vágysz, és még a húsokat sem fogod hiányolni.

PAP Wines
Szent György-hegy, Hegymagas
+36 303 743 099

Ez most a Szent György-hegy legmenőbb helye Tovább
Címkék:programok hegymagas gasztronómia gasztró pincészet vegetáriánus lakásétterem Balaton Szent György-hegy Papa Aron pap wines

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr6612702847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása