Palacsinta a rétesben: Rétes Bisztró és Fröccsterasz

Palacsinta a rétesben: Rétes Bisztró és Fröccsterasz

Az augusztusi kánikulában feltűnt, hogy Tapolca főutcáján az emberek egy kapualjban ülnek, és láthatóan nagyon jól érzik magukat. Persze nem valamilyen titkos partiról van szó, annyi történt, hogy egy helyi lakos elővette a régi családi recepteket, és nyitott egy rétesező-kávézó-fröccsöző helyiséget. A kapualj pedig egy éppen átalakítás alatt levő épület része volt, és mivel sem hasznos, sem szép nem volt, kialakított benne egy borbárt.

retes1_1.jpg

A környéken nem volt olyan hely, ami kifejezetten a rétesekre szakosodott volna, ezért esett a választás a rétesező műfajára, meséli Buzás Zsolt, a hely tulajdonosa. A finomságokat Zsolt édesanyja, Kerbel Piroska készíti, régi családi receptek alapján. Az igény időközben annyira megnőtt, hogy be kellett tanítania két embert.

Ha rétestéren a klasszikus vonal rajongója vagy, választhatsz az almás, túrós, meggyes, mákos, káposztás rétesek közül. Aztán jönnek a kétféle töltelékesek: meggyes-mákos, kapros-túrós, barackos-túrós, tökös-mákos, stb.

Ha ennél is tovább akarsz menni, rendelj spenótos-feta sajtost, vagy epres-levendulás-túrósat. Persze nem biztos, hogy mindig ugyanez lesz a kínálat, a töltelék a szezon függvényében változik. Lesznek fahéjas-körtés, céklás-sütőtökös rétesek is. Az új ízek étlapra kerülés előtt mindenki végigkóstolja a kísérleti példányokat.

A hely „ikonikus fogása” a Tapolcai palacsintás rétes nevű kreáció, ami a rétesek között szerepel, de palacsinta is van benne, háromféle töltelékkel. Igen, palacsinta rétesben.

Akkor is érdemes kipróbálni a helyet,, ha nem vagy rétes rajongó. Vannak melegszendvicsek, palacsinták, a Csobánc Íze manufakturától érkezik a pesto és a szörp.

retes4.jpg
A borbár részleg fejlesztés alatt van, és a kínálat is szélesebb lesz - természetesen környékbeli borokkal bővül a választék. Ahogy hidegebbre fordul az idő, forraltborra, mini kürtőskalácsra, gőzgombócra is betérhetsz. Kávékülönlegességekre, újhullámos kávékra ugyanakkor ne számíts, ez a hely nem erről szól.

Viszont be tudsz ugrani felmelegedni, ha a Pisztráng fesztivál, a Tavasbarlang, a Pura Vida vagy a szilveszteri tóúszás miatt erre jársz. 

Rétes Bisztró és Fröccsterasz
Tapolca, Fő tér 7.

 

Palacsinta a rétesben: Rétes Bisztró és Fröccsterasz Tovább
Címkék:gasztronómia gasztró tapolca rétes Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr7612883752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deino · http://play.blog.hu 2017.09.22. 09:37:27

Palacsintás rétes.

nem kellene istent játszani

FayRodisz 2017.09.22. 22:51:09

Hááááát, nagyanyám vastagon kiröhögné. Gyermekeim, a rétes nem egy csíkban van töltve és feltekerve, hanem teljes felületén. Igaz, az idő, azt meg nem szeretik rászánni, a profit és a pörgés a lényeg...
Valamint kézzel nyújtjuk, rohangálva az asztal körül. Az is idő, pláne nem fér bele.

Figyel Castro 2017.09.23. 08:09:51

Miert kell mindenkinek ettermet/talponallot/bufet/kocsmat nyitni?

Emery T. 2018.07.18. 21:49:49

@Figyel Castro: az nem is baj, de legyen jó! Az itt a kérdés, hogy meddig bírja tartani a minőséget ÉS - tisztelet a kivételnek - miért akar gyorsan ebből meggazdagodni?
süti beállítások módosítása