A legjobb balatoni hotel nyomában: Hotel Margaréta, Balatonfüred

A legjobb balatoni hotel nyomában: Hotel Margaréta, Balatonfüred

Több okból is kedveljük ezt a szállodát, a legjobb, ha végigfutunk rajtuk. Egyrészt Balatonfüreden van, aminél kevés menőbb pontja van a Balatonnak. Hátrány, hogy nem a belvárosban, ahol az élet zajlik, előny, hogy nem túl távol tőle, hogy a felújított Széchenyi úton kellemes a séta a Karolina-Kredenc-Kedves-alliterációig (az utóbbi kettőt létrehozó Dobai Andrással készített interjúnk itt olvasható), hogy a közelben van a Tesco, ha gyorsan kéne valami, és hogy egy köpésre van a csúszdapark is.

A hotel főépülete régi, de ezt is szépen karbantartják, az új szárny viszont annyira új, hogy igazából még csak most készült el: tavaly tavasszal nyitották az egyébként megfizethető szobákat, füredi viszonylatban legalábbis több mint rendben vannak az árak, főleg, hogy ezért cserébe a Balaton legújabb szobáit kapod. Ráadásul ezek a szokásosnál tágasabbak, kellemesen berendezettek, és bár némi susnyás intermezzóval, de mindegyikből látod a Balatont.

Dsc04910

Dsc04912

Dsc04915

Dsc04918

A wellnessrészleg is okés: csak egy nagy úszómedence hiányzik belőle, de a szabadtéren van ilyen is, odabent meg többféle szauna, pezsgőfürdő, sőt, van gyerekmedence és egy játszósarok is, hogy tök egyértelmű legyen: ez egy családbarát szálloda.

Dsc04874

Dsc04875

Dsc04877

Dsc04878

Dsc04879

Dsc04881

Az ételek minősége meg sokkal jobb, mint az ebben a kategóriában általános. Csak hogy helyre tegyük a dolgokat: a hazai négycsillagosok ételei annyira izgalmasak és korszerűek, mint a Szomszédok első évadjának valamelyik mélypontja. Béna alapanyagok, unalmas felvágottak és tökéletesen érdektelen, silány meleg ételek sorakoznak a svédasztalon. Persze a Margaréta sem kínál Michelin-csillagos fogásokat, de legalább arra rájöttek az üzemeltetők, hogy ha már hibátlan ételeket nem tudnak adni, adjanak legalább valamilyent: éppen ezért van itt egy rakás erősen fűszerezett, szaftos és szerethetően zsíros étel a sok konfekció száraz unalom helyett. És bár a látszat ellene szól, ezek csak finomabb, de semmiképp sem egészségtelenebb ételek a szokásos kartonpapírnál.

Dsc04883

Dsc04892

Dsc04907

Szóval: a Margaréta tágas, szép szobákat ad a Balaton egyik legjobb városának a határában, az ételek sokkal izgalmasabbak a szokásosnál és a wellnessrészleg is rendben van. Magyarul: ajánlott.

A legjobb balatoni hotel nyomában: Hotel Margaréta, Balatonfüred Tovább
Címkék:szállás balatonfüred helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr646659559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása