Lássunk Balatont mozgalom – Lelle Express II. rész

Lássunk Balatont mozgalom – Lelle Express II. rész

Az I. részben arról meséltem nektek, hogy egy átlag Balatonon nyaraló család vajon mihez kezd akkor, ha éppen rosszabbra fordul az időjárás. A családommal pár éve először nyaraltunk Balatonlellén és egyszer csak velünk is megesett, hogy esett…
 
Azon az éven nagyon megszerettük Balatonlellét, egyszerűen magával ragadott bennünket a város egyszerűsége és könnyen kiismerhetősége. Balatonlelle nem akarja takargatni a látnivalóit, elénk tárja és várja, hogy befogadjuk.
 
Egyik reggel sűrű kopogás közepette ébredtünk, és ez sosem jó jel a Balatonon. Főleg ha a hang felülről jön. Sajnos nagy szemekben esett az eső, és csak úgy verte az apartmanunk tetejét. Amint kiálltunk a teraszra, éreztük, hogy ez bizony nem rövidnadrágos időjárás, hanem kabátos. Elszomorodtunk és nem nagyon tudtuk mitévők legyünk. Szerencsére reggeli után már csak szemerkélt az eső, de az még akkor sem volt strandidő. Ráadásul ilyenkor a Balaton vize is nagyon lehűl. Elterveztük hát, hogy teszünk egy nagyobb sétát, le a Balaton partra és a városközpontba. Imádjuk eső után a Balatont, olyan nyugodtnak és pihentnek tűnik.
 
 
 
 
A Móló sétánynál egy fehér furcsa kinézetű kerekeken száguldó vonatra lettünk figyelmesek. Természetesen láttunk már ilyet, de ott akkor nem számítottunk rá, így rögtön el is döntöttük, hogy megyünk vele egy kört. Megtudtuk, hogy a Lelle Express egészen a Kishegyig felkanyarodik, aztán onnan indul vissza. Ez bizony nem kis távolság, így nagy örömmel váltottunk négy jegyet, aztán már huppantunk is volna fel…
 
Csakhogy…
 
 

 

Lássunk Balatont mozgalom – Lelle Express II. rész Tovább
Címkék:balaton programok balatoni kirándulás nyaralás borgőzös balatonlelle express lelle expressz kishegy

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr54537040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása