Bomba a Balatonban

Bomba a Balatonban

Második világháborús bombára bukkantak a gyanútlan fürdőzők szombaton a siófoki nagystrandnál. A kiérkező tűzszerészek jobbnak láttak a vízben megsemmisíteni a tüzérségi gránátot, így délután a helyszínen került sor a szerkezet felrobbantásra.

bomba2.jpg

 
A rendőrség közlése szerint szombaton dél körül érkezett a bejelentés, hogy Siófok nagystrandjának partjától nem messze kézigránátnak tűnő, rozsdás szerkezetet találtak a fürdőzők a Balatonban, így kihívták a tűzszerészeket, kiérkezésükig pedig a helyi vízirendészet emberei látták el a helyszín biztosításával kapcsolatos teendőket.

Mivel a robbantási szakemberek túl veszélyesnek ítélték meg a rossz állapotban lévő második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetének elszállítását, délután négy órakor a Somogy megyei helyszínen semmisítették meg az ütött-kopott, de továbbra is életveszélyesnek minősülő szerkezetet. A biztonságot szem előtt tartva a robbantásra a parttól kétszáz méterre került sor – természetesen a fürdőzők teljes távoltartásával, amelyben a vízirendészet munkatársai mellett nagy szerepet vállaltak a vízimentők is.

A robbantásról készült kép

bomba.jpg

Fotó @ Kapos TV

Bomba a Balatonban Tovább
Címkék:bomba gránát strand vízirendészet kézigránát vízimentők Balaton Siófok tűzszerészek siófoki nagystrand

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr24596207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaba1 2012.06.18. 16:15:49

videó nincs róla?

Jean-Baptiste Emanuel Zorg 2012.06.18. 16:37:29

most a repeszek meg egész nyugodtan vagdoshatják a fürdőzők lábát? és hogy találtak a Balatonban egy kézigránátot? valahogy vki kézbe vette, nem? az nem volt veszélyes?

karcsejj 2012.06.18. 17:53:33

Szép kis revans ez a coke club vezetőségétől ! :D
süti beállítások módosítása