Vaddisznó a szabadstrandon

Vaddisznó a szabadstrandon

Nagy ijedséget okozott az a vaddisznó Zamárdiban, amelyet a vízimentők tereltek ki a Balatonból. A helyiek szerint az eset könnyen megismétlődhet.

Clipboard01.jpg

Szokatlan hír terjed az interneten: vaddisznó fürdött a Balaton vizében, ráadásul épp egy szabadstrand területén, megrémítve a pihenni vágyókat. A sonline.hu beszámolója szerint a vízimentők egészen a sínekig üldözték az állatot.

Az állat élőhelye valószínűleg a Brettyónak nevezett terület, amely a Szántódra vezető út és a 7-es számú főút között helyezkedik el. Vadászok és lakosok egyaránt vallják, hogy a szárazság következtében élelemért kutató vadak bizony felbukkanhatnak lakott területen.

A Brettyó Natura 2000 minősítésű terület, melynek következtében állat- és növényvilága egyaránt védett. Hasonló történt már 2000-ben is, akkor azonban a rendőrök egy szálloda udvarában meglőtték az állatot.

Vaddisznó a szabadstrandon Tovább
Címkék:vaddisznó Balaton Zamárdi Brettyó Szántód

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr454629435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása