Tornádó a Balatonon

Tornádó a Balatonon

A többszörös világbajnok Catherine Gallagher és társulata, az Irish Dance Tornado legújabb ír sztepp show-jával a Balaton mellé is ellátogat, hogy bebizonyítsa, az írek továbbra is vannak olyan jók táncban, mint sörben.

Géppuskalábak a Balaton körül - 1 kép.jpg

Ha régóta készülsz arra, hogy megfejtsd, hogyan lehetséges olyan emberi lény létezése, aki másodpercenként tizenötöt képes koppantani a lábával, biztosan volt már szerencséd az ír sztepphez, illetve Catherine Gallagherhez és csapatához. Az emberi szem számára felfoghatatlan és követhetetlen, ebből következően lenyűgöző mozdulatokból felépített show a többi táncos műfajjal ellentétben a fülnek is éppen akkora élmény, mint a szemnek. A folyamatos, ritmikus koppantások és a zene kettőse olyan hangulatot teremtenek, hogy még a közönség legbotlábúbb tagjai is úgy érzik, legszívesebben bekapcsolódnának a buliba.

Géppuskalábak a Balaton körül - 2 kép.jpg

A csapat koreográfusa és szólótáncosa, Catherine Gallagher nemzeti és többszörös világbajnok, több száz aranyérmet gyűjtött össze az évek során. Ötévesen kezdett el táncolni, minden idők legfiatalabb táncosaként kapta meg az Írország Nemzeti Bajnoka címet. Tizenkét évvel ezelőtt érkezett Magyarországra, koreográfusként és tanárként kezdett dolgozni, és egy remek csapatot válogatott maga köré, akikkel azóta rendszeres fellépéseket vállal. Catherine Gallagher show-ja főként abban különbözik a talán legismertebb sztepptáncos, Michael Flatley műsoraitól, hogy ő nem elsősorban a kelta történelmet táncolja – vagy kopogja - el, inkább az ír életfelfogás bemutatására törekszik.

Géppuskalábak a Balaton körül - 3 kép.jpg

Társulata a műfaj legkiválóbb táncművészeiből áll. Műsoraikban rajtuk kívül főszerepet kap még az őket kísérő élőzenekar, a fantasztikus díszletek és egyéb vizuális elemek, a fények, illetve a gyönyörű kosztümök. Az Irish Dance Tornado Bécs és Pozsony után látogat el hozzánk, július 14-én a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon (Marx tér 5.), július 22-én a balatonfüredi Szabadtéri Színpadon (Horváth Mihály u. 8.), július 29-én pedig a balatonlellei Bábel Kertben (Kossuth u. 2.), 21.00 órai kezdettel a magyar közönség is láthatja a produkciót. Az előadás kétszer 50 perces, a belépőjegy ára 3900 forint.

Mohai Szilvia

Tornádó a Balatonon Tovább
Címkék:sztepptánc Gallagher Catherine Irish Dance Tornado

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr824645994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása