Légpárnás mentőjárművet adtak át a Balatonnál

Légpárnás mentőjárművet adtak át a Balatonnál

Ez egy ilyen hét. Néhány napja még arról tudtunk beszámolni, hogy új, szupermodern hajót adtak át a Balaton partján, most meg egy újabb csúcstechnikás kütyü került elő a szezon végén.

A légpárnás járművet a Siófok-Kiliti repülőtéren adták át, és elsősorban a légpárnás járművek pilótáit képzik majd rajta. A tanultakat aztán sok helyen lehet majd hasznosítani: a különleges alakulatoknál és speciális mentőegységeknél is alkalmazzák ezeket az eszközöket, persze nekem elsőre az És megint dühbe jövünk és a Rendőrakadémia 5. ugrik be róluk.

thumb_2310_default_big.jpg

thumb_2311_default_big.jpg

A légpárnás, háromszemélyes jármű angol gyártmányú. 1000 köbcentiméteres, 35 lóerős Briggs V2-es motor hajtja légcsavarját, amely az emelő és tolóerőt biztosítja. A földtől 30 centiméter magasra emelkedik fel, vízen, jégen, mocsaras és lápos területen is otthonosan mozog. Maximum 70 km/órás sebességre képes a jármű, óránként nagyjából tíz liter üzemanyagot fogyaszt.

Légpárnás mentőjárművet adtak át a Balatonnál Tovább
Címkék:közlekedés Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr514813867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kacor007 2012.10.03. 11:42:09

Hol van ez egy jó kis Hummerhez képest!?
süti beállítások módosítása