Danubius Health Spa Hévíz: az eredeti retró, ahol nyugodtan pucérkodhatsz

Danubius Health Spa Hévíz: az eredeti retró, ahol nyugodtan pucérkodhatsz

Vannak hotelek, amik gyanúsan kerülik a szálloda külsejéről készült fotók publikálását, és a négycsillagos hévízi Danubius Health Spa Resort Hévíz ****superior ezek közé tartozik. Okkal:

De tegyük hozzá, hogy ha túltesszük magunkat a megrázó külső okozta sokkon, olyan kellemes, jó hangulatú belsővel találkozunk, mint kevés szállodában a Balaton közelében. Nem azért, mert mostanában újították fel az épületet, szó sincs nagyméretű LED-tévékről (de mégis: azokat pont utánunk szerelték be), automatikusan sötétedő ablakokról, beépített thaiföldi prostikról. A hotel berendezése, belső tereinek burkolata ugyanis már jó pár évet kiszolgált, de odabent sétálgatva megérted, miért jó, amikor a dizájner nem az aktuális divatot akarja kiszolgálni, hanem általánosabb megközelítést választ. Amikor egyszerűen csak arra törekednek, hogy a környezet kellemes, barátságos legyen, akkor a környezet tíz évvel később is kellemes és barátságos lesz, akármilyen változáson is esik át a lakberendezési szakma.

A szobák mérete egyébként megfelelő, kényelmesen használhatók is, van konnektor az ágy mellett, bár ezek eléréséhez egy kicsit meg kell bontani a szobát és ki kell húzni az állólámpát, a matracok kényelmesek, az egyik párna kemény, a másik puha, a fürdő meg egyszerű, de szállodai méretekkel mérve legalább nem túl apró. A wifi kábé 1 megabitet hoz, nem gyors, de elfogadható a sebessége.

A közösségi terekre is igaz, amint fentebb írtam: a wellnessrészleg sem most készült el, de az egyszerű formákkal operáló hatalmas belterű fürdők most is jól néznek ki, meg tíz év múlva is izgalmasak lesznek. Még egy fontos infó: itt nem hagyják leépülni a dolgokat. Számos olyan balatoni szállodában jártam már, ami jóval később épült, mint a Danubius Health Spa, mégis sokkal leharcoltabb állapotban voltak, mert nem fordítottak elég energiát a karbantartásra. Itt az elhasználódásnak nyoma sincs.

Medencéből egyébként négy van, egy nagy sportmedence, egy nagyobb kinti, és van két meleg vizes medence is, egy kint, mindenféle élményfürdős opcióval és egy bent: na ez a gyógyító. A vize ugyanonnan ered, ahonnan a közeli tóé és naponta egyszer leengedik, ezért zár be este hétkor ez a részleg: a természetes víznyomás 12 óra alatt tölti fel a medencét, így ha korán reggel nyitni akarnak, időben le kell húzni a rolót. A többi részleg persze tovább működik.

A gyógyvizes medence egyébként fokozza az anyagcserét, növeli az étvágyat, valamint radontartalmánál fogva csökkenti a fájdalmat és a szervezetben lévő gyulladásokat, de pont a radontartalom miatt napi 20-30 percnél hosszabb fürdést nem ajánlanak. Sebaj, ott a többi medence, meg a szeparált wellnessrészleg: egy az átlagos turistáknak és egy másik a germánoknak, akik imádnak meztelenül szaunázni, rendszeresen zavarba hozva ezzel a fürdőruhában nyomuló magyarokat, oroszokat, majd hirtelen feltűnővé váló saját meztelenségükkel aztán saját magukat. A Danubius Health Spa-ban ilyesmiből nem lehet gond, aki meztelen, meztelen, aki nem, nem, mindenkinek külön szauna jut.

Ez a fajta figyelmesség egyébként sokat dob a hangulaton, és a személyzet is igyekszik ráerősíteni a jelenségre: itt a portástól a fürdősökön át a pincérekig mindenki kedves. Ekkora hodályban ritka a családias hangulat, de a saját szememmel láttam, ahogy a reggel 8 körül érkező igazgatónő elbeszélget szinte minden alkalmazottal, és tényleg tudja, kit-hogy hívnak, kinek-mi van a családjával. És ez a légkör aztán hatással van a vendégek közérzetére is.

Az étterem és a bár annyira retró, mintha direkt múltidéző szándékkal építették volna, és erre a hangulatra rá is erősít az elhasználódásnak a már említett hiánya, emiatt tűnik úgy, mintha most próbálták volna meg reprodukálni a hetvenes-nyolcvanas éveket.

A vacsora félig svédasztalos, egészen vállalható, bár nem siratósan jó kínálattal, a főétel meg á la carte megy, és bár semmi eget rengetőt nem kapsz (a süllőfilé nem volt rossz, de a panír elázott, gyömbérmártásból én csak a lisztet éreztem ki, a parajos pennetészta meg elég száraz volt), de mindenképp bónuszpont jár a részletesen ismertetett kalóriákért. És kár parázni: az átlagos balatoni szállodák éttermi kínálatánál azért még így is bőven jobb, amit tőlük kapsz.

A reggeli szintén változatos, rendben van a felvágottak és a sajtok minősége is, salátákból meg akkora a választék, amekkorával alig-alig találkozol magyar hotelekben. Szóval újra jár a pluszpont.

Összegezve: bár kívülről nem túl meggyőző, és a belső sem követi az aktuális trendeket, a Danubius Health Spa Resort Hévíz ****superior barátságos szálloda a berendezés, a személyzet és a figyelmes szolgáltatások miatt. Az étel nem Michelin-csillagos, de az átlag fölött van, a Balaton közelsége mellett még gyógyulhatsz is és önfeledten szaunázhatsz meztelenül, nem kell attól tartanod, hogy egy orosz turistacsoport beül melléd fürdőruhában, miközben te egy szál semmiben ücsörögsz gyanútlanul.

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Danubius Health Spa Hévíz: az eredeti retró, ahol nyugodtan pucérkodhatsz Tovább
Címkék:szállás hévíz helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr116659297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása