Gyenesdiási Kalandstrand: nagy volt az arcunk és leizzadtunk

Gyenesdiási Kalandstrand: nagy volt az arcunk és leizzadtunk

Ismét egy kitűnő példa arra, hogy az ilovebalaton.hu bloggereinek élete nem csupa játék és kacagás. Akkor is tesztelünk, ha az időjárás nem kegyes hozzánk, és az utóbbi hetekben egyáltalán nem volt az. Dacolva az esővel, a széllel és a 15 fokkal, bevállaltuk, hogy megküzdünk a gyenesdiási Kalandstrand akadálypályáival.

A hely közvetlenül a Lidó strand mellett, ez pedig a vasútállomás és a bicikliút mellett található. Strand mellé kalandparkot építeni egyébként a legjobb ötlet. Ha hirtelen elromlik az idő, vagy megunjuk a napozást, csak néhány lépés, és függőhidakon kelhetünk át, köteleken lóghatunk, és ha nem is kíméletesen, de gyorsan ledolgozhatjuk az elfogyasztott lángosokat.

A kalandpark bejáratnál három rackajuh bámul ránk a villanypásztor mögül, valahol a közelben felnyerít egy ló. A táblák szerint jó helyen járunk (utólag kiderül, hogy egy állatfarm van a szomszédban.) Egy gyerekpálya, két junior – vagyis 130 centiméternél alacsonyabb gyerekeknek való pálya - és két felnőttpálya várja, hogy bizonyítsunk, ezenkívül több csúszópálya is van.

A junior pályák nem okoznak nehézséget, bár a tarzanköteles mutatvány előtt megfordul a fejemben, hogy hazamegyek. Az igazi móka a felnőttpályákon kezdődik. A kötélhidakon még viszonylag simán átegyensúlyozzuk magunkat, viszont az "orgonasípok" és a gólyalábszerű függőoszlopok rendesen leizzasztanak. És ez nemcsak fizikailag kihívás, vannak részek, ahol agyban is meg kell tervezni, mi legyen a következő lépés.

Az esős idő miatt a platformok csúsznak, és ehhez jönnek még a szúnyogok, amiket ugye nem lehet elhajtani, ha az ember összes végtagja foglalt. A "Vietnami híd" nevű akadály előtt már meggyötört tengerészgyalogosnak érezzük magunkat, a dzsungelhangulatra a szomszédos madárpark lakói is ráerősítenek. Napsütéses, száraz időben nyilván sokkal kellemesebb a kapaszkodás. (Tanulság: ha esik, és valamiért mégis fákra erősített akadálypályákon akarsz kikapcsolódni, nem árt, ha viszel magaddal egy váltás ruhát.)

A kedvencünk természetesen a leghosszabb csúszópálya, legalább fél perc lebegés a fák lombkoronájával egy szinten. A tarzanüvöltés nem ciki, egy idő után önkéntelenül kitör majd belőled. A látvány pedig páratlan: olyan érzésed lesz, mintha egyenesen a Balatonba csúsznál bele.

A Kalandstrand rossz időben is bevállalható program, és nem olyan kemény, mint a korábban letesztelt akadálypályák. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem izzaszt le, és nem fogod utána megrohamozni a közeli büfét valamilyen kalóriapótlékért.

Gyenesdiási Kalandstrand
Gyenesdiás, a Lidó strand mellett
Belépőjegy: 1500-2500 Ft
20/425-3344

Nyitva:

márciusban: hétvégeken és ünnepnapokon 10:00-16:30-ig. Előzetes bejelentkezés alapján a hét más napjain is fogadnak vendégeket.

áprilisban: hétvégén 10:00-17:30-ig.

május 1.-október 15. minden nap 10.00-19.00 óráig (okt. 15. után előzetes bejelentkezéssel)

A Kalandpark csak vihar- és fagymentes időben üzemképes! A belépő megváltása után 2 órát lehet a parkban tartózkodni. 

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Gyenesdiási Kalandstrand: nagy volt az arcunk és leizzadtunk Tovább
Címkék:keszthely gyenesdiás kalandpark helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr436659429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása