Igazi Jurassic Park a Balatonnál: Dinópark Rezi

Igazi Jurassic Park a Balatonnál: Dinópark Rezi

Állítólag ugyanaz készítette a dinókat a reziben található dinóparkba, mint a Jurassic Parkba. A hely facebookos oldalán aztán elég intenzív vita indult a kérdésről, de alapvetően tök mindegy: ott álltam a Spinosaurus és a T-Rex között és én bizony féltem.

 

Nem remegtem, de féltem.

Mert tényleg hatalmas dögök ezek, ordítanak egymásra, vicsorognak, és az ember perspektívájából, szóval a tányérról nézegetve őket tökéletesen hihető, hogy miután kiveszekedték magukat, elfogyasztanak némi polenta és idényzöldség társaságában. És ezek nem úgy mozognak, mint a múzeumokból ismert dinók, és most nem leharcolt kelet-európai wannabe múzeumokról, hanem például a londoni Natural History Museumról beszélek, hogy inkább néznéd robottáncnak, mint valódi mozdulatsornak a koreográfiát: nem darabosan forog a fejük, a karjuk, a farkuk, hanem természetesen, ami kiegészítve a hangokkal és légzés során kitáguló bordákkal, egészen élethű hatást kelt.

Dsc05248

Dsc05251

Ami hatméteres ragadozók esetén bizony félelmetes. És hatásos: a kétéves lányom három napig csak a dinoszauruszokról tudott beszélni a park után, ilyen fixációt az elmúlt 26 hónapban még nem sikerült összeszednie.

A dinók egyébként csak látványelemek itt, és bár van belőlük bőven, ez egy kalandpark, ahol négyezerért megsimogathatod a raptorokat, izzadhatsz a többszintes kalandpályán, felmászhatsz a spéci falra, a gyereked játszhat a medencében a minivizibiciklikkel, és némi zsetonért használhatod a markológépet (vicces), és a táncoló bikára is felpattanhatsz (sokkal nehezebb, mint vártam).

Dsc05266

Dsc05270

A Reziben található Dinópark nem tartozik a Balaton környékének legolcsóbb vagy legautentikusabb szórakozásai közé, de kevés viccesebb vagy félelmetesebb program van errefelé. Ajánlott.

Igazi Jurassic Park a Balatonnál: Dinópark Rezi Tovább
Címkék:rezi keszthely helyszínek

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr846659599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása