Vetkőzés és jeges csobbanás: szilveszter a Balatonnál

Vetkőzés és jeges csobbanás: szilveszter a Balatonnál

Ha csatlakoznál azokhoz, akik menekülnek a nagyvárosokból az ünnepek idejére, töltsd az idén a Balatonnál a szilvesztert! Mert a Balatonnál konkrétan megőrülnek az emberek ilyenkor. Fürdenek a tóban, partit csapnak a Káli-medence közepén, vagy körbefutják a tapolcai Malom-tavat, mielőtt beleugranának. Talán nem több ezer emberrel fogsz bulizni, ha a kisebb balatoni helyekre szavazol az idén, de az biztos, hogy nem kell fél órákat várnod a taxira, a ruhatárra, és sokkal kevesebb pénzből is kijössz. Új embereket ismerhetsz meg, másnap és azután pedig a Balatont vagy a Káli-medence dombjait bámulva relaxálhatsz.

10349143_518574844908877_1063584956192849531_n.jpg

Káli Kapocs

Ha nem a szállodai svédasztalos-kiöltözős, slágeres partikra vágysz, látogasd meg valamelyik balatoni szórakozóhelyet, borbárt, klubot, stb. Az év utolsó napján kinyit az egyébként májustól szeptemberig nyitva tartó Káli Kapocs, ahol egyszerre lehet részed a fővárost idéző romkocsma-hangulatban és egy családias buliban, egy eldugott kis falu közepén, egy festői vidéken. Lesz zene, tánc, sör, fröccs, virsli, lencse.

Természetesen opció még az új helyre költözött Bor és Szóda Balatonalmádiban, ahol a programkiírás szerint egyszerűen megőrülsz majd. Ha Balatonfüreden tartózkodsz az év végén, a Kredencbe mindenképp nézz be. Nem lesz belépő vagy kötelező fogyasztás, csak az utánozhatatlan "szubmediterrán kávéházi hangulat", best of Kredenc bor- és ételválogatás meg ilyenek. Vacsora után pedig "balkándiszkóra" lehet pörögni. Foglalj asztalt, talán még van. 

10432984_857305690956911_2421572491174984166_n.jpg

Kredenc - Fotó: Szabó Miklós

A keszthelyi FröccsTeraszos srácok a partról beköltöztek a belvárosba és a TéliKert nevű helyen folytatják a bulikat Balatoni Körös borokkal, jazzkoncertekkel és dj-vel. 31-én este 6-kor kezdődik a parti, lesz többféle ÉhségTapasz, lencse, roppanós bécsi virsli, meg ami belefér. Érdemes asztalt foglalni, ingyenes a buli. A szintén keszthelyi Bloom Bárban 6 dj váltja egymást, ugyanitt és Siófokon a fő téren is lehet bulizni. Készülj fel, mert kemény mínuszokra lehet számítani. 

10882148_738128086282726_1536008930134346082_n.jpg

Vinoteca Coctail Bár & Fröccsterasz

Ha lemaradtál a tapolcai "Év végi malackodás" nevű programról, ahol a hagyományokhoz híven Szőke András osztotta az észt, 31-én részt vehetsz egy még nagyobb buliban: csobbanhatsz egyet a Malom-tóban. Azért ez nem annyira bevállalós, mint a január elsejei szigligeti Balatonba merülés, mivel a Malom-tó télen is minimum 17-18 Celsius-fokos. Most is ott lesz a nemzet rozmárja, Schirilla György, valamint vízbe merül Erdei Zsolt Madár, kétszeres világbajnok profi ökölvívó is. Az úszás előtt 4 km-es futóversenyt is szerveznek egyéniben, valamint váltóban.

malaomtouszas.jpg

A Malom-tó legalább 17 fokos ilyenkor is - Forrás: Tapolca Kft.

A legkeményebbek pedig részt vehetnek a 4. alkalommal megrendezett Újévi Csobbanáson, vagyis besétálhatnak a valószínűleg jeges Balatonba Szigligeten. A program január 1-én, 11-kor kezdődik az orvosi vizsgálattal, a fürdésre délután 2-kor kerül sor, Csiszár Jenő indítja majd a résztvevőket a vízbe, akiknek egy karácsonyfát kell majd kicipelniük a vízből. Azt a karácsonyfát, amelyet Szigliget december 24-én állított a Balatonban. Mindenkit figyelmeztetünk, hogy a pálinka nem kabát, és dübörögni fognak a mínuszok. Aki ezt választja ahelyett, hogy egy meleg szobában pihenné ki a szilveszteri buli fáradalmait, itt regisztráljon.

foto5.JPG

Forrás: ujevicsobbanas.hu

Január első napjaira pedig egy szaunázással egybekötött wellnesst ajánlunk. Hévíz, Kehidakustány, Zalakaros mellett ott van a siófoki Galerius fürdő, ezenkívül több hotel fogad külsős vendégeket is. A vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton jacuzzijából nézni a Balatoni naplementét például elég emlékezetes élmény. 

Vetkőzés és jeges csobbanás: szilveszter a Balatonnál Tovább
Címkék:programok mindszentkálla keszthely úszás szilveszter balatonfüred wellness szigliget tapolca siófok szőke andrás kredenc Balaton újévi csobbanás bor és szóda káli kapocs malom-tó

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr807013379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása