A legjobb balatoni hotel nyomában: BonVino

A legjobb balatoni hotel nyomában: BonVino

Régen egyszerű volt szállodát építeni a Balatonon: előre kijelölték, hogy hol jelentkezik majd az igény, aztán a megbízott bement a házgyárba és elkezdett legózni az építőkockákkal. Aztán ahogy teltek az évtizedek, úgy kezdett el nőni a lehetőségek száma (egyről), és úgy akartak egyre többet a turisták is: nagyobb szobákat, izgalmas belső teret, többfunkciós wellnesst, masszázst happy finish-sel, vagy nélküle.

És ma már eljutottunk odáig, hogy egy szállodának definiálnia kell magát: nem elég ha szép, kényelmes, szerethető, sokkal jobbak az esélyei, ha tematizál, és a badacsonyi Bonvino pont ebben nagy. Az elhelyezkedésből és a névből gondolom már kiderült, hogy egy borhotelről van szó.

Helyes, mert a csodás hegyek árnyékában amúgy sem tud másra gondolni a vendég, mint még egy üveg, bontott palackra. De ha eszébe is jutna más, a Bonvinóban gyorsan segítenek fokuszálni a gondolatokat azzal a közel kétszáz üveggel, amit az étterem fölé lógattak fel.

Remek dizájnelem, és a hotel tele van ilyenekkel. A szobákhoz vezető folyosó fala olyan, mintha egy tábla lenne, amire krétával írták volna ki a szőlőkkel kapcsolatos jelszavakat, mint például tőke, kacs, ezek a legjobb borbárokat idézik, úgyhogy a nagyvárosi vendégek is azonnal otthonosan érzik majd magukat.

A szobák megint nagyon jók, a legszórakoztatóbbak közt vannak a Balaton partján. Oké, nem túlságosan nagyok, ráadásul a műanyag ablakok, vagy a belmagasság miatt simán nézhetnéd egy remekül berendezett panelnek is (pedig nem az), viszont az egyszerű, de szerethető dizájnelemek, a jó anyaghasználat, a szellős kialakítás segít abban, hogy egy pillanat alatt megszeresd a szobát. És ezen a folyamaton sokat lendítenek az olyan apróságok, mint a farönkből kialakított fésülködőszék, a népies minta az ágyad fölött, vagy a fürdőszoba modern stílusával szembemenő, éppen ezért azt remekül kiegészítő klasszikus tükör.

A Bonvino további érdekessége, hogy nemcsak borhotel akar lenni, hanem gyerekbarát szálloda is. Ez a két megközelítés látszólag totálisan ellentmond egymásnak, hiszen berúgásra nem a gyerekeivel érkezik az ember, a koncepció mégis működik. Az este során végignéztük, ahogy a vendégek színvonalas borokat kortyolgatva isszák mosolygósra magukat, miközben a gyerekeik remekül szórakoznak a tényleg mindennel felszerelt játszóházban. Sosem gondoltam, hogy a delirium és a szaporodás ilyen jól megfér egymással:

Egyébként a hotel többi részébe sem tudsz belekötni. A wellness nem nagy, de jó anyagokból építették meg, csak sötétedés után elbírna valamivel több fényt. Az ételek minősége meg messze a balatoni négycsillagosok fölött jár. Vacsorára olyan tételek közül válogathatsz, mint a tintahal (mondjuk rágós), töpörtyű (végre!), francia hagymaleves (kicsit lisztes, amúgy jó), baconba göngyölt pulykarolád három sajtmártással (remekül működik), borskéregben sült szűzérmék (üt), sajtos morzsában sült sertésbordák paradicsomos spagettivel (van rá igény), mézes-mustáros lazacfilé jázminrizzsel (ezen a szinten képtelenség belekötni).

És vacsora közben a környék legjobb borait ihatod tökéletesen megfizethető áron, 1,25 decinként 5-600 forintért, ami versenyképes a budapesti DiVinóval és a mezőny többi szereplőjével. Ugyanezeket ihatod meg a szálloda borbárjában is, ahol egy remekül felkészült sommelier mesél neked a balatoni borokról és segít kiválasztani az estéhez legjobban passzolót.

És egy rövid kanyarral vissza a kajához: rendben van a reggeli is, érezhetően jobb minőséget kapsz, mint a legtöbb hasonló csillagozású szállodában, még ha ebben a versenyszámban nem is tud felnőni a BonVino a saját vacsorájához.

Lényeg: a badacsonyi hotel ötletes berendezéssel, használható wellness-szel és az átlagosnál sokkal jobb kajákkal vár, ráadásul egyszerre borcentrikus és gyerekbarát, ami szerintem világviszonylatban is egyedülálló. Erősen ajánljuk, esténként kábé 27 ezerért vannak most két főre az akciós csomagok.

A legjobb balatoni hotel nyomában: BonVino Tovább
Címkék:balaton hotel badacsony nyaralás

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr617170783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2015.02.13. 16:07:40

" úgy akartak egyre többet a turisták is: nagyobb szobákat, izgalmas belső teret, többfunkciós wellnesst, masszázst happy finish-sel, vagy nélküle"

Dehogy. Ez csak sznobéria. Milyen snassz már csak úgy elutazni valahova, kirándulni a környéken, a szállodát pedig csak alvásra használni. A magyarnak wellness kell, különben lenézik.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2015.02.14. 08:07:14

Kedvenc szállodánk Magyarországon. Ami lemaradt: péntekenként 3tételes vezetett borkostoló, pincelátogatási lehetőség (télen nagyjából semmi sincs nyitva Badacsonyban, a pincék 98% is zárva)

Jet set: mi pont emiatt szeretjük. Ha akarsz, itt egész nap el lehetsz a szállodában, ha viszont kirándulni szeretnél ott van 20 persétára a Rózsakő, vagy 5 percre a Balaton.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2015.02.14. 08:10:34

Ami kimaradt: rengetegen fanyalognak, hogy bizonyos szobákban és köztereken látszóbeton van, miért nincs bevakolva a plafon.... :)

mojoking77 2015.04.22. 18:47:50

3 alkalommal probaltunk szobat foglalni, legutobb jovo het utani csutortokre, teljesen eselytelen.
Sebaj, lassan kesz a sajat haz Badacsonyban, tobbe nem kell feleslegesen hotellel probalkozni :)
süti beállítások módosítása