Wellness a Balatonnál: Kehidakustány

Wellness a Balatonnál: Kehidakustány

Várni kell még néhány hónapot a balatoni csobbanásra, wellneszre alkalmas helyből azonban nincs hiány a Balaton környékén. Ezért kipróbálunk néhány olyan fürdőt, amit érdemes pluszprogramként beszervezni, ha a környéken járunk. Igen, a jacuzziban ülünk, és szaunázunk, de csak azért, hogy megkönnyítsük az életeteket.

kehida_termal_strandfurdo_1.jpg

A Keszthelytől kb. 20 km-re található Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdőben többször is jártunk a télen. A hely az adatok tükrében: 2400 négyzetméteres vízfelület, 13 medence, kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz, de gondolom, az élményfürdő rész és az óriáscsúszda és a sodrómedence jobban érdekel majd.

Háromféle belépő (zóna) közül lehet választani. A zöld csak az élményfürdőre és a strandfürdőre vonatkozik, a fehérrel a gyógyfürdőbe is mehetsz, a pirossal pedig a szaunavilág létesítményeit is használhatod. Az árak elég húzósak, egy 3 órás piros jegyért 3650 forintot hagyunk ott. De lássuk, mit kapunk mindezért.

kehida_termal_gyogyfurdo_5.jpg

Elég sokáig tart, amíg megtaláljuk az öltözőszekrényünket, persze ez nem feltétlenül a fürdő hiányossága. Alig van hely, a padra, amihez kb. 20 szekrény tartozik, esélyünk sincs pakolni, éppen egy kétgyerekes család próbálja összeszedni és felöltöztetni a pancsolástól túlpörgött kisgyerekeket. 10 perc már eltelt a bénázással, utálunk szekrényből öltözni, de mindegy, irány a kinti gyógyvizes ülőmedence. 8 fokban azért ez elég kellemetlen, sajnos legalább 20 métert kell a szabadban megtenni. (Aki teheti, hozzon köntöst.) De aztán ez fogad:

kehida_termal_strandfurdo_9.jpg

Szétfagyva eleinte túl forró a termálvíz az első percekben. Egyébként csodálatos. 20 perc alfában. Aztán a hidegre való tekintettel módosítjuk az eredeti tervet, és inkább nem csatlakozunk a kinti úszómedencében tempózó kamikazékhoz. 15 borzasztó másodpercig tartó és didergés után az élményfürdőben vagyunk. Valószínűleg ez az, ami miatt Kehida annyira népszerű: sodrómedence, élményelemek, hidak, csúszda, hatalmas terek. A kicsik imádják a pancsolómedencét, és az is jó, hogy a szülők a közeli ágyakról is szemmel tudják tartani őket.

kehida_termal_elemyfurdo_18.jpg

kehida_termal_elmenyfurdo_4.jpg

Ez már valószínűleg a korral jár, de jobban értékelünk egy jó kis mézes felöntést a szaunában, mint egy csúszást az ismeretlenbe. Az emeleten levő szaunavilágba csak kisebb túrával lehet eljutni, át kell vágni a fél élményfürdőn. Ehhez a pihenőágyak és a vízfelület közötti, néha alig 20 cm-es padlón kell egyensúlyozni, ami egy idő után elég idegesítő. Neked is, meg a relaxálóknak is.

kehida_termal_szauna_1.jpgEnnél azért többen vannak

A szaunarészleget csak azoknak ajánljuk, akiket nem zavar, hogy a vendégek nagy része nem visel semmit. Egyáltalán. Nemcsak a szaunában, hanem úgy általában. És nem azért, mert nem adnak szaunalepedőt. A többféle szauna, a gőzfürdő, a merülőmedence és a jacuzzi simán hozza azt a színvonalat, amit a belépőjegy ára sugall, kár, hogy hétvégén olyan sokan vannak, hogy nem találunk szabad ágyat a pihenéshez. De legalább korlátlanul tolhatjuk a gyógyteát.

kehida_termal_strandfurdo_13.jpg
A személyzet mindenhol kedves és segítőkész, a szaunarészlegen dolgozó nénik pedig annyira jó fejek, hogy egy kis továbbképzésre kellene küldeni hozzájuk a budapesti uszodák zsarnoki kabinosait. Az étterem viszont messze elmarad attól a színvonaltól, amit az ember egy csaknem 4 ezer Ft-os jegy után elképzel. Kár, mert a kehidai wellnesz ennek ellenére összességében jó program, gyerekekkel különösen, feltéve, ha nem itt akarunk jóllakni.

Képek: kehidatermal.hu

Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő
Kehidakustány, Kossuth Lajos utca
kehidatermal.hu

Wellness a Balatonnál: Kehidakustány Tovább
Címkék:wellness fürdő szauna nudista kehidakustány jacuzzi gyógyfürdő termálfürdő élményfürdő Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr557126081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.03.16. 16:04:39

"De legalább korlátlanul tolhatjuk a gyógyteát."

El tudom képzelni mi lehet a medencékben ha a budit is hasonlóan körülményes megközelíteni mint a többit...

kisQtya 2015.03.16. 19:05:48

Index címlapos átkeresztelve KeDIHAkustányra. :(

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.16. 19:44:48

A dislexiás címlapszerkesztőnek szólhatna már valaki, hogy egész nap a hülyesége van kint.

jaguár 2015.03.16. 19:58:19

Szerintem a gyorsbüfét néztétek étteremnek. A hotel Deák Ferenc étterme az egyik különlegessége a helynek , a séfek is kitesznek magukért.

galeria.wellnesscafe.hu/files/186/056/000/56186/56186_443579_784x523.jpg

helyszinforum.hu/Gallery/termek/728.jpg

kvadrillio 2015.03.16. 20:06:16

faszom támogatja a rohadt leisztin ger vellness-milliárdost ! :O)

Észmegálló 2015.03.16. 20:13:38

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: A budit sokkal könnyebb megközelíteni. A higiénia kifogástalan. A szaunamesterek értik a dolgukat, és a szauna általánosságban szuper. A szállodarésszel már több bajom van: a kaja általában jó és bőséges, de a séfnek fogalma sincs a - többnyire reggelire (!) svédasztalra tett - pacalról. Az ember azt hiszi, hogy paradicsomszószt eszik. Általában a pörköltes kajáknál dominál a paradicsom. Nem tudom, talán olasz a séf, vagy ingyen jutnak paradicsomhoz. A szobák jók, bár hiányolom, hogy a TV-n az ún. közszolgálatikon, német adókon és a két piacvezető kereskedelmi TV-n kívül csak HÍrTV (nem tudom így van-e még? :) ) Echo nézhető. Sehol egy ATV. A hozzáférhető újságok is csak a Nemzet és a Magyar Hírlap. Ez ugyan érthető lenne, ha figyelembe vesszük, hogy a tulaj vérfideszes, de én nem a saját házában vendégeskedem ingyen, hanem az általa működtetett szállodában nem kevés pénzért. És pont annyit fizetek, mint a magukat jobboldalinak nevező újkommunisták.. És amúgy fizető vendégként ne akarjon engem ideológiailag megnevelni egyetlen -a saját adóforintjaimból (Széchenyi terv) felkapaszkodott - szállodatulajdonossá avanzsált villanyszerelő sem.

seahawks 2015.03.17. 08:24:46

ki a tököm akar egy melegvízben ücsörögni öregszagú nyugdíjasokkal?

2015.03.17. 08:49:18

@seahawks: pl. én, de minden korosztály jelen van. :-p Egyik kedvenc fürdőm. Te pedig hülye vagy. :-)

2015.03.17. 08:50:56

@Észmegálló: Te tévézni és politizálni jársz a fürdőbe, vagy pihenni?

Észmegálló 2015.03.17. 09:32:45

@trev: Én azért járok oda, hogy legalább egy hosszú hétvégén azt tegyek, amihez éppen kedvem van. Hogy ne a "trev"-félék határozzák meg, vagy kritizálják a tevékenységemet. Nálam ez a pihenés. Ha ez a tévézés vagy politizálás, akkor azt. Érthető?

Peetee 2015.03.23. 16:05:11

@seahawks: Például a hasonló korú nyugdíjasok. ...és éppen azért van több medence, hogy Te meg én csinos fiatal lányok és fiúk társaságában pancsolhassunk a melegvízben, a vének tanácsa meg elvan 3 csobbanóval odébb. Megoldás vagy kifogás kell???
süti beállítások módosítása