A legjobb balatoni hamburger nyomában: Pura Vida

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Pura Vida

Ez az étterem nincs épp a Balaton partján, de egy köpésre van onnan, Tapolcán. Mindenképp érdemes a városba ellátogatni, ha a környéken nyaraltok, egyrészt mert a Malon-tó körüli tér olyan szép, hogy hasonlóan magával ragadót keveset látsz Magyarországon, másrészt a tavasbarlang miatt, amiből az elmúlt években igazi európai szintű látványosság lett (egyedül csónakázni a kristálytiszta tóban a szűk járatok közt hatalmas móka), harmadrészt mert ott van a kettő közt a Pura Vida, ami meg egy abszolút világszintű étterem, és ilyet azért kevés helyen találsz a környéken.

Egyszer már írtunk róla, most zárójelben hozzáteszem a korábbi cikkünkhöz, hogy tök jó ebédmenüt is kínálnak 1790 forintért, ez a sárgadinnyeleves és ez a rakot pappardelle a limonádéval vastagon megérte az árát.

dsc06377_1280.jpg

dsc06387_1280.jpg

De megkóstoltuk persze a messze földön híres hamburgerüket is, és az a helyzet, hogy az egyik legjobbat találtuk meg a Balaton mellett. Többféle van, az alapverzióban is Angus marha, karamellizált hagyma és cheddar van, de kérhetsz halasat fekete bucival, ami a tintahal tintájától sötét, csirkéset, sőt, vegát is, amit természetesen nem kértünk.

De itt van az alap, nézegessétek csak, mert gyönyörű:

dsc06391_1280.jpg

dsc06395_1280.jpg

Az nem is kérdés, hogy ez a legszebben elkészített hamburger az egész Balaton körül, olyan, mint egy reklámfotó, mintha csak azért rakták volna össze, hogy egy jó képet lehessen készíteni róla.

A Pura Vida burgernének azonban további előnye, hogy finom, ízre is szenzációsan jó. A buci remek, kívül kicsit ropog, de belül sem száraz, a szósz izgalmas, bár lehetne valamivel karakteresebb, a sajt jó választás, csak én ebből is el tudnék képzelni eggyel rafkósabbat, a hús meg tökéletesre darált, remek alapanyag, jól ízesítve, igaz, egy kicsit túlsütve: ha eggyel korábban megállnak, szaftosabb lenne a végeredmény.

A fenti észrevételeket azonban nem az átlagos mezőnyhöz mérve kell értelmezni, mert azt állva hagyja a Pura Vida, inkább azt figyelembe véve, hogy kis reszeléssel egy országos szinten is a legjobbak közé tartozó burgert lehetne itt készíteni, mert már most sincsenek messze tőle. Ha kihoznának még egy burgert, izmosabb, úgy értem, valami igazán izmos sajttal, akár valami eldugott francia sajttermelőtől, akár egy elborult helyi őstermelőtől, és raknának mellé egy még karakteresebb szószt, akkor az a burger egy kicsit nyersebb hússal egyszerűen tökéletes lenne.

De így sincs messze tőle.

Pura Vida Dine
Tapolca, Fő tér 6-8.
0687687080
hétfőn és kedden zárva

Sz-Cs és V: 11-22.00

P-Szo: 11-23.00

http://www.puravidadine.hu/

 

A legjobb balatoni hamburger nyomában: Pura Vida Tovább
Címkék:gasztró hamburger

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr67677966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2015.08.05. 16:05:35

Szóval mostanra már kinőtték azt, hogy kockára vágott hagymával keverik be a húspogit? Mondjuk a képen pont ott egy picike, de nyilván csak véletlenül... :D
süti beállítások módosítása