A Süllőfesztivál az őszi Balaton legnagyobb bulija

A Süllőfesztivál az őszi Balaton legnagyobb bulija

Az első Süllőfesztivált kilenc évvel ezelőtt rendezték meg. Népszerűsége azóta is töretlen, évről-évre többen jönnek lazulni a Balatonhoz. Pedig:

  • Nem találsz a közelben parkolóhelyet
  • Hosszú sorban állásra számíthatsz
  • Sokan vannak
  • A legtöbb süllő külföldről érkezik

Ha a fentieken túl tudod tenni magad, tök jó buli lesz.

sullofeszt10_1.jpg

A fesztivál főszereplője, a süllő mázsaszámra fogy, pedig meg kell küzdeni érte, egyre hosszabbak a sorok. Oszi bácsi is beizzította a sütőket, és az egész strand egy hatalmas büfévé változott. Aki nyáron volt már itt, az tudja, milyen ez a viszonylag kicsi strand vasárnap délután. Most még annál is többen vannak.

sullofeszt7.jpg

sullofeszt6.jpg

Régi mániám, hogy az árusokat a halak származási helyéről faggatom. Volt olyan pult, ahol azt a választ kaptam egy csúnya nézéssel együtt, hogy "nem tudom, a főnököm szerzi be", de volt, ahol egyből elmondták, hogy Kazahsztánból érkezik Szigligetre a süllő. Ez azonban ne vegye a kedvét senkinek, ez akkor is így volt, amikor még a balatoni halászat létezett.

A süllő egyáltalán nem olcsó - 85 Ft/dkg, egy nagyobb példány 6000 forintba kerül, ami akárhogy is nézzük, egy többfogásos vacsora ára. Bár eszméletlenül finom, kicsit unalmas, hogy majdnem mindenhol ugyanúgy készítik el. Paprikás lisztbe forgatják és kisütik, nincsenek variációk, mint pl. a tapolcai Pisztrángfesztiválon.

sullofeszt3.jpg

sullofeszt4_1.jpg

sullofeszt5.jpg

Persze nemcsak süllőt ehetsz, van halászlé, szürkemarha-pörkölt, harcsapaprikás túrós csuszával, és láttunk kissé szürreális halkolbászt is. Az egészben az a legjobb, hogy a sorok ellenére senki nem stresszel, mindenki mosolyog, lazul és élvezi az őszi napsütést.

sullofeszt2.jpg

A színpadon néptánc- és gyerekprogramok vannak többségben, de többször is fellép a Babos-Piller Jazz Duo, szombat este 6-kor pedig a PASO csinál hatalmas bulit. Még odaérsz, ha nem akarod kihagyni az északi part legnagyobb őszi eseményét!

sullofeszt8.jpg

Ha nem akarod az egész hosszú hétvégét a süllőkkel tölteni, túrázz, nézd meg a Szigligeti várból a Balaton-felvidék legszebb panorámáját, vagy foglalj asztalt valamelyik környékbeli étteremben. Ha pedig eleged van a tömegből, ülj ki a boroddal a partra, és gyönyörködj az őszi Balatonban. 

A Süllőfesztivál az őszi Balaton legnagyobb bulija Tovább
Címkék:programok bor süllő hal gasztronómia gasztró szigliget pincészet süllőfesztivál halsütő Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr858015483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása