Street food parti a Szent György-hegy lábánál

Street food parti a Szent György-hegy lábánál

Ötféle hamburger, szabadtéri sütés, és persze borok: a szombati Búzalelke Street Food igazi alternatív program volt a Süllőfesztivál helyett, afféle gasztro-goa buli, ahol igazi bennfentesnek érezhette magát, aki ott volt.

bls6.jpg

Az ötletgazda Kovács Bea volt, aki ellenállhatatlanul finom kenyereket süt a kisapáti "központjában" található pékműhelyében, amit Búzalelke Pékességnek nevezett el. (Nem elírás, így hívják a helyet, nemsokára el is olvashatjátok a Beával készült interjúnkban, hogy miért választotta ezt a nevet). Borász, vendéglátós és zenész barátaival együtt szervezett egy jó kis street food bulit, ahol helyi alapanyagokból, frissen készült burgerekkel várták a vendégeiket, barátaikat, és mindenkit, aki arra járt. A zsemlékről és a helyszínről Bea gondoskodott.

12063431_1649925061959506_19812447516573353_n.jpg

fotó: Pettenkoffer Viktória, Búzalelke facebook-oldala

bls5.jpg

Gilvesy Róbert, a Kanadából hazaköltözött Szent György-hegyi borász egy őz-sertésburgert készített, amihez természetesen a saját pincéjéből hozott borokat. Rohini Berry és Kovács Gábor, a káptalantóti Sárgaház tulajdonosai egy pulykaburgerrel készültek, feta sajttal és harisszával turbózták fel. Ezeken kívül minden hozzávaló a saját kertjükből érkezett.

bls2.jpg

bls9.jpg

Papa Aron (Molnár Áron) vegaburgerébe egy babos-céklás, illetve a saját chutney-ával felturbózott pogácsa került, amiből meggondolatlanul csípőset kértünk. Indiai street food kreációit egyébként a Szent György-hegyi Killer pincénél is meg lehet kóstolni időnként.

bls11.jpg

bls3.jpg

Bence von Puttkamer kacsaburgere házi ketchuppal és Ódor Dezsőék házi kecskesajtjával készült, a kacsa pedig a szomszéd faluból érkezett, pár napja még futkározott. A marhaburgert egy karmester, Cser Ádám sütötte, saját készítésű pikáns paradicsomszósszal és hagymalekvárral.

bls10.jpg

bls4.jpg

A hamburgerek "versenyeztek" is egymással, mindenki kapott egy szórólapot, amin osztályozhatta a burgereket, a lakoma végén pedig belátása szerint járulhatott hozzá a buli költségeihez.

Az egészben az a legjobb, hogy Csopak-Balatonfüred-Tihany és a badacsonyi régió mellett végre a Szent György-hegy is életjelet ad. Gilvesy Róbert borvacsorákat és gasztroprogramokat szervez neves séfekkel, Szászi Endre megnyitotta hegymagasi pincészetében a Viridarium nevű éttermet, a 2HA ütős toszkánai vörösboráról pedig már írtunk korábban.

Street food parti a Szent György-hegy lábánál Tovább
Címkék:programok gasztronómia gasztró pincészet hamburger burger Balaton Szent György-hegy streetfood Kovács Bea búzalelke pékesség Kisapáti Gilvesy Róbert Rohini Berry Papa Aron

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr848015813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balkanac 2016.01.05. 19:51:39

nem akarok negativ lenni...szeretem a balcsit,16 éve tolom küllföldön .hajozom ,karib terseg europa,izrael,cayman szigetek,nem szeretném fikázni a magyar gasztronomiat,szeretem a jo magyar konyhát,a streetfoodot szintén,de én nagyon szánalmas telekbe futok bele minden nyáron a balcsin...már lassan a lángosnál nem merek tovább menni,mert a posztkomcsi igénytelen idöket idézi nekem minden amit rendelek,és absolute nincs bennem semmi szakmai felsöbbrendüség,de egy vidéki piacon ..finomabb kompaktabb ételeket árulnak mint a magyar tengernél,,,,remélem ez fejlödni fog....sok sikert balcsi
süti beállítások módosítása