Festményekbe csomagolt csokik készülnek Veszprémben

Festményekbe csomagolt csokik készülnek Veszprémben

Csokiműhely, üzlet és galéria is egyben, Veszprém kellős közepén. A Veszprém Articsokiban helyi művészek alkotásaiba "csomagolt" csokit kapsz, és minden a szemed előtt készül el.

aricsoki_5.jpg

"A csokikészítés először csak hobbi volt" - meséli Gulyás Ildikó az Óváros téri kis üzletben. Korábban logisztikusként dolgozott, és kellett néhány év, hogy elszánja magát a nagy váltásra. "Egy családi vacsorán hoztam elő, hogy én ezentúl csokikészítéssel szeretnék foglalkozni. Egyetértettünk abban, hogy ma már majdnem mindent kitaláltak, ami csokival kapcsolatos, és a piac minden területén túlkínálat van. Én azt mondtam, hogy nem kell új dolgot kitalálni, csak egy kicsit mást, mint ami már működik."

articsoki_2.jpg

articsoki_6.jpg

Így született meg a csokimanufaktúra ötlete, helyi képzőművészek "alkotásaiba" csomagolt csokoládékkal. "Veszprémi lakosként miért ne készíthetnék a városról csokoládét? Felmerült, hogy Veszprém témájú rajz lenne a csomagoláson, de hamar elvetettem ezt az ötletet. Festményt akartam, mégpedig olyan művész közreműködésével, aki köztünk él, alkot, városunk ismert személyisége, stílusa pedig senkiével össze nem téveszthető. Így találtam meg Debreczeny Zoltánt."

Ildikó kapott egy képet a festőtől, és megegyeztek a kép további felhasználásáról. Eddig a festő hat alkotása szerepel a csokik csomaglásán, és Urmai Ungurán László képei is láthatók már az Articsoki termékein. A cél az, hogy legalább 50-féle, környékbeli művészek által készített alkotás díszítse a csokikat. Ildikó fontosnak tartja, hogy a kép hangulata és a csoki ízvilága összhangban legyen - egy impresszionista, esős kép például csakis tejcsoki csomagolása lehet.

articsoki_11.jpg

articsoki_3.jpg

Ildikó belga Callebaut csokival dolgozik. Az egyik legnépszerűbb, a Tökmagic egy csoki és egy müzliszelet randevúja, tökmag és karamell töltelék étcsokis burokban, fehércsokival lezárva. Mérete ellenére nagyon laktató, a veszprémieknek elég beugrani az Articsokiba, ha nem volt idejük reggelizni, és meg is van oldva a dolog. Ildikó egyébként előszeretettel használja együtt az étcsokit és a fehércsokit, a Black and White nevű táblás csoki például mandula- és szilvakrémmel, illetve pálinkával töltött étcsoki, amit szintén egy kis fehércsokival turbóz fel.

articsoki_9.jpg

articsoki_7.jpg

A bonbonokat Ildikó olyan ízekkel tölti meg, mint például az ibolyakrém - nekünk eddig fogalmunk sem volt arról, hogy ilyen egyáltalán létezik. Ildikó imád kísérletezni, a konyhában is merész egyébként,  de csak itt olyan csoki készül, amit ő is szeret. Kókuszosat például ne is keressünk. 

Bővülést nem tervez, pedig több csokit rendelnek tőle, mint amennyit el tud készíteni és be tud csomagolni egyedül. Napközben a vevőkkel is foglalkozni kell, gyorsan elmegy a nap. A csokiműhely egyben minigaléria is, a csokik csomagolását készítő művészek más képeiben is lehet gyönyörködni. Veszprém-, csoki- és művészetrajongóknak kötelező a hely.

Festményekbe csomagolt csokik készülnek Veszprémben Tovább
Címkék:kézműves festmény veszprém művészet csokoládé gasztronómia gasztró Balaton Gulyás Ildikó Debreczeny Zoltán articsoki csokiműhely

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr968402426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása